TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/6)

Τα «καυτά» ματς του Μουντιάλ, οι ταινίες της εβδομάδας και η νέα animation ελληνική σειρά που θα μας κρατήσει κολλημένους στις οθόνες μας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (23-29/6)
του Γιώργου Κόκουβα

Η σεζόν σιγά-σιγά τελειώνει και τα περισσότερα προγράμματα μάς «χαιρέτησαν» για καλοκαίρι. Ποιο είναι το τοπίο αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση; Κατ’ αρχήν, η ΝΕΡΙΤ συνεχίζει να κινείται σε ρυθμούς Mundial, ενώ όλες οι ελληνικές σειρές έριξαν τίτλους τέλους, εκτός από τις δύο σαπουνόπερες του Mega και του ANT1 και της αγαπημένης «Μουρμούρας» του ALPHA που θα συνεχίσει ακάθεκτη να προβάλλεται όλο τον Ιούνιο. Αυλαία έριξαν και τα celebrity shows (YFSF, J2US και Celebrity Game Night), ενώ στο prime time προωθούνται νέοι κύκλοι τούρκικων σειρών ή επαναλήψεις. Κατά τα άλλα, δείτε τι θα δείτε αυτή την εβδομάδα:

Mundial 2014, καθημερινά στη ΝΕΡΙΤ και στο N SPORTS
*Ολλανδία-Χιλή, Δευτέρα στις 19.00
*Καμερούν-Βραζιλία, Δευτέρα στις 23.00
*Ιταλία-Ουρουγουάη, Τρίτη στις 19.00
*Ελλάδα-Ακτή Ελεφαντοστού, Τρίτη στις 23.00
*Νιγηρία-Αργεντινή, Τετάρτη στις 19.00
*Εκουαδόρ-Γαλλία, Τετάρτη στις 23.00
*Πορτογαλία-Γκάνα, Πέμπτη στις 19.00
*Κορέα-Βέλγιο, Πέμπτη στις 23.00
*Αγώνες Νοκ Άουτ, Σάββατο στις 19.00 και στις 23.00 και Κυριακή στις 23.00

Οι ταινίες της εβδομάδας
*300, Δευτέρα στις 21.00, STAR 
Ο Ζακ Σνάιντερ σκηνοθετεί αυτή την αγαπημένη του ελληνικού κοινού περιπέτεια του Λεωνίδα και των καλογυμνασμένων 300 του στις Θερμοπύλες, γεμάτη αίμα, στιλιζαρισμένη βία και κομιξική μπλοκμπάστερ αισθητική.

*Το Ημερολόγιο, Τρίτη στις 22.45, ALPHA 
Ο «ασύμβατος» έρωτας δύο νέων γίνεται η αφορμή να ξετυλιχθεί το κουβάρι ενός από τα πιο δημοφιλή ρομάντζα της τελευταίας δεκαετίας, με πρωταγωνιστές τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Ryan Gosling και την Ρέιτσελ ΜακΆνταμς. Μην ξεχάσετε τα χαρτομάντιλα.

*Η Νεράιδα και το Παλικάρι, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Στην «ελληνική γωνιά» της εβδομάδας, κάνουμε ένα ταξιδάκι στην Κρήτη των ‘60s, για να παρακολουθήσουμε το καλτ ρομάντζο με το έντονο κουλέρ λοκάλ, μεταξύ Αλίκης και Δημήτρη, τους γόνους δύο κρητικών φαμελιών που τους χωρίζει μια βαριά βεντέτα. Φουρτουνάκηδες και Βροντάκηδες, καντάδες σε χαγιάτια, μαντινάδες και βράκες, απαγωγές και σκηνές ανθολογίας, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου.

*Βαμμένο Πέπλο, Πέμπτη στις 23.30, ALPHA 
Η Ναόμι Γουότς υποδύεται την καλομαθημένη πλούσια που ακολουθεί τον γιατρό σύζυγό της στα βάθη της Ασίας, εκεί που θα γνωρίσει τον εφιάλτη της χολέρας και θα αναγκαστεί να αναμετρηθεί με τον «πραγματικό κόσμο». Εξαιρετική σκηνοθεσία και σκηνογραφία, και όμορφες ερμηνείες από τους Γουότς και Νόρτον.

*Ο Άλβιν και η Παρέα του, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA 
Στην… ώρα του παιδιού στον ALPHA, ένας μουσικοσυνθέτης προσπαθεί να κάνει την επιτυχία της χρονιάς, και τα καταφέρνει με την βοήθεια τριών σκίουρων, που μετά από αυτή την ταινία κατόρθωσαν να κάνουν εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

*Γάμος αλά ελληνικά, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Η Τούλα (Νία Βαρντάλος) είναι η φιλήσυχη αλλά φιλόδοξη κόρη ελλήνων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ. Όταν ερωτεύεται τον Ίαν, ο ξένος γαμπρός θα πρέπει να «ελληνοποιηθεί» και να συμμορφωθεί με τα standards της ελληνικής παράδοσης, καθώς και με όλες τις παραξενιές της. Η πρώτη κωμωδία της Βαρντάλος γνώρισε ανέλπιστη εισπρακτική επιτυχία παγκοσμίως πριν από 12 χρόνια και έγινε και τηλεοπτική σειρά.

*Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα, Κυριακή στις 14.50, Mega 
Μια καθηγήτρια ιστορίας της τέχνης θα βρεθεί σ' ένα κολέγιο, όπου οι μαθήτριες έχουν πολλά να διδαχθούν για τη ζωή, αλλά όπου και η ίδια θα ανακαλύψει ότι έχει ακόμη πολλά να μάθει για τον έρωτα. Αισιόδοξη και συγκινητική, η «Μόνα Λίζα» αγγίζει ζητήματα φεμινισμού και προσωπικών επιλογών και αποσπά όμορφες ερμηνείες από την Τζούλια Ρόμπερτς, την Κίρστεν Ντανστ και την Μάγκι Γκίλενχαλ.

*Η Πρόταση, Κυριακή στις 21.00, ALPHA 
Ώρα για ρομαντική κομεντί, με ιδιαίτερη έμφαση στο ατακαδόρικο χιούμορ και ένα εντελώς πρωτότυπο σκηνικό: Την Αλάσκα. Εκεί ζουν οι γονείς του Άντριου (Ryan Reynolds), του βοηθού της Μάργκαρετ (Sandra Bullock), τον οποίο η τελευταία αρραβωνιάζεται για να μην… απελαθεί από τις ΗΠΑ στον Καναδά. Ο Άντριου συναινεί στον λευκό γάμο, υπό την προϋπόθεση η αφεντικίνα του να γνωρίσει τα πεθερικά της. Έτσι, ξεκινά η περιπέτεια στην Αλάσκα, γεμάτη ευτράπελα και εμπόδια.

*Catch me if you can, Κυριακή στις 21.15, ANT1 
Ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Φρανκ Αμπαγκνάλ, σπεσιαλίστα στις πλαστογραφήσεις επιταγών, ο οποίος σε ηλικία μόλις 21 ετών άσκησε τα επαγγέλματα του πιλότου, του γιατρού και του δικηγόρου. Χιούμορ και παιχνίδια γάτας και ποντικού από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ με πρωταγωνιστές τους Ντι Κάπριο, Χανκς και Γουόκεν.

Η έκπληξη της εβδομάδας
*Από Άλλο Ανέκδοτο, Δευτέρα και Πέμπτη στις 21.45, ALPHA 
Ο Τοτός, ο Μπόμπος και η Αννούλα, οι ήρωες των γνωστών ανεκδότων, παίρνουν ψηφιακή σάρκα και οστά και γίνονται πρωταγωνιστές της νέας σατιρικής σειράς κινουμένων σχεδίων του Alpha «Από άλλο ανέκδοτο» που κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 23 Ιουνίου, και θα μεταδίδεται Δευτέρα και Πέμπτη, στις 21:45. Σε μια χώρα που ακροβατεί μεταξύ σοβαρού και αστείου, οι μικροί ήρωες συναντούν διάφορους έλληνες celebrities, σε μορφή κινούμενων σχεδίων πάντα, και μπλέκουν σε περιπέτειες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v