TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/2)

Πρεμιέρες, νέες σειρές, οσκαρικές ταινίες, παλιό ελληνικό σινεμά και η πολυαναμενόμενη επιστροφή της 10ης Εντολής ξεχωρίζουν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (9-15/2)
του Γιώργου Κόκουβα

Το θέαμα δείχνει να επιστρέφει στην ελληνική τηλεόραση: Αυτή την εβδομάδα, η πολυαναμενόμενη επιστροφή της splatter 10ης Εντολής θα τραβήξει τα βλέμματα, οι φίλοι των talent shows θα πανηγυρίσουν για τον δεύτερο κύκλο του λαμπερού «The Voice», οι ταξιδιάρηδες θα απολαύσουν την επιστροφή του World Party, ενώ πέρα από τις πολλές καλές ταινίες, συνεχίζονται κανονικά και οι ελληνικές σειρές, με εξέχουσα την «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη, την καλύτερη ίσως ελληνική σειρά εδώ και πολλά, πολλά χρόνια.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Οι Τρεις Ήρωες, Δευτέρα στις 22.30, ALPHA
Ο Πολέμος του Κόλπου πλησιάζει προς το τέλος του και μια μικρή ομάδα τεσσάρων αμερικανών στρατιωτών αποφασίζουν να κλέψουν ένα κρυμμένο φορτίο με χρυσό που έχει χαθεί από το Κουβέιτ. Με μοναδικό βοήθημα έναν χάρτη που πιστεύουν ότι θα τους οδηγήσει στον κρυμμένο θησαυρό, το ταξίδι τους μέσα στην αδυσώπητη έρημο αρχίζει. Σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Ο Ράσελ και πρωταγωνιστούν οι Κλούνεϊ, Γουόμπεργκ, Τζόνζι.

*Rocknrolla, Τρίτη στις 22.10, Star
Βία, μαφιόζοι, κομπίνες, ωραίες μουσικές και cool χαρακτήρες συνθέτουν μία από τις καλύτερες στιγμές του Guy Ritchie – πρωταγωνιστούν οι Τζέραρντ Μπάτλερ, Τομ Γουίλκινσον και Θάντι Νιούτον.

*The Blind Side, Τετάρτη στις 22.10, Star
Η Σάντρα Μπούλοκ υπερνικά τις ρατσιστικές κορώνες της γειτονιάς της, «υιοθετεί» ένα μαύρο αγόρι που είναι άσσος στο μπάσκετ και κερδίζει το Όσκαρ Ερμηνείας δικαιωματικά.

*Argo, Πέμπτη στις 22.10, Star
Ο Μπεν Άφλεκ σκηνοθετεί μία από τις πιο αγωνιώδεις ψυχολογικές περιπέτειες των τελευταίων ετών, παρουσιάζοντας την πραγματική ιστορία της διαφυγής αμερικανών από πρεσβεία της Μέσης Ανατολής με την παρακινδυνευμένη «επιχείρηση: Argo». Και κερδίζει με τη σειρά του το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας προ διετίας.

*Δολοφόνοι για μοναχικές καρδιές, Παρασκευή στις 0.45, Star
Μεταμεσονύκτιο θρίλερ με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο, το «Lonely Hearts» παρουσιάζει την πραγματική ιστορία ενός διεστραμμένου ζευγαριού που γνωρίζει πλούσιες γυναίκες μέσω αγγελιών και τις «ξαφρίζει». Απολαυστική ερμηνεία από την Σάλμα Χάγεκ – στο πλάι της ο Τζον Τραβόλτα, ο Τζάρεντ Λέτο και ο Τζέιμς Γκαντολφίνι.

*Ice Age, Σάββατο στις 21.10, Star
Τα ζώα ενστικτωδώς μεταναστεύουν προς το Νότο μόλις αρχίζει η Εποχή των Παγετώνων, και εμείς ακολουθούμε την περιπέτεια ενός μαλλιαρού μαμούθ και της παρέας του – και φυσικά τις γκάφες του υπέροχου Σκρατ, στην πρώτη ιστορία της σειράς Ice Age.

*The Brokeback Mountain, Σάββατο στις 22.00, ΝΕΡΙΤ 1
Τι συμβαίνει όταν δύο καουμπόιδες αψηφούν τους άγραφους νόμους της κοινότητάς τους και ερωτεύονται; Τα Όσκαρ πέφτουν βροχή και εμείς απολαμβάνουμε την λιτή σκηνοθεσία του Ανγκ Λι και τις ώριμες ερμηνείες των Γκίλενχαλ, Λέτζερ, Χάθαγουεϊ και Ουίλιαμς.

*Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού, Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1
Ο διάσημος αρχαιολόγος Ιντιάνα Τζονς έχει ανακαλύψει ένα παλιό διαμάντι μεγάλης αξίας και μια σπείρα τού στήνει παγίδα για να του το πάρει. Όμως αυτός κατορθώνει να ξεφύγει παίρνοντας μαζί του μια όμορφη Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ξεκινάει για νέες περιπέτειες. Σκηνοθετεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και πρωταγωνιστεί ο Χάρισον Φορντ.

*Άσε το Κακό να Μπει, Κυριακή στις 00.00, ΝΕΡΙΤ 1
Στη Σουηδία του 1982, ο μοναχικός 12χρονος Όσκαρ μεγαλώνει με τη μητέρα του. Θα γνωρίσει τη συνομήλική του Έλι, την καινούργια του γειτόνισσα, για την οποία νιώθει μια παράξενη έλξη. Ταυτόχρονα, όμως, αρχίζει να υποπτεύεται ότι έχει κάποια σχέση με μια σειρά μυστηριωδών φόνων που συμβαίνουν στην περιοχή. Η ευρηματική σκηνοθεσία του Τόμας Άλφρεντσον ανανεώνει το είδος των vampire ταινιών και δημιουργεί μια υποβλητική αλλά μοντέρνα ατμόσφαιρα.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του Κόσμου, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Ο Μπαρμπόσα μαζί με την Ελίζαμπεθ και τον Γουίλ κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες να ελευθερώσουν τον Τζακ Σπάροου από την παγίδα που του έστησε ο δυσοίωνος καπετάνιος Ντέιβι Τζόουνς. Αφού τα καταφέρουν, συσπειρώνουν τις δυνάμεις τους με όλους τους αρχιπειρατές του κόσμου προκειμένου να ξεμπερδέψουν οριστικά με τους αιώνιους εχθρούς τους. Και οι περιπέτειες στο «πειρατικό» του Τζόνι Ντεπ συνεχίζονται…

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Η Χορωδία του Χαρίτωνα, Τρίτη στις 0.40, Mega
Το 1968, σε μια κωμόπολη όπου γίνεται Ολυμπιάδα Χορωδιών, ο ερωτιάρης και ανέμελος διευθυντής του Γυμνασίου Χαρίτωνας, μαέστρος της σχολικής χορωδίας, πολιορκεί την καθηγήτρια των μαθηματικών Ελένη και συγκρούεται για χάρη της με τον χουντικό ταγματάρχη Δημητρίου. Νοσταλγική, ηθογραφική ταινία του Γρηγόρη Καραντινάκη με τους Χωραφά, Ναυπλιώτου, Καραζήση, Πιατά και Στέργιογλου.

*Το Ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο, Σάββατο στις 14.50, ALPHA
*Αχ αυτή η γυναίκα μου, Σάββατο στις 18.00, ANT1
*Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια, Κυριακή στις 21.10, Star
Τρεις από τις δημοφιλέστερες ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση, και οι φίλοι του ελαφρώς καλτ, νοσταλγικού ελληνικού σινεμά θα χορτάσουν μαθητικές σφαλιάρες, μπουρλότα, Σόδομα και Γόμορρα και τον… αρκετά επίκαιρο «υπαρκτό σοσιαλισμό» της εργοστασιάρχου Αλίκης.

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας
*10η Εντολή, Τετάρτη στις 23.00, ALPHA
Ο Πάνος Κοκκινόπουλος κάνει την μεγάλη του επιστροφή και την Τετάρτη απολαμβάνουμε το ολοκαίνουριο επεισόδιο στο “reboot” της σειράς, μια δεκαετία μετά το τέλος του 1ου κύκλου της.

*The Voice, Κυριακή στις 21.15, ANT1
Ρέμος, Βανδή, Ασλανίδου και Μιχάλης των Stavento επιστρέφουν για να βρουν την επόμενη «Φωνή» της Ελλάδας, ξεκινώντας με τα blind auditions, που είναι μάλλον απολαυστικότερα των live.

*World Party, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA
Επιστροφή στις οθόνες και για τα δύο ταξιδιάρικα αγόρια του ALPHA, που συνεχίζουν τα οδοιπορικά τους, αυτή τη φορά στην Μογγολία.

*The Slap, μίνι-σειρά, Κυριακή στις 23.30, ALPHA
Νέα μίνι σειρά ξεκινά τις Κυριακές στον ALPHA, με τους Sarsgaard, Newton και Quinto που πρωταγωνιστούν στην ιστορία μιας οικογένειας που αποσυντίθεται δραματικά, με αφορμή το χαστούκι ενός άνδρα στο παιδί δύο αγνώστων.

*Τα Στέκια, Τετάρτη στις 20.00, ΝΕΡΙΤ 1
Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης και τα «Στέκια» του επισκέπτονται τα παλιά δισκάδικα, σε μια νοσταλγική εκπομπή με άρωμα αθηναϊκού βινυλίου.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Ατλέτικο-Ρεάλ Μαδρίτης, Ισπανικό Πρωτάθλημα, Τετάρτη στις 20.00, Ν Plus
*ΠΑΟ-Ερυθρός Αστέρας, Euroleague, Παρασκευή στις 21.45, N Plus

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v