TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-31/8)

Οι πρώτοι αγώνες της Εθνικής στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και οι καλύτερες ταινίες που θα δούμε στην ελληνική τηλεόραση την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (25-31/8)
του Γιώργου Κόκουβα

Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, και το γεγονός της περιόδου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ που ξεκινά το σαββατοκύριακο και αναμένεται να συγκεντρώσει το τηλεοπτικό κοινό κατά την διάρκεια των αγώνων της Εθνικής στην Ισπανία. Κατά τα άλλα, δείτε τι άλλο θα δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Mundobasket 2014
Ελλάδα-Σενεγάλη
, Σάββατο στις 21.00
Ελλάδα-Φιλιππίνες, Κυριακή στις 21.00
Οι παραπάνω αγώνες της Εθνικής θα μεταδοθούν ζωντανά από τον ANT1 και τον OTE TV Sport, ενώ όλοι οι αγώνες του Mundobasket θα μεταδίδονται από τον OTE TV Sport:
Σάββατο:
Κροατία-Φιλιππίνες, Ουκρανία-Δομινικανή Δημοκρατία (13.30), Πουέρτο Ρίκο-Αργεντινή (18.30), Γαλλία-Βραζιλία (19.00), ΗΠΑ-Φινλανδία (22.30), Ιράν-Ισπανία (23.00)
Κυριακή:
Αργεντινή-Κροατία, Κορέα-Αυστραλία (14.30), Σερβία-Γαλλία (16.30), Σενεγάλη-Πουέρτο-Ρίκο (18.30), Λιθουανία-Αγκόλα (21.00), Τουρκία-ΗΠΑ (22.30) και Ισπανία-Αίγυπτος (23.00)

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Ένας ήρως με παντούφλες, Τρίτη στις 16.15, ΝΕΡΙΤ
Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, σκηνοθετημένη από τον ίδιο το Σακελλάριο, η ταινία παρακολουθεί την φτωχική ζωή της στρατιωτικής οικογένειας Δεκαβάλλα που μπλέκει με προικοθήρες και απατεώνες, με αφορμή έναν ανδριάντα που τάζουν στον στρατηγό Δεκαβάλλα. Με τους Βασίλη Λογοθετίδη, Ιλύα Λιβυκού, Νίτσα Τσαγανέα και Βύρωνα Πάλλη.

*Βοήθεια ο Βέγγος, Φανερός Πράκτωρ 000, Παρασκευή στις 16.30, ΝΕΡΙΤ
Για να αποκτήσει το πτυχίο του, ο μαθητής μιας σχολής πρακτόρων, ο γνωστός «καλός μας άνθρωπος» δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε τρία τεστ. Επειδή όμως μηδενίζεται σε όλα, μένει μετεξεταστέος με τον κωδικό όνομα 000. Οι περιπέτειες του «Θου-Βου» επί της οθόνης.

*Το Δόλωμα, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης και ο Ντίνος Ηλιόπουλος υποδύονται δύο κομψούς κομπιναδόρους της καλής κοινωνίας που αναλαμβάνουν να εκπαιδεύσουν την… καμπαρετζού Αλίκη Βουγιουκλάκη με στόχο την οικονομική εκμετάλλευση πλούσιων κυρίων. Κλασική κωμωδία με στοιχεία ρομάντζου και τη Ρόδο να παίζει τον ρόλο του σκηνικού για τα τραγούδια του Κώστα Καπνίση.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Φονικό όπλο 4, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Το σκληροτράχηλο δίδυμο των Ριγκς και Μέρτοου επανέρχεται σ’ αυτό το τρίτο σίκουελ, επίσης σκηνοθετημένο από τον Ρίτσαρντ Ντόνερ. Αυτή τη φορά, η ζωή τους απειλείται από την κινέζικη Μαφία, με αποτέλεσμα δύο ώρες δράσης και θεαματικών καταδιώξεων, διανθισμένες από το «φευγάτο», κυνικό χιούμορ του Μελ Γκίμπσον και τη διασκεδαστική μετριοπάθεια του Ντάνι Γκλόβερ.

*Υπόθεση Farewell, Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Αρχές της δεκαετίας του ‘80, στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, ο αξιωματικός της KGB Σεργκέι Γκριγκόριεφ (Εμίρ Κουστουρίτσα), απογοητευμένος από την κατάντια της Σοβιετικής Ιδέας υπό τον Μπρέζνιεφ, έρχεται σε επαφή με ένα Γάλλο μηχανικό που εργάζεται στη Ρωσία και μυστικά τον τροφοδοτεί με έγγραφα τα οποία περιέχουν πληροφορίες που αφορούν κατά βάση τις ΗΠΑ. Ο Ψυχρός Πόλεμος, ο Μιτεράν και ο Ρέιγκαν, η KGB και η CIA και τα μυστικά ανάμεσά τους σκηνοθετούνται με ενδιαφέροντα τρόπο, με τους Εμίρ Κουστουρίτσα, Γκιγιόμ Κανέ και Γουίλεμ Νταφόε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

*The Guru, Σάββατο στις 23.30, STAR 
Ο Ραμού Γκούπτα είναι ένας νεαρός ηθοποιός που αποφασίζει να φύγει από το Νέο Δελχί με το όνειρο να κάνει μεγάλη καριέρα στη Νέα Υόρκη. Ο Ραμού αντιμετωπίζει δυσκολίες και διαπιστώνει πως η επιτυχία δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς αντί για ταινία του Χόλιγουντ τον προσλαμβάνουν στα γυρίσματα μιας πορνοταινίας. Η όμορφη συμπρωταγωνίστριά του, Σαρόνα, φροντίζει να του δώσει τις κατάλληλες συμβουλές, ενώ όταν βρίσκεται απρόσκλητος σε ένα πάρτι πλουσίων, αποφασίζει να αυτοσχεδιάσει και να υποκριθεί έναν γκουρού του σεξ. Κωμωδία του 2002 με τους Χέδερ Γκράχαμ, Μαρίζα Τομέι, Τζίμι Μίστρι, Μάικλ Μακ Κιν.

*Rendition, Κυριακή στις 23.00, ALPHA
Η CIA και οι σκοτεινές πρακτικές βασανιστηρίων μπαίνουν στο στόχαστρο της ταινίας, στην οποία μία γυναίκα (Ριζ Γουίδερσπουν) προσπαθεί να μάθει τι απέγινε ο αγνοούμενος σύζυγός της, ο οποίος κρατείται ως ύποπτος από τις Μυστικές Υπηρεσίες με την βλοσυρή Μέριλ Στριπ επικεφαλής. Στο πλευρό τους, οι Τζέικ Γκίλενχαλ, Άλαν Άρκιν και Πίτερ Σάρσγκαρντ.

*Sleepers, Κυριακή στη 1.00, STAR 
Μια ανεξίτηλη τραυματική εμπειρία, μια αδικημένη εφηβεία, η τυφλή δίψα για εκδίκηση και ο απελπισμένος εξορκισμός των εμμονών και τύψεων σε ένα στιλιζαρισμένο ψυχολογικό θρίλερ από τον Μπάρι Λέβινσον, που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αυτοβιογραφική νουβέλα του Λορέντζο Καρκατέρα. Η ιστορία τεσσάρων ατίθασων νεαρών στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται στην οθόνη με τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Κέβιν Μπέικον, Ντάστιν Χόφμαν, Τζέισον Πάτρικ και Μπραντ Πιτ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v