TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14/9)

Η τελική φάση του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, οι νέες σειρές, το παλιό καλό σινεμά και οι χορταστικές ξένες ταινίες που θα γεμίσουν τα βράδια μας αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (8-14/9)
του Γιώργου Κόκουβα

Η μεγάλη εβδομάδα του Μουντομπάσκετ έφτασε, επομένως το prime time θα έχει γεύση από παρκέ και μπασκετική αδρεναλίνη, αλλά δεν λείπουν οι πολύ ενδιαφέρουσες ξένες ταινίες, από δημιουργούς όπως ο Christopher Nolan, ο Stephen Daldry και ο Φατίχ Ακίν. Για να δούμε τι θα δούμε, λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της νέας σεζόν τον Οκτώβριο.

*Mundobasket 2014, στον ΑΝΤ1 και τον OTE TV Sport
Προημιτελική φάση
: Τρίτη και Τετάρτη (οι ώρες και οι ομάδες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί)
Ημιτελική φάση: Πέμπτη στις 22.00 και Παρασκευή στις 23.00
Μικρός τελικός: Σάββατο στις 19.00
Μεγάλος τελικός, Κυριακή στις 22.00

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*The Bourne Identity, Δευτέρα στις 22.00, Star 
Ο Τζέισον Μπορν κατορθώνει να επιβιώσει με δυο σφαίρες στην πλάτη και, όταν τελικά συνέρχεται από το κώμα, συνειδητοποιεί πως έχει χάσει τελείως τη μνήμη του. Οι έρευνες για να βρει πάλι την ταυτότητά του οδηγούν τον Μπορν στη Ζυρίχη και στο Παρίσι, όπου θα ακολουθήσουν μια σειρά καταδιώξεων, δολοφονιών και περιπετειών που έκαναν πολλούς να απαρνηθούν τον James Bond για χάρη ενός πιο μοντέρνου πράκτορα. Με τους Ματ Ντέιμον, Κλάιβ Όουεν, Κρις Κούπερ.

*Τα Μήλα του Αδάμ, Τρίτη στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ένας νέο-ναζί συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε καταναγκαστική εργασία για την κοινότητα. Για να αναμορφωθεί στέλνεται σε μια απόμερη εκκλησία για να συναντήσει τον Ιβάν, έναν παράφορα πιστό ιερέα, ενοχλητικά και επίμονα αισιόδοξο. Οι δύο χαρακτήρες θα έρθουν σε σύγκρουση και το Καλό και το Κακό θα προσπαθήσουν να νικήσουν το ένα το άλλο με αφορμή την ανάθεση στον Αδάμ να φτιάξει μια… μηλόπιτα. Σκηνοθετεί ο Άντερς Τόμας Γιένσεν και πρωταγωνιστεί ένας από τους καλύτερους σκανδιναβούς ηθοποιούς της νέας γενιάς, ο Μαντς Μίκελσεν.

*Extremely Loud and Incredibly Close, Πέμπτη στις 22.00, Star 
Όταν ο πατέρας του (Τομ Χανκς) σκοτώνεται στους Δίδυμους Πύργους, ο Όσκαρ, ένα πολύ ιδιαίτερο αγόρι, ξεκινά μια μεγάλη αναζήτηση στη Νέα Υόρκη για να βρει την «περιπέτεια της ζωής» με τις οδηγίες που του άφησε, υπό το άγρυπνο βλέμμα της μαμάς του (Σάντρα Μπούλοκ) και με ανέλπιστο σύμμαχο έναν ηλικιωμένο άνδρα που ποτέ δεν μιλά (Μαξ φον Σύντοου). Συγκινητική, ευαίσθητη και πολύ γλυκιά ταινία, σκηνοθετημένη από τον Stephen Daldry (Οι Ώρες, Σφραγισμένα Χείλη), που προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Φον Σύντοου το 2012.

*P.S. I Love you, Παρασκευή στις 22.00, Star 
Λίγο πριν τα τριακοστά της γενέθλια η Holly καλείται να συμβιβαστεί με το θάνατο του αγαπημένου της Gerry. Και τότε συμβαίνει κάτι αναπάντεχο: Αρχίζει να λαμβάνει μια σειρά από γράμματα από τον Gerry, με τα οποία την καλεί να ξεπεράσει το πένθος και να κάνει νέο ξεκίνημα. Κάθε γράμμα του τελειώνει με το υστερόγραφο του τίτλου, και τα χαρτομάντιλα κρίνονται αναγκαία. Με τους Χίλαρι Σουάνκ, Τζέραρντ Μπάτλερ, Λίσα Κούντροου.

*Soul Kitchen, Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο Ζήνος είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Αμβούργο και όλα του πάνε στραβά: Υποφέρει από δισκοπάθεια, οι πελάτες τον εγκαταλείπουν, ενώ η κοπέλα του, Ναντίν, φεύγει μόνιμα για τη Σαγκάη. Στην απελπισία του, αλλάζει το ύφος του εστιατορίου, φέρνοντας νέο κόσμο και δεν διστάζει να πάει στην Κίνα να βρει τη Ναντίν. Ο τούρκος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν «τοποθετεί» έναν νέο σεφ στο εστιατόριο του Ζήνου και δημιουργεί ένα εκρηκτικό όσο και νόστιμο σκηνικό στην κουζίνα του μαγαζιού σε μια ελληνογερμανική γωνιά του Αμβούργου.

*Το Χρονικό της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα, Κυριακή στις 21.00, Alpha
Τέσσερα αδέλφια ανακαλύπτουν σε ένα βρετανικό πύργο μια μαγική ντουλάπα που τους οδηγεί στην παραμυθένια χώρα της Νάρνια και βοηθούν το λιοντάρι Ασλάν να πολεμήσει μια κακιά βασίλισσα-μάγισσα, η οποία θέλει να επιβάλλει αιώνιο ψύχος. Από τη σειρά των βιβλίων του Κλάιβ Λιούις, έρχεται στις οθόνες μας το πρώτο μέρος της σειράς ταινιών που θα μας κάνει πάλι παιδιά.

*Inception, Κυριακή στις 23.10, Star 
Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο και η παρέα του αναλαμβάνουν να μπουν στα όνειρα ανθρώπων για να υποκλέψουν μυστικά μέσα από το υποσυνείδητό τους, συστήνοντας έναν νέο τύπο κατασκοπίας και ψυχολογικού ελέγχου. Μια περιπέτεια με την σφραγίδα της υψηλής αισθητικής του Κρίστοφερ Νόλαν και ένα λαμπερό καστ (Ντι Κάπριο, Κοτιγιάρ, Πέιτζ, Γκόρντον-Λέβιτ, Χάρντι, Κέιν) που μόνο η λέξη «mindfuck» περιγράφει επαρκώς.

Η ελληνική ταινία της εβδομάδας
*Κάτι να καίει, Παρασκευή στις 21.00, Alpha
Το μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη, που στην πρώτη προβολή του το 1964 τερμάτισε πρώτο σε εισιτήρια με ρεκόρ για εκείνη τη χρονιά, διηγείται την περιπέτεια της Ρένας, της μικρής της αδερφής και του Ντίνου, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη διαπραγματευόμενοι έναν λευκό γάμο για τις ανάγκες μιας κληρονομιάς. Εκεί γνωρίζουν μια παρέα νεαρών μουσικών, και τα ειδύλλια αρχίζουν να περιπλέκουν τις αστείες καταστάσεις. Με τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλενα Ναθαναήλ, Κώστα Βουτσά, Αλέκο Τζανετάκο και με την μουσική του Μίμη Πλέσσα.

Νέα μεταμεσονύκτια σειρά
*Kingdom Hospital, από Τετάρτη και κάθε βράδυ στις 0.30, Mega 
Το Mega προβάλει την αμερικανική σειρά 13 επεισοδίων που φέρει την υπογραφή του μετρ του τρόμου Στέφεν Κινγκ. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα υπερσύγχρονο, αλλά ιδιαίτερο νοσοκομείο. Και αυτό γιατί οι ένοικοί του, γιατροί και ασθενείς, είναι ένα παράξενο μείγμα από διαταραγμένες προσωπικότητες και κοινωνικά απροσάρμοστους ανθρώπους, ενώ στα υπόγειά του λαμβάνουν χώρα μακάβρια πειράματα. Πρόκειται για συνδυασμό τρόμου, μαύρης κωμωδίας, ιατρικού δράματος και επιστημονικής φαντασίας που ταιριάζει απόλυτα με την ώρα προβολής του: Λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v