TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/10-2/11)

Οι ταινίες, οι νέες ξένες σειρές, οι επετειακές προβολές για την 28η Οκτωβρίου και όλα όσα αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/10-2/11)
του Γιώργου Κόκουβα

Νέα επεισόδια των καινούριων ελληνικών σειρών μας περιμένουν, επετειακές προβολές και ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ προγραμματίζονται για την 28η Οκτωβρίου, ξένες και ελληνικές ταινίες μας κρατούν καλή παρέα τα βράδια που θα μας βρουν στον καναπέ μας, ενώ δεν λείπουν και τα αθλητικά ραντεβού για τους φίλους της μπάλας. Δείτε παρακάτω ποια προγράμματα αξίζουν τον χρόνο σας αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*
Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα, Δευτέρα στις 21.00, STAR 
Στην πέμπτη του χρονιά στο Χόγκουαρτς, ο νεαρός μάγος αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει τον Στρατό του Ντάμπλντορ με την βοήθεια του Ρον και της Ερμιόνης, για να είναι προετοιμασμένοι για την τελική μάχη με τις πανίσχυρες δυνάμεις του Βόλντεμορτ.

*Ματωμένο Διαμάντι, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Με φόντο τον εμφύλιο της Σιέρα Λεόνε το 1999, ένας λευκός νοτιοαφρικανός κλείνει συμφωνία με έναν φτωχό ψαρά που ανακάλυψε ένα τεράστιο διαμάντι. Στην περιπέτεια που θα ζήσουν – και που θα καταγράψει μια αμερικανίδα δημοσιογράφος – διαγράφεται όλη η διαφορά και η εκμετάλλευση της μαύρης ηπείρου από τα λευκά συμφέροντα. Με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Κόνελι και Ντζιμόν Χουνσού.

*The Muppets, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA
Ένας λάτρης των θρυλικών Muppets προσπαθεί να επανενώσει την παρέα των μαριονετών για να εμποδίσουν έναν μεγιστάνα να βάλει στο χέρι έναν σπουδαίο θησαυρό. Από τους δημιουργούς της Disney, με τους Amy Adams, Chris Cooper, Jason Segel και Ζακ Γαλυφιανάκη.

*The Nanny Diaries, Σάββατο στις 22.50, STAR 
Μια κοπέλα που βίωσε την πρώτη της επαγγελματική αποτυχία αποφασίζει να δουλέψει ως νταντά στο σπίτι ενός πλούσιου και αδιάφορου για το παιδί τους ζευγαριού, και παραδίδει στην καχύποπτη μητέρα ένα μάθημα ζωής. Με τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Πολ Τζιαμάτι, Λόρα Λίνεϊ και Κρις Έβανς.

*The Book of Eli, Κυριακή στις 23.00, Mega 
Ο βραβευμένος με 'Οσκαρ Ντένζελ Γουάσινγκτον υποδύεται έναν μοναχικό πολεμιστή, τον 'Ιλαϊ , που διασχίζει την Αμερική στην προσπάθειά του να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει μυστικά για την σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο 'Ιλαϊ, ένας απλός άνθρωπος, αισθάνεται επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος. Ο δεσπότης μιας μικρής πόλης όμως, ο Κάρνεγκι, έχει ως στόχο να αποκτήσει το ιερό αυτό βιβλίο με κάθε τρόπο.

Προβολές για την 28η Οκτωβρίου
*Στην κόψη της ιστορίας-ταγματάρχης Δημήτρης Κασλάς, Τρίτη στις 14.00, ΝΕΡΙΤ
Το ντοκιμαντέρ αυτό ακολουθεί το νήμα της ζωής του ταχματάρχη Κασλά από τη γέννηση του στο Πουρί Μαγνησίας το 1901 έως το θάνατο του το 1966 και εστιάζει κυρίως στην ηρωική του δράση ως διοικητή του 2/5 τάγματος πεζικού στην υπεράσπιση του υψώματος 731 στη διάρκεια της εαρινής επίθεσης των Ιταλών την άνοιξη του 1941. Η ηρωική και μαρτυρική πορεία της ζωής ενός απλού ανθρώπου από ένα χωριό του Πηλίου συναντιέται με σημεία «κλειδιά» της ελληνικής Ιστορίας : Μικρά Ασία – πόλεμος του 40 – αντίσταση – μετεμφυλιακή Ελλάδα.

*Μια γυναίκα στην Αντίσταση, Τρίτη στις 17.45, ΣΚΑΪ 
Μία νέα γυναίκα που πιστεύει ότι έχει χάσει τον αγαπημένο της σε αερομαχία κατά την διάρκεια της Γερμανικής εισβολής, δέχεται να πάρει μέρος στην ελληνική αντίσταση. Ελληνικό δράμα του Ντίνου Δημόπουλου με την Τζένη Καρέζη, τον Κώστα Καζάκο και τον Άλκη Γιαννακά.

*Μηχανή του Χρόνου, Τρίτη στις 19.15, ΝΕΡΙΤ
Με δύο επεισόδια αυτή την Τρίτη, η Μηχανή του Χρόνου θα μας παρουσιάσει ντοκουμέντα και άγνωστες πληροφορίες για τις «Θηριωδίες της ναζιστικής μεραρχίας Εντελβάιζ στα Βαλκάνια» και για το «Ολοκαύτωμα των Γερμανών στην Ήπειρο».

*Η Νύχτα του Σαν Λορέντζο, Τρίτη στις 23.00, ΝΕΡΙΤ
Τη νύχτα του Σαν Λορέντζο, τη νύχτα που πέφτουν τ’ αστέρια και οι ευχές γίνονται πραγματικότητα σύμφωνα με την ιταλική λαϊκή παράδοση, ένα ολόκληρο χωριό της Τοσκάνης συγκρούεται με τους Ναζί και προσπαθεί να κρυφτεί στους αγρούς, περιμένοντας τους Αμερικανούς να τους απελευθερώσουν, σε αυτό το αριστουργηματικής σκηνοθεσίας πόνημα των αδελφών Ταβιάνι.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Euroleague, Νεπτουνας-Ολυμπιακός, Πέμπτη στις 20.00, ΝΕΡΙΤ

Οι νέες σειρές της εβδομάδας
*
Οι Συμμαθητές, από Τρίτη και καθημερινά στις 21.15, ANT1 
Καινούρια καθημερινή ελληνική σειρά για τον ANT1, που θα μας μεταφέρει πίσω στον χρόνο, μέσω μιας παρέας παλιών συμμαθητών που ξαναζούν τα ‘90s μέσω flashbacks. Με τους Παύλο Χαϊκάλη, Κρατερό Κατσούλη, Μάριο Αθανασίου, Μιχάλη Μαρίνο, Μαριάννα Τουμασάτου, Νικολέτα Καρρά κ.α.

*Arrow, Κυριακή στις 18.50, STAR 
Το STAR ξεκινά την προβολή της πρόσφατης αμερικανικής παραγωγής The Arrow, της ιστορίας ενός σύγχρονου Ρομπέν των Δασών που επιστρέφει μετά από καιρό στα λημέρια του για να εκδικηθεί τους θανάσιμους εχθρούς του.

*Spies of Warsaw, καθημερινά στις 21.00, ΝΕΡΙΤ 
Η ΝΕΡΙΤ παρουσιάζει αυτή τη μίνι-σειρά παραγωγής BBC που μας μεταφέρει στις ίντριγκες, τις συμφωνίες, τις προδοσίες και τη διαφθορά μέσα στους κύκλους της γαλλικής πρεσβείας στην Βαρσοβία.

Η ελληνική ταινία της εβδομάδας
*
Μια Κυρία στα Μπουζούκια, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Στην «ελληνική γωνιά» της εβδομάδας, ο Γιάννης Δαλιανίδης μας χαρίζει ένα από τα καλύτερα μιούζικάλ του, στο οποίο μπλέκει τα μπουζούκια με το ποδόσφαιρο και τα καλλιστεία με τους νεανικούς έρωτες. Πρωταγωνιστούν οι Μαίρη Χρονοπούλου, Ζωή Λάσκαρη, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Φαίδων Γεωργίτσης, Χρόνης Εξαρχάκος, Γιάννης Βογιατζής κ.α.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v