TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (20-26/10)

Οι πρεμιέρες, οι ταινίες, οι ξένες σειρές και τα αθλητικά ντέρμπι που θα παρακολουθήσουμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (20-26/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Η μάχη στο τηλεοπτικό πεδίο έχει ανάψει, η πρωινή ζώνη ταρακουνιέται μετά την δυναμική εισβολή του Μάρκου Σεφερλή σε αυτή, ενώ τα πρώτα κονταροχτυπήματα στις σειρές του prime time έχουν ξεκινήσει μεταξύ Mega, Alpha και ANT1. Και ο «αγώνας» συνεχίζεται με νέες εισόδους, αφού επανέρχεται από αυτή την Κυριακή το χορευτικό show του ANT1 «Dancing with the Stars» που παραδοσιακά κυριαρχεί, επιστρέφουν τα «Όλα Μπιπ» του Θέμου Αναστασιάδη και τα «Καρντάσιανς» με τους Αρναούτογλου-Σταρόβα-Μπεκατώρου στον ίδιο σταθμό, ενώ στον ALPHA ξεκινά η νέα, πολλά υποσχόμενη κωμική σειρά «Το Σοί σου» (Πέμπτη στις 21.00) και στο Mega η νέα σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη «Δικαίωση» (διπλά επεισόδια κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 21.45). Κατά τα άλλα, δείτε τι άλλο θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Ψάχνοντας τον Νέμο, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA 
Μία από τις καλύτερες animation ταινίες που έγιναν ποτέ μας έρχεται από τα στούντιο και την θαλασσινή φαντασία των εγκεφάλων της Pixar και μας προσκαλεί στην απολαυστική αναζήτηση ενός μικρού ψαριού-κλόουν από τον πατέρα του και την Dory – με την υπέροχη φωνητική ερμηνεία της Δήμητρας Παπαδοπούλου.

*Ο Εραστής της Κομμώτριας, Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Νοσταλγικό ευρωπαϊκό σινεμά μας περιμένει το βράδυ της Παρασκευής στη ΝΕΡΙΤ, με αυτή τη γλυκιά όσο και αισθησιακή ταινία του Πατρίς Λεκόντ για έναν άνδρα που ερωτεύεται την κομμώτρια της γειτονιάς του, η οποία του ξυπνά παιδικές μνήμες. Με τους Ζαν Ροσφόρ και Άννα Γκαλιένα.

*Κυνόδοντας, Σάββατο στις 0.15, ΝΕΡΙΤ
Η ελληνική οικογένεια μπαίνει στο στόχαστρο του Γιώργου Λάνθιμου, στην πρώτη μεγάλη ταινιά του «weird wave» του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, που παρακολουθεί τη ζωή μιας οικογένειας, απομονωμένης από τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για μια αλληγορία βίαιη αλλά και τραγελαφική, που έφτασε μέχρι την πεντάδα η οποία διεκδίκησε με αξιώσεις το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Στο τέλος του κόσμου, Κυριακή στις 21.00, ALPHA 
Η τρίτη συνέχεια της θεαματικής περιπέτειας της Disney μας ταξιδεύει στις θάλασσας πάνω στο «Μαύρο Μαργαριτάρι» του Τζακ Σπάροου, ο οποίος είναι έτοιμος για νέα κατορθώματα αλλά και γκάφες «μέχρι το τέλος του κόσμου».

*Ο Τελευταίος Σαμουράι, Κυριακή στις 23.00, STAR 
Ο Τομ Κρουζ υποδύεται έναν αμερικανό στρατιωτικό εκπαιδευτή που αιχμαλωτίζεται από τις ιαπωνικές δυνάμεις και μένει όμηρος σε χωριό των σαμουράι. Εκεί θα μάθει τα πάντα για τους κώδικες τιμής τους και δεν θα αργήσει να αλλάξει στρατόπεδο, υπερασπιζόμενος μια παράδοση αιώνων που είναι καταδικασμένη να χαθεί οριστικά.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Τζένη Τζένη, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Με φόντο της βουλευτικές εκλογές και τον προεκλογικό αγώνα σε ένα νησί της Ελλάδας, η Τζένη αναγκάζεται να παντρευτεί τον πολιτικό αντίπαλο της οικογένειάς της, και το ρομάντζο τους γίνεται αφορμή για μια ευχάριστη κωμική περιπέτεια με άφθονο ηθογραφικό ενδιαφέρον. Με τους Καρέζη, Μπάρκουλη, Παπαγιαννόπουλο, Κωνσταντάρα.

*Ψυχή Βαθιά, Κυριακή στις 0.15, ALPHA 
Στον τρίτο χρόνο του εμφυλίου, το 1949, δύο αδέρφια βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα, αλλά δυσκολεύονται να δουν ο ένας τον άλλο ως εχθρό. Σκηνοθετεί ο Παντελής Βούλγαρης και πρωταγωνιστούν οι Βικτώρια Χαραλαμπίδου, Γιώργος Αγγέλκος, Χρήστος Καρτέρης, Θανάσης Βέγγος και Βαγγέλης Μουρίκης.

*Ο Μπακαλόγατος, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Ο Κώστας Χατζηχρήστος υποδύεται τον Ζήκο, τον επαρχιώτη βοηθό του μπακάλη, σε μία από τις εμβληματικές ταινίες του ασπρόμαυρου ελληνικού σινεμά, που έχει αγαπηθεί για το πηγαίο χιούμορ, τις θανατηφόρες ατάκες και το μπρίο του έλληνα κωμικού που μπλέκει σε ρομαντικές και όχι μόνο περιπέτειες.

*Νέες ξένες σειρές στη ΝΕΡΙΤ
-The Bridge (Δευτέρα στις 22.00): Από μία εκ των σεναριογράφων του Homeland μας έρχεται αυτό εδώ το δράμα, που μας μεταφέρει στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού, όπου ανακαλύπτεται ένα πτώμα. Δύο ντετέκτιβ αναλαμβάνουν να διαλευκάνουν την υπόθεση, μπλέκοντας σε μία περιπέτεια πιο σκοτεινή από όσο φάνταζε.
-Misfits (Τρίτη στις 0.30): Μια ετερόκλητη παρέα νεαρών συναντιούνται κατά την διάρκεια της έκτισης της ποινής τους σε ώρες κοινοφελούς εργασίας. Εκεί τους χτυπά ένας κεραυνός που τους χαρίζει υπερδυνάμεις, κηρύσσοντας την έναρξη των μεταφυσικών τους περιπετειών που θα δούμε σε 18 ωριαία επεισόδια.
-Οι μαχητές της σκιάς (Τετάρτη στις 19.15): Μια φιλόδοξη παραγωγή ιστορικού ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, για τα οποία ενώσαν τις δυνάμεις τους πολλοί τηλεοπτικοί φορείς της Ευρώπης (μεταξύ αυτών και η ΕΡΤ), προσφέρει μια νέα οπτική της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκείνη των αγωνιστών της Αντίστασης. Τα γεγονότα αποδίδονται με ζωντανό τρόπο, πολλές μαρτυρίες, αρχειακό υλικό αλλά και τεκμηριωμένη μυθοπλασία. Το επεισόδιο αυτής της εβδομάδας λέγεται «1943: Ριζοσπαστικοποίηση της Αντίστασης». Σκηνοθετεί ο Bernard George.
-Boss (Κυριακή στις 21.10): Πρόκειται για ένα πολιτικό δράμα με θέμα τη ζωή και τα μυστικά του Τομ Κέιν (Κέλσεϊ Γκράμερ) που είναι δήμαρχος στο Σικάγο. Παρά το γεγονός ότι είναι ο πιο πετυχημένος δήμαρχος στη σύγχρονη ιστορία του Σικάγο, ο Κέιν δεν μπορεί να ελέγξει την ίδια του τη ζωή. Είναι αποξενωμένος από τη γυναίκα του και την κόρη του και ένα μεγάλο μυστικό, μια σοβαρή ασθένεια - εκφυλιστική εγκεφαλοπάθεια - απειλεί να καταστρέψει όλα όσα με τόσο κόπο έχει κτίσει. Τον «πιλότο» της σειράς έχει σκηνοθετήσει ο Γκας Βαν Σαντ.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Champions League, Ολυμπιακός-Γιουβέντους, Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
*Euroleague, Μπάγερν-ΠΑΟ, Πέμπτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
*Europa League, Τότεναμ-Αστέρας Τρίπολης, Πέμπτη στις 22.00, ANT1


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v