TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/7)

Οι καλύτερες ταινίες, οι νέες ξένες σειρές, ενδιαφέρουσες εκπομπές, πρεμιέρες και οι πρώτες μεταγραφολογίες για την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (21-27/7)
Ήσυχα και αναμενόμενα κυλούν οι εβδομάδες του Ιουλίου στην ελληνική τηλεόραση, καθώς στην «επιφάνεια» χορταίνουμε επαναλήψεις, παρ’ ότι κάτω από αυτή επικρατεί αναβρασμός για την επόμενη περίοδο. Απ’ ό,τι όλα δείχνουν, για παράδειγμα, «κλειδώνει» το όνομα του Μάρκου Σεφερλή για την πρωινή εκπομπή του Mega, ενώ ο ANT1 επαναφέρει από Νοέμβριο τα shows Dancing with the stars και The Voice. Παράλληλα, η Όλγα Τρέμη αποχωρεί από την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του Mega, ενώ έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα για τις πρώτες σειρές που θα δούμε το φθινόπωρο. Ως τότε, το μόνο που κινείται στην οθόνη είναι ορισμένες ανακατατάξεις ανάγκης του Mega και του ANT1, που βλέπουν τις επαναλήψεις της «Μουρμούρας» στον ALPHA να σαρώνουν κι έτσι ανταπαντούν με επαναλήψεις του «Στο Παρά Πέντε» και «Καρντάσιανς» αντίστοιχα. Δείτε τι άλλο θα δείτε αυτή την εβδομάδα, αν τύχει και μείνετε στο σπίτι.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Hulk, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Το μπλοκμπάστερ της εβδομάδας έρχεται από το μακρινό 2003 και έχει την υπογραφή του Ανγκ Λι, ο οποίος μας συστήνει τον Μπρους Μπάνερ, επιστήμονα γενετικής που μετά από ένα εργαστηριακό ατύχημα μεταμορφώνεται σε μαινόμενο πράσινο τέρας κάθε φορά που χάνει την ψυχραιμία του. Με τους Έρικ Μπάνα, Τζένιφερ Κόνελι, Νικ Νόλτε.

*Ο Εξολοθρευτής Άγγελος, Παρασκευή στις 23.15, Βουλή Τηλεόραση 
Από το ακόμη πιο μακρινό 1962, ο Λουίς Μπουνιουέλ υπογράφει ένα από τα μεγάλα σουρεαλιστικά δράματά του, στο οποίο οι πλούσιοι καλεσμένοι μιας δεξίωσης αδυνατούν να φύγουν από αυτή, παρ’ ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές.

*Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, Σάββατο στις 21.10, STAR 
Λίγη μαγεία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Ούτε το STAR, που αγαπά ιδιαίτερα τον μικρό μάγο, ο οποίος επιστρέφει με την πρώτη περιπέτεια της γνωστής σειράς ταινιών: Την ημέρα των 11ων γενεθλίων του, ο Χάρι πληροφορείται πως οι γονείς του ήταν πανίσχυροι μάγοι, κι έτσι γίνεται δεκτός στη σχολή μαγείας Χόγκουαρτς, όπου θα αποκτήσει καινούριους φίλους και θα κληθεί να κουμαντάρει τις υπερφυσικές δυνάμεις του. Με τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Μάγκι Σμιθ.

*Ο Εραστής της Κομμώτριας, Σάββατο στις 22.30, ΝΕΡΙΤ
Αγαπημένο γαλλικό διαμαντάκι των αθηναϊκών θερινών σινεμά εδώ και δύο δεκαετίες, ο Εραστής της Κομμώτριας του Πατρίς Λεκόντ ακολουθεί την ιστορία του μικρού Αντουάν, που πηγαίνει για κούρεμα όσο πιο συχνά μπορεί επειδή έχει ερωτευτεί την κομμώτρια της γειτονιάς. Τα χρόνια περνάνε, το αντικείμενο του πόθου κατακτάται και τα πλάνα καταγράφουν έναν μεγάλο έρωτα με απρόσμενη πορεία.

*Σπίτι από άμμο και ομίχλη, Κυριακή στις 22.15, ΝΕΡΙΤ
Από γραφειοκρατικό λάθος του δήμου η Κάθι χάνει το πατρικό της σπίτι και μένει άστεγη. Ξεκινά νομικές διαδικασίες για να το επανακτήσει, αλλά το σπίτι πωλείται πάμφθηνα σε δημοπρασία και ο νέος ιδιοκτήτης αρνείται να συμβιβαστεί με το δήμο, θέλοντας να ακολουθήσει το δικό του αμερικανικό όνειρο. Ο πρωτοεμφανιζόμενος Βαντίμ Πέρελμαν καθοδηγεί εξαιρετικά τους Μπεν Κίνγκσλεϊ (του θρυλικού "Γκάντι") και μια εύθραυστη Τζένιφερ Κόνελι (Όσκαρ B' γυναικείου ρόλου για το "Ένας Υπέροχος Άνθρωπος"), δηλαδή τους δύο διεκδικητές του ίδιου σπιτιού.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*
Ο Θησαυρός του Μακαρίτη, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA 
Η ανέγερση πολυκατοικιών στην Αθήνα έχει δημιουργήσει προβλήματα σε εκείνους που ενοικιάζουν δωμάτια σε παλιά σπίτια. Έτσι θεία και ανιψιά, βλέποντας να μένουν ξενοίκιαστα τα δωμάτια του σπιτιού που έχουν κληρονομήσει, έχουν τη φαεινή ιδέα να γράψουν ψεύτικες διαθήκες του μακαρίτη συζύγου και θείου, στις οποίες αναφέρεται ότι υπάρχει ολόκληρος θησαυρός κρυμμένος στο «Κ…..» του σπιτιού. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα ευτράπελα που συνέλαβε ο Νίκος Τσιφόρος και ανέλαβαν να μεταφέρουν στην οθόνη οι Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος και Ξένια Καλογεροπούλου.

*Λαός και Κολωνάκι, Σάββατο στις 16.00, ΝΕΡΙΤ
Ένας ιδιοκτήτης γαλακτοπωλείου στο Κολωνάκι, ο Κώστας, είναι ερωτευμένος τρελά με μια όμορφη και τροφαντή αριστοκράτισσα, τη Ντέντη, η οποία όμως τον αντιμετωπίζει σαν παρακατιανό. Όταν κερδίζει στο προ-πο και γεύεται τη μεγάλη ζωή, ανακαλύπτει ότι η μόνη γυναίκα που τον αγαπά, βρισκόταν ήδη δίπλα του. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Δαλιανίδης και πρωταγωνιστούν οι Κώστας Χατζηχρήστος, Κάκια Αναλυτή, Κώστας Κακκαβάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Σταύρος Ξενίδης και Ρίκα Διαλυνά.

*Το Κοροϊδάκι της Πριγκιπέσσας, Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1
Ο Σταύρος έχει ένα καφενεδάκι μαζί με τον αδελφό του Χρόνη. Ο ίδιος είναι ερωτευμένος με την Μαίρη, η οποία όμως, δε γυρνάει να τον κοιτάξει. Η Μαίρη προέρχεται από αριστοκρατική οικογένεια που έχει ξεπέσει και ζει στη φτώχεια και στην υπερηφάνεια. Ο Σταύρος πληρώνει κρυφά τους λογαριασμούς της, ελπίζοντας ότι κάποτε θα αλλάξει γνώμη γι` αυτόν. Μία από τις πιο… πολύχρωμες κωμωδίες της ύστερης περιόδου του Γιάννη Δαλιανίδη με τους Στάυρο Παράβα, Χρόνη Εξαρχάκο, Μπέτυ Αρβανίτη, Νόρα Βαλσάμη και Κατερίνα Γιουλάκη.

Η εκπομπή της εβδομάδας
*Τα Στέκια: Η Πλαζ, Πέμπτη στις 19.15 και Σάββατο στις 0.00, ΝΕΡΙΤ
Η διασκέδαση στην πλαζ και τα ιαματικά λουτρά, οι πρώτες εγκαταστάσεις στον Πειραιά του 19ου αιώνα, οι «μπανιέρες» και το οφθαλμόλουτρο, η κοινωνική απελευθέρωση των μπαιν-μιξτ, ο τουρισμός και η δροσιά, μέσα από εικόνες και μαρτυρίες στην πιο νοσταλγική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ. Μιλούν φωτογράφοι, κάτοικοι παραλιακών περιοχών, καθηγητές, επιχειρηματίες παραλιακών café και εκπρόσωποι της ανθρωπολογίας, των τεχνών και των γραμμάτων.

Η πρεμιέρα της εβδομάδας
*World Without End, Παρασκευή στις 0.30, ΝΕΡΙΤ
Μετά τους «Στυλοβάτες της Γης», η ΝΕΡΙΤ γεμίζει το μεταμεσονύκτιο πρόγραμμά της με την σειρά-φυσική συνέχειά της, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Κεν Φόλετ που μας μεταφέρει σε μια φανταστική αγγλική πόλη κατά την διάρκεια του εκατονταετούς πολέμου και της έξαρσης του Μαύρου Θανάτου στην Ευρώπη. Στο τιμόνι της παραγωγής, που πραγματοποιήθηκε το 2013, βρίσκεται ο Ρίντλεϊ Σκοτ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v