TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (15-21/9)

Οι καλύτερες ταινίες, τα πιο ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, η επιστροφή του Champions League και όλα όσα θα δούμε στην μικρή οθόνη αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (15-21/9)
του Γιώργου Κόκουβα

Οι πρώτες εκπομπές αρχίζουν σιγά-σιγά και επιστρέφουν: Από την Αθλητική Κυριακή στη ΝΕΡΙΤ και το νέο πρωινό magazino του σαββατοκύριακου στον Alpha και από τα πρώτα επεισόδια των απογευματινών «σαπουνιών» ως τα πρώτα τρέιλερ για τις νέες σειρές που ετοιμάζονται, οι σταθμοί προετοιμάζουν το έδαφος για τον Οκτώβριο. Ως τότε, αρκούμαστε σε καλές ταινίες και δυνατά αθλητικά ραντεβού που περιλαμβάνει το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Winter’s Bone, Τρίτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Η 17χρονη Ρι Ντόλι αναλαμβάνει να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα της. Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι τους, θα ρισκάρει τη ζωή της για να διασφαλίσει την οικογένεια της. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ντάνιελ Γούντρελ και μας σύστησε την νυν superstar του Χόλιγουντ, Τζένιφερ Λόρενς, στα πρώτα της «κοριτσίστικα» βήματα.

*Due Date, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Κωμωδία με τον Ζακ Γαλυφιανάκη, τον Τζέιμι Φοξ και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, που ακολουθεί τις κωμικοτραγικές περιπέτειες ενός άνδρα ο οποίος πρόκειται να γίνει πατέρας και προσπαθεί να φτάσει εγκαίρως στο Λος Άντζελες για τα γεννητούρια, αλλά η γνωριμία του με τον… καπετάν φουρτούνα Ίθαν στον δρόμο κάνει την διαδρομή πιο δύσκολη, αλλά και πιο απολαυστική.

*Η Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Ο Μπραντ Πιτ υποδύεται έναν άνδρα με μια σπάνια πάθηση, που τον κάνει να… μικραίνει αντί να μεγαλώνει όσο περνούν τα χρόνια – κάτι που καθιστά το ερωτικό του ειδύλλιο με την αγαπημένη του πρακτικώς αδιέξοδο. Συγκινητική και με ιδιαίτερα εφέ, η ταινία αποτελεί ένα ταξίδι από το 1918 ως τον 21ο αιώνα, μέσα από τη ματιά του Ντέιβιντ Φίντσερ (Seven, Fightclub, The Social Network, Zodiac) – παίζουν επίσης οι Κέιτ Μπλάνσετ και Τίλντα Σουίντον.

*Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά, Σάββατο στις 21.10, STAR 
Το κουδούνι χτυπά στο Χόγκουορτς, και η σχολική χρονιά ξεκινά με την επίσκεψη ενός ξωτικού στον μαθητευόμενο μάγο Χάρι, που τον προειδοποιεί να μην επιστρέψει για την δεύτερη χρονιά στη σχολή. Φυσικά, ο Χάρι θα αγνοήσει την συμβουλή του και θα ακολουθήσει μία ακόμη παραμυθένια περιπέτεια γεμάτη μαγεία.

*Jumanji, Σάββατο στις 15.50, Mega 
Μπορεί να πρόκειται για την χιλιοστή προβολή της ταινίας από το Mega στην «παιδική/οικογενειακή ζώνη» του Σαββατοκύριακου, αλλά αυτή τη φορά γίνεται ως φόρος τιμής για τον Ρόμπιν Ουίλιαμς που μας άφησε νωρίς. Εδώ, υποδύεται έναν άνδρα που χάνεται στην ζούγκλα, η οποία ζωντανεύει στο πλαίσιο ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού.

*Ζητείται Ψεύτης, Σάββατο στις 21.00, ALPHA
Ο Δημήτρης Ψαθάς γράφει, ο Γιάννης Δαλιανίδης σκηνοθετεί και οι Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Θανάσης Βέγγος, Μάρθα Καραγιάννη πρωταγωνιστούν σε αυτή την ηθογραφική κωμωδία του 1961, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό του Ψαθά, που σατιρίζει τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους.

*Οι Ομπρέλες του Χερβούργου, Σάββατο στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
Η 17χρονη Ζενεβιέβ, κόρη μιας χήρας, ιδιοκτήτριας ενός χρεωμένου ομπρελάδικου, είναι ερωτευμένη με τον Γκι, νεαρό μηχανικό αυτοκινήτων. Όταν όμως εκείνος φεύγει για τον πόλεμο της Αλγερίας, τα ίχνη του χάνονται. Το μελόδραμα γίνεται μιούζικαλ, σε μια ιδιαίτερη στιγμή του Ζακ Ντεμί που σκηνοθετεί μια αιθέρια ταινία με τραγουδιστούς διαλόγους που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα το 1964. Με τους Κατρίν Ντενέβ και Νίνο Καστελνουόβο.

*Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Η πρώτη περιπέτεια του Τζακ Σπάροου μας μεταφέρει στα νερά της Καραϊβικής, όπου ανακαλύπτει το στοιχειωμένο Μαύρο Μαργαριτάρι και μπλέκει σε μεθυστικές περιπέτειες με την σφραγίδα της Disney και τον Johnny Depp σε υποκριτικά κέφια.

*The Terminal, Τετάρτη στις 21.15, ΑΝΤ1 
Ένας ανατολικοευρωπαίος μετανάστης καταφθάνει στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και... μένει στην κυριολεξία εκεί, καθώς στη χώρα του έγινε πραξικόπημα και έχει ξεσπάσει πόλεμος. Η καθημερινότητά του πια «χτίζεται» γύρω από αυτή του αεροδρομίου και οι έριδες, ο έρωτας με μια αεροσυνοδό και άλλες περιπέτειες που μας επιφυλάσσει ο Steven Spielberg γίνονται ο καμβάς πάνω στον οποίο ζωγραφίζει με την ερμηνεία του ο Τομ Χανκς.

Η ελληνική ταινία της εβδομάδας
*Η Αλίκη στο Ναυτικό, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Όταν η Αλίκη ερωτεύεται έναν από τους ναυτικούς δοκίμους του μπαμπά της, κρύβεται στο πλοίο του και παριστάνει τον δόκιμο για να βρίσκεται κοντά στον αγαπημένο της. Από τις διασημότερες κωμωδίες του Αλέκου Σακελλάριου, η Αλίκη στο Ναυτικό αποτελεί την πιο… ποπ στιγμή του διδύμου Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ και την πιο ανάλαφρη ίσως στιγμή στην καριέρα του Μάνου Χατζιδάκι που υπογράφει την μουσική.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Champions League, Μάντσεστερ Σίτυ – Μπάγερν, Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
*Παναθηναϊκός-Δυναμό Μόσχας, Πέμπτη στις 20.00, ΑΝΤ1

Τα ντοκιμαντέρ της εβδομάδας
*Δικτατορία στην Ευρώπη – ενάντια στη λήθη, Δευτέρα στις 21.00, ΝΕΡΙΤ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα δημοκρατίας στις 15/09 ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος παρουσιάζει στη Νέριτ μια έκτακτη εκπομπή με θέμα την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, στην οποία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο "Δικτατορία στην Ευρώπη - ενάντια στη λήθη", ενώ στο στούντιο καλεσμένοι θα είναι ο κος Στέλιος Περράκης, καθηγητής διεθνών και ευρωπαϊκών θεσμών του Παντείου πανεπιστημίου και η κα Μαρία Πίνιου- Καλλή, ιατρός, ιδρύτρια ιατρικού κέντρου αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων.

*Αφιέρωμα στην Καταστροφή της Σμύρνης, Σάββατο στις 20.15, ΝΕΡΙΤ
Η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιού και ο ιστορικός σύμβουλος Αλέξανδρος Κιτροέφ μετά από τέσσερα χρόνια έρευνας παρουσιάζουν ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη Σμύρνη, με άγνωστο οπτικό υλικό από αμερικανικά και ευρωπαϊκά αρχεία, που θα σας κάνει να δείτε τα γεγονότα του 1922 με μια άλλη ματιά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v