TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10)

Οι καλύτερες ελληνικές και ξένες ταινίες και τα μεγαλύτερα αθλητικά ραντεβού του Champions και Europa League που θα δούμε αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (29/9-5/10)
Μπαίνουμε στον «καλό» μήνα της ελληνικής τηλεόρασης, τον μήνα κατά τον οποίο όλοι οι σταθμοί «βάζουν τα καλά τους» και παρουσιάζουν το νέο τους πρόγραμμα. Οι περισσότερες εκπομπές έχουν ήδη ξεκινήσει, αυτή την εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα και τα πρώτα δυνατά χαρτιά της πρωινής και μεσημεριανής magazino-ζώνης (το «Πρωινό» του ΑΝΤ1, η «Ελένη» στον ALPHA και το «Joy» τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου στο Mega), ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα δούμε επιτέλους και τα πρώτα επεισόδια νέων ελληνικών σειρών. Ως τότε, βολευόμαστε με ελληνικές και ξένες ταινίες, και ολίγον από Champions League.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Μεσάνυχτα στο Παρίσι, Πέμπτη στις 21.00, ALPHA 
O Woody Allen, στην απολαυστικότερη ίσως των ευρωπαϊκών στάσεών του την τελευταία δεκαετία, αποβιβάζεται στο Παρίσι και στέλνει έναν επίδοξο συγγραφέα ταξίδι στον χρόνο, πίσω στην δεκαετία κατά την οποία σύχναζαν στο Παρίσι η Γερτρούδη Στάιν, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Έρνεστ Χεμινγουέι. Ρομαντική και νοσταλγική η αποτύπωση της εποχής, με πρωταγωνιστές τους Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Κάθι Μπέιτς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Κάρλα Μπρούνι.

*Η Οργή των Τιτάνων, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Ώρα για μπλοκμπάστερ και πλούσια εφέ, με όχημα τις περιπέτειες του Περσέα, του Ήλιου και άλλων Θεών και Τιτάνων της ελληνικής μυθολογίας που ετοιμάζονται για επικές μάχες μπροστά στην κάμερα του Τζόναθαν Λίμπεσμαν. Παίζουν οι Σαμ Γουόρθιγκτον, Λίαμ Νίσον, Ρέιφ Φάινς.

*Toy Story, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA
Ο John Lasseter εγκαινιάζει μια νέα εποχή στις animation ταινίες, με μια δημιουργία που μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε ψηφιακά δημιουργημένες εικόνες, αλλά δεν παύει να είναι μια από τις γλυκύτερες δημιουργίες της Pixar. Μια κούκλα-cowboy νιώθει πως η πρωτοκαθεδρία του στο παιδικό δωμάτιο απειλείται από ένα καινούριο διαστημικό παιχνίδι, και η περιπέτεια των παιχνιδιών ξεκινά.

*Απέραντο Γαλάζιο, Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο Ζακ και ο Ένζο είναι δύο παιδικοί φίλοι με πάθος τις καταδύσεις, οι οποίοι μεγαλώνοντας χάνουν την επαφή μεταξύ τους. Παγκόσμιος πρωταθλητής της ελεύθερης κατάδυσης πλέον, ο Ένζο αναζητά τον Ζακ και τον φέρνει στην Ταορμίνα για μια αναμέτρηση που θα δοκιμάσει τα όριά τους. Ο Λικ Μπεσόν μας μεταφέρει στις ωραιότερες θάλασσες της Μεσογείου σε μια συγκινητική ταινία για τα ανθρώπινα όρια.

*King Kong, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Peter Jackson, σε ένα διάλειμμα από τη Μέση Γη, καταπιάνεται με το remake του King Kong, της περιπέτειας του τεράστιου γορίλα ο οποίος δημιουργεί μια ιδιότυπη σχέση με μια γυναίκα, που υποδύεται η Naomi Watts. Η ταινία κέρδισε τρία Όσκαρ για τον εξαιρετικό ήχο και τα ειδικά της εφέ.

*Το Κύμα, Σάββατο στις 22.30, ΝΕΡΙΤ
Ένα πείραμα που εφαρμόζει ένας προοδευτικός καθηγητής στο πλαίσιο ενός μαθήματος πολιτικής αγωγής, συσπειρώνει απρόσμενα τους μαθητές σε μια κλειστή ομάδα με ιδιαίτερα ιδεολογικά, αλλά και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά: Η δύναμη μέσω της πειθαρχίας, της ενότητας, της δράσης, είναι το σύνθημά τους. Η βία όμως δεν θα αργήσει να ξεσπάσει στον κύκλο τους. Μια γερμανική ταινία - μάθημα πολιτικής ιστορίας, που μιλά με τα πιο απλά λόγια για το τέρας που κρύβουμε μέσα μας.

*Sherlock Holmes 2: Το παιχνίδι των σκιών, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Ο βρετανός σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι φέρνει τον σπουδαίο ντετέκτιβ και τον βοηθό του Γουότσον αντιμέτωπους με τον χειρότερο έως τώρα αντίπαλό τους, τον καθηγητή Moriarty σε μια σκοτεινή περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστούν ο Robert Downey Jr και ο Jude Law.

*Iron Man 2, Κυριακή στις 21.15, ΑΝΤ1
Στο σίκουελ του… σιδερένιου άνδρα, ο Iron Man έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο το γεγονός πως η ταυτότητά του διέρρευσε αλλά και τα προβλήματα υγείας του. Υπό αυτές τις συνθήκες, η έλευση ενός σκοτεινού αντιπάλου που σχετίζεται με την κληρονομιά του πατέρα του γίνεται το όχημα για την δεύτερη επική περιπέτεια του Jon Favreau. Με τους Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Gwyneth Paltrow.

*The Ugly Truth, Κυριακή στις 21.15, Mega 
Η ρομαντική κομεντί της εβδομάδας βρίσκει την εργασιομανή Άμπι να βλέπει τα νούμερα της εκπομπής της πεσμένα, και τον κυνικό Μάικ να έρχεται ως από μηχανής θεός για να τα ανεβάσει. Οι δυο τους συγκρούονται, καθώς ο Μάικ λέει πάντα την «γυμνή αλήθεια» ενώ η Άμπι είναι πιο ρομαντική. Και τα κλισέ σιγά-σιγά καταρρίπτονται σε μια κωμωδία που δεν φοβάται να «τσαλακώσει» τους πρωταγωνιστές της.

*Full Metal Jacket, Κυριακή στη 1.45, STAR 
Ένας κτηνώδης λοχίας εκπαιδεύει ανθρώπινες «πολεμικές μηχανές», χωρίς να χάνει ευκαιρία να ταπεινώνει τους εκπαιδευόμενούς του. Βίαια ξεσπάσματα, αποστολές στο πολεμικό μέτωπο και σκηνοθετικό μεράκι από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ είναι τα συστατικά μίας από τις πλέον ιδιαίτερες σε «μορφολογία» ταινίες του δημιουργού.

Η ελληνική ταινία της εβδομάδας
*
Η Θεία μου η Χίπισσα, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Μια φτωχή καθαρίστρια αφήνει την κόρη της να πιστεύει πως είναι πλούσια, όταν αυτή όμως της ανακοινώνει πως επιστρέφει από το εξωτερικό, ένας εύπορος πελάτης του ξενοδοχείου όπου δουλεύει, αναλαμβάνει να τη μεταμορφώσει σε κυρία της καλής κοινωνίας. Οι ‘70s πινελιές, η χίπικη ατμόσφαιρα, τα παιδιά των λουλουδιών, η περούκα του Βασίλη Τσιβιλίκα και το μπρίο της Ρένας Βλαχοπούλου είναι τα συστατικά αυτής της χαρούμενης κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Μάλμε-Ολυμπιακός, Champions League, Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
*Γκινκαμπ-ΠΑΟΚ, Europa League, Πέμπτη στις 20.00, ΑΝΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v