TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/8)

Οι καλύτερες ταινίες, οι εκπομπές για τον Δεκαπενταύγουστο, οι αθλητικές αναμετρήσεις και όλα όσα θα δούμε στην μικρή οθόνη όσοι μείνουμε στην πόλη αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (11-17/8)
του Γιώργου Κόκουβα

Μπορεί οι επαναλήψεις να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στο γυαλί τον Αύγουστο, αλλά αυτή την εβδομάδα, έχει κι άλλα «καλούδια» ο μπαξές: Από εμβληματικές ρομαντικές κομεντί με φόντο το Νότινγκ Χιλ μέχρι κινηματογραφική τραγωδία διά χειρός Τρίερ και από ελληνικό νουάρ των ‘60s μέχρι αστυνομικά δράματα που θα μας κρατήσουν καλή παρέα τα βράδια, τουλάχιστον σε όσους μείνουν πίσω να… φυλούν τις πολυκατοικίες τους.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*Ο Θόδωρος και το δίκανο, Κυριακή στις 21.15, ΑΝΤ1
Ο αυστηρών και παλαιών αρχών πατέρας Θόδωρος επιμένει να κρατά την κόρη του περιορισμένη για να μην βρεθεί μπλεγμένη. Κάποια στιγμή βρίσκει τον γαμπρό της αρέσκειας του και αποφασίζει να τον παντρέψει με την κόρη του, η οποία όμως είναι ήδη ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Και τότε είναι που αναπόφευκτα θα ακουστεί η ατάκα… «Ουρανία, το δίκαννο!». Με τον Μίμη Φωτόπουλο και τους Κώστα Βουτσά, Χρήστο Τσαγανέα, Σμαρούλα Γιούλη και Λαυρέντη Διανέλλο.

*Ο Εφιάλτης, Κυριακή στις 0.10, ΝΕΡΙΤ
Ελληνική ταινία από αυτές που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην τηλεόραση, αφού πρόκειται για ψυχολογικό θρίλερ του Ερρίκου Ανδρέου από το μακρινό 1961, με μυστηριώδεις θανάτους, τηλεφωνήματα και εξαφανίσεις. Παίζουν οι Βούλα Χαριλάου, Αθηνά Μιχαηλίδου, Σταύρος Ξενίδης, Ζαννίνο, Κατερίνα Γώγου και συνθέτει μουσική ο Μίμης Πλέσσας.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*
Rules of Engagement, Τρίτη στις 22.00, STAR 
Μετά από σοβαρό τραυματισμό στο Βιετνάμ, η στρατιωτική καριέρα του Χέιζ Χότζις, λήγει άδοξα. Τώρα πια είναι ένας διακεκριμένος δικηγόρος, όμως δεν μπορεί να διώξει την πικρία από μέσα του. Μέχρι που μια δικαστική υπόθεση του δίνει την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση από το στρατιωτικό κατεστημένο. Με τους Τόμι Λι Τζόουνς, Σάμιουελ Τζάκσον και Γκάι Πιρς.

*Μήδεια, Τρίτη στις 23.00, Βουλή Τηλεόραση 
Βασισμένος σε σενάριο του Καρλ Ντράγερ, ο Λαρς φον Τρίερ μεταφέρει τον μύθο της Μήδειας του Ευριπίδη στην οθόνη, με πρωταγωνιστές τους Κίρστεν Όλσεν, Ούντο Κίερ, Χένιγκ Γιένσεν και Μπάαρντ Όβε.

*Murder By Numbers, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Δύο μαθητές με υψηλό δείκτη ευφυΐας αποφασίζουν να διαπράξουν φόνο… απλώς επειδή μπορούν, και η Σάντρα Μπούλοκ αναλαμβάνει να τους ξεσκεπάσει, συστήνοντας παράλληλα τον superstar σήμερα Ryan Gosling σε μία από τις πρώτες εμφανίσεις του.

*Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ, Πέμπτη στις 22.00, STAR  
Κλασική πια ρομαντική κομεντί με φλεγματικό βρετανικό χιούμορ και λονδρέζικο άρωμα, με φόντο ένα βιβλιοπωλείο στο Νότινγκ Χιλ, ένα σκηνικό χολυγουντιανών γυρισμάτων και ένα σπίτι με τον πιο ιδιόρρυθμο συγκάτοικο του κόσμου.

*Monster in law, Κυριακή στις 21.00, ALPHA 
Ανάλαφρη κωμωδία με την Τζέιν Φόντα στον ρόλο της κακιάς πεθεράς, την οποία αναλαμβάνει να δαμάσει, μέσα από ευφάνταστα παιχνίδια γάτας και ποντικού η νεοφερμένη νύφη, την οποία υποδύεται η Τζένιφερ Λόπεζ.

*Χθες, σήμερα, αύριο, Κυριακή στις 22.15, ΝΕΡΙΤ
Μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ιταλικές κωμωδίες, που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (1963). Η σπονδυλωτή αυτή ταινία, απαρτίζεται από τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται σε τρεις ιστορικές Ιταλικές πόλεις: στη Νάπολη, όπου η Αντζελίνα πουλά λαθραία τσιγάρα, στο Μιλάνο, όπου η Άννα βλέπει τον νεαρό εραστή της να της καταστρέφει το κάμπριο και στη Ρώμη, όπου η Σοφία Λόρεν υποδύεται την πόρνη που με το εκρηκτικό της στριπτίζ ξετρελαίνει ένα νεαρό ο οποίος προορίζεται για την εκκλησία. Σκηνοθετεί ο Βιτόριο Ντε Σίκα.

*Pride and Glory, Κυριακή στις 23.00, ALPHA 
Μια φιλήσυχη οικογένεια με παράδοση στο αστυνομικό επάγγελμα θα δοκιμαστεί από αποκαλύψεις και ενοχές, όταν ο ένας αδερφός θα ανακαλύψει σε έρευνα που διεξάγει την ανάμιξη του επίσης αστυνομικού αδερφού του σε σκοτεινές υποθέσεις. Με τους Έντουαρτ Νόρτον, Κόλιν Φάρελ, Νόα Έμεριχ και Γιον Βόιτ.

*Death Becomes Her, Κυριακή στις 23.45, STAR 
Μαύρη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με απολαυστικό συνδυασμό μακάβριου χιούμορ, ματαιόδοξων υπερφυσικών δυνάμεων και ευφάνταστων οπτικών εφέ, που κέρδισαν το βραβείο Όσκαρ. Οι υπερφυσικές διενέξεις μεταξύ των Μέριλ Στριπ και Γκόλντι Χον με τις περίτεχνα υστερικές ερμηνείες συνοδεύονται από την παρουσία του Μπρους Γουίλις.

*Last Man Standing, Κυριακή στις 2.00, STAR 
Ο Τζον Σμιθ καταφθάνει σε ένα μικρό χωριό του Τέξας την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και βρίσκεται εν μέσω μιας μάχης μεταξύ των δύο συμμοριών της περιοχής. Ο Γουόλτερ Χιλ σκηνοθετεί ένα γκανγκστερικό παιχνίδι που παίζει με τον χρόνο και δεν διαθέτει… κανέναν κώδικα τιμής. Με τους Μπρους Γουίλις, Μπρους Ντερν, Κρίστοφερ Γουόκεν.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Super Cup: Ρεάλ Μαδρίτης-Σεβίλλη, Τρίτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ

Και κάτι για τον Δεκαπενταύγουστο…
*Το Αλάτι της Γης: Δεκαπενταύγουστος στη Σίκινο, Παρασκευή στις 13.00, ΝΕΡΙΤ
Το «Αλάτι της Γης» μας προσκαλεί για το Δεκαπενταύγουστο σ’ ένα δυναμικό νησιώτικο γλέντι, γιορτάζοντας το «Πάσχα του Καλοκαιριού» σ’ έναν από τους κρυμμένους παράδεισους των Κυκλάδων, στη Σίκινο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v