TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/1-2/2)

Οι ελληνικές και ξένες ταινίες, τα show, οι εκπομπές και οι αθλητικές αναμετρήσεις που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/1-2/2)
του Γιώργου Κόκουβα

Εν αναμονή του νέου σίριαλ του Λευτέρη Παπαπέτρου, «Κάτω Παρτάλι», που πιθανότατα θα είναι το «clue» της φετινής σεζόν, και με φόντο τις εξελίξεις στην ΔΤ και την επερχόμενη ΝΕΡΙΤ, που έκλεισε τις συμφωνίες για νέες εκπομπές, Eurovision και Mundial, ενώ απέκτησε εκ νέου Αρχείο Δημόσιας Τηλεόρασης, εντοπίζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες και εκπομπές αυτής της εβδομάδας.

Οι ξένες ταινίες της εβδομάδας
*Η εκλογή της Σόφι, Δευτέρα στις 23.00, ΔΤ
Οι φρικιαστικές αναμνήσεις μιας πολωνής επιζήσασας του Ολοκαυτώματος, της Sophie Zawistowska (Meryl Streep), έρχονται να αναστατώσουν και να στοιχειώσουν τη ζωή της στη Νέα Υόρκη. Η αγάπη της για τον Nathan Landau (Kevin Kline) είναι ένας από τους λόγους που την κάνουν να συνεχίζει να ζει. Πιστεύει ότι της αξίζει η μεταχείριση που υπομένει από αυτόν, γιατί οι επιλογές που έκανε ήταν τόσο καταστροφικές, που πρέπει με κάποιο τρόπο να εξιλεωθεί. Η ανάμνηση της περίφημης «εκλογής» της είναι αυτή που πρόσφερε στη Μέριλ Στριπ το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου. Σκηνοθέτησε ο Alan Pakula.

*Το Ημερολόγιο, Παρασκευή στις 21.00, ALPHA
Η ταινία ακολουθεί την περιπετειώδη γνωριμία δύο νεαρών, του Νόα και της Άλι, οι οποίοι μπλέκουν σε έναν παθιασμένο καλοκαιρινό έρωτα και μετά από χρόνια χωρισμού, λόγω της διαφορετικής κοινωνικής τους τάξης και του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, βρίσκονται αναπάντεχα ξανά μαζί. Ταινία για… χαρτομάντιλα με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε Ryan Gosling, την Rachel McAdams και την Gina Rowlands.

*Η Νύφη το ‘σκασε, Σάββατο στις 23.00, STAR 
Ο δημοσιογράφος Άικ Γκράχαμ προτίθεται να γράψει ένα άρθρο για την Μάγκι, μια νεαρή κοπέλα που έχει τη συνήθεια να «στήνει» τους υποψήφιους συζύγους της στην εκκλησία. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν, με φόντο τον επικείμενο γάμο της Μάγκι, εκείνη και ο Άικ ερωτεύονται. Κλασική ρομαντική κομεντί με το ζευγάρι του Pretty Woman, Julia Roberts και Richard Gere.

*Νύφες σε πόλεμο, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Η πιο μοντέρνα από τις ρομαντικές κομεντί της εβδομάδας έχει για πρωταγωνίστριες τις φρέσκες παρουσίες Anne Hathaway και Kate Hudson, που ενσαρκώνουν δύο κολλητές οι οποίες παντρεύονται την ίδια περίοδο και προσπαθούν η μία να σαμποτάρει τον γάμο της άλλης.

*Hancock, Κυριακή στις 21.15, Mega 
Ο σούπερ-ήρωας όπως τον γνωρίζουμε απομυθοποιείται στην θέα του Χάνκοκ, ενός καλοπροαίρετου αλλά αδέξιου, προβληματικού και αμφιλεγόμενου υπερασπιστή του καλού που μετά από κάθε ηρωική πράξη αφήνει πίσω του συντρίμμια. Αυτή η ανυπόφορη συμπεριφορά οδηγεί την κοινή γνώμη στο να τον αποκηρύξει, παρά την ευγνωμοσύνη που νιώθει για ό,τι κάνει. Τα πράγματα γίνονται εκρηκτικά όταν ο Χάνκοκ αποφασίζει να «φτιάξει» ξανά την δημόσια εικόνα του. Με τους Will Smith και Charlize Theron.

*Training Day, Κυριακή στις 23.00, ALPHA
Στην πρώτη του ημέρα στην υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών, ο Jake (Ethan Hawke) πρέπει να υπομείνει μια 24ωρη εκπαίδευση στο πλευρό του βετεράνου Alonzo (Denzel Washington), του οποίου οι μέθοδοι δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε ορθόδοξοι.

*Paranoid Park, Πέμπτη στις 22.45, ΔΤ
Παρακολουθώντας νηφάλια και υπομονετικά τις μικρολεπτομέρειες που συνθέτουν την καθημερινότητα ενός νεαρού δολοφόνου σε πλήρη σύγχυση, ο Γκας Βαν Σαντ αποδεικνύει γιατί αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες avant-garde σκηνοθέτες της τελευταίας δεκαετίας, κερδίζοντας παράλληλα το επετειακό βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών.

Οι ελληνικές ταινίες της εβδομάδας
*
Κάτι να καίει, Τετάρτη στις 21.45, ALPHA 
Πέντε νεαροί από τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων ο Κλέαρχος και ο Φάνης, έχουν δημιουργήσει ένα μουσικό συγκρότημα και ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα κατακτήσουν το μεγάλο κοινό. Στο μουσικό συγκρότημα επιδιώκει να συμπεριληφθεί και η Ρένα αλλά η συντροφιά δεν τη δέχεται. Στο «καυτό» καλτ σκηνικό που στήνει ο Γιάννης Δαλιανίδης μπλέκουν οι Βουτσάς, Βλαχοπούλου, Ηλιόπουλος, Καραγιάννη, Ναθαναήλ.

*Πεθαίνω για σένα, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Μητέρα, πρώην χορεύτρια, που διδάσκει ταγκό σε σχολή χορού και ο έφηβος γιος της, που ψάχνει την… ερωτική του ταυτότητα, θα αποτελέσουν τις δυο πλευρές ενός τριγώνου, στο οποίο μπλέκει επιπλέον ένας καθηγητής, ένας τροχονόμος, μια κουφή γιαγιά και ο… Γιώργος Μαργαρίτης. Στην πρώτη σεναριακή απόπειρα της Ελένης Ράντου στον κινηματογράφο πρωταγωνιστεί η ίδια μαζί με τους Μάρθα Καραγιάννη, Φάνη Μουρατίδη και Σήφη Πολυζωίδη, καθώς και δεκάδες guest εκπλήξεις.

*Η κυρία του κυρίου, Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1 
Η Εύα είναι η πιστή και υπάκουη σύζυγος του Μηνά, ενός ευσυνείδητου και τίμιου υπαλλήλου κάποιας εταιρίας. Ο Μηνάς εισηγείται τις προμήθειες με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον της επιχείρησης. Όταν τα «μεγάλα κεφάλια» της εταιρίας πλησιάζουν την Εύα για να την βάλουν σε ένα κόλπο εν αγνοία του Μηνά, τα πράγματα περιπλέκονται. Στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Τσιφώρου πρωταγωνιστούν οι Ντίνος Ηλιόπουλος, Γκέλλυ Μαυροπούλου, Χρήστος Τσαγανέας και Καίτη Πάνου.

Τα show της εβδομάδας
*
The Voice, Παρασκευή στις 21.15, ANT1 
Κάθε Παρασκευή, θυμόμαστε εκείνες τις εποχές της τηλεόρασης με τα talents show και τις ενδιαφέρουσες έως αστείες auditions νέων ταλέντων. Στην κριτική επιτροπή οι Βανδή, Ρέμος, Ασλανίδου και Μιχάλης (Stavento).

*Art Beat, από Τρίτη και κάθε απόγευμα στις 19.20, ΔΤ
Την νέα της εκπομπή στην Δημόσια Τηλεόραση εγκαινιάζει η Λένα Αρώνη, που θα ακολουθήσει τα γνωστά της μονοπάτια στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας, όπως μας είχε συνηθίσει και στην ΕΡΤ.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Ολυμπιακός-Ηλυσιακός, Δευτέρα στις 19.15, ΔΤ
*Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, Παρασκευή στις 21.30, ΔΤ
Η Δημόσια Τηλεόραση μεταδίδει ζωντανά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ηλυσιακό για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 και το ντέρμπι ΠΑΟ-Μπαρτσελόνα για τις ανάγκες της Ευρωλίγκας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v