TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/1)

Οι ταινίες, οι εκπομπές, τα καινούρια show και τα ντοκιμαντέρ που θα μας τραβήξουν το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στην μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (13-19/1)
του Γιώργου Κόκουβα

Οι εβδομαδιαίες ελληνικές σειρές βρίσκονται ακόμα σε «άδεια» γιορτών και θα προβάλλονται σε επανάληψη και αυτή την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως τις προσεχείς ημέρες, σε όσους έχουν ανοιχτούς τους δέκτες τους, θα τους κρατήσουν παρέα κυρίως κινηματογραφικές ταινίες αλλά και μερικά αφιερώματα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν. Συγκεντρώνουμε τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά παρακάτω για να ξέρετε… τι θα δείτε.

Οι ξένες ταινίες
*Marley&Me, Παρασκευή στις 21.00 και Σάββατο στις 15.00, ALPHA
Οι δημοσιογράφοι Τζον και Τζένιφερ Γκρόγκαν είναι ένα νιόπαντρο ζευγάρι – η μεν Τζένιφερ ανυπομονεί να αποκτήσει παιδιά, κάτι όμως για το οποίο ο Τζον δεν αισθάνεται ακόμα έτοιμος. Προκειμένου να κατευνάσει την έντονη επιθυμία της γυναίκας του, αποφασίζει να της φέρει στο σπίτι ένα σκύλο, τον Μάρλεϊ, που θα φέρει τα πάνω κάτω όχι μόνο στα έπιπλα του σπιτιού, αλλά και στην ίδια τη ζωή τους, σε αυτή την απροσδόκητα συγκινητική κομεντί με την Τζένιφερ Άνιστον.

*Tinker Tailor Soldier Spy, Κυριακή στις 21.00, ALPHA
Ο Γκάρι Όλντμαν, ο Κόλιν Φερθ και ο Τομ Χάρντι ηγούνται ενός all star καστ σε ένα καλοφτιαγμένο κατασκοπικό θρίλερ, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Τζον Λε Καρέ. Σε σκηνοθεσία Τόμας Άλφρεντσον, η ταινία ξεχώρισε το 2012 για τη κινηματογραφική της καλλιγραφία και υπήρξε υποψήφια για πλήθος βραβείων.

*Sex&The City 2, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Προφανώς ανούσιο, αλλά ό,τι πρέπει για το βραδινό «πασατέμπο» της γυναικοπαρέας, το σίκουελ του Sex and the City βρίσκει την γνωστή «συμμορία» της Κάρι στο μακρινό Άμπου Ντάμπι, για λίγο περισσότερο εξωτικό στοιχείο στις θηλυκές τους αναζητήσεις.

*Batman Begins, Παρασκευή στις 22.00, STAR 
Το πρώτο μέρος της τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν βρίσκει τον Μπάτμαν στα πρώτα του βήματα, ήτοι στην διαμόρφωση του χαρακτήρα του από τα παιδικά του χρόνια και στην επιστροφή του στο Γκόθαμ Σίτυ όπου μεταμορφώνεται για πρώτη φορά στον άνθρωπο-νυχτερίδα. Συνήθεις ύποπτοι, φυσικά, οι Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γκάρι Όλντμαν και Λίαμ Νίσον.

*Ιπτάμενος Κροίσος, Σάββατο στις 23.30, ΔΤ
Ο Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί την βιογραφία του Χάουαρντ Χιουζ, του ανθρώπου που ίδρυσε μία από τις μεγαλύτερες αερογραμμές του κόσμου και ασχολήθηκε με το Χόλιγουντ – στο ρόλο του μεγιστάνα, ο Λεονάρντο Ντικάπριο.

Οι ελληνικές ταινίες
*
Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Η Κατερίνα Γιουλάκη είναι το «κεφάλι» και το «πορτοφόλι» μιας ελληνικής οικογένειας, που επιβάλλει από θέση ισχύος στον αδελφό της (Αλέκος Αλεξανδράκης) να παντρευτεί «Ευρωπαία». Έτσι, της παρουσιάζει την αγαπημένη του (Μάρω Κοντού) ως Ιταλίδα ώστε να της αποδείξει πως τα ευρωπαϊκά ήθη είναι μάλλον υπερεκτιμημένα. Την παράσταση ωστόσο κλέβουν οι β’ ρόλοι, όπως οι καταπιεσμένοι συγγενείς και φίλοι, τους οποίους υποδύονται οι Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Νικολαΐδης και Ηλέκτρα Καλαμίδου.

*Διπλοπενιές, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Θεωρείται η πρώτη επιτυχημένη απόπειρα δημιουργίας ελληνικού μιούζικαλ χωρίς ξένες επιρροές και αποτελεί την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Σκαλενάκη, άρτι αφιχθέντα τότε από την τσεχοσλοβακική σχολή. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ακολουθεί κατά πόδας τον άντρα της (Δημήτρη Παπαμιχαήλ) που από οικοδόμος έγινε… μπουζουξής και οι ατάκες, τα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου και μερικές από τις πιο καλτ σκηνές καβγάδων του ελληνικού σινεμά παρελαύνουν στην οθόνη.

*Το Κορίτσι με τα μαύρα, Κυριακή στις 19.10, ΔΤ
Το κοινωνικό δράμα που σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Κακογιάννης το 1956 και απέσπασε την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξένης Ταινίας από την Επιτροπή Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Hollywood ακολουθεί την περιπέτεια δύο ανδρών στην Ύδρα, όπου ανακαλύπτουν τα μυστικά της οικογένειας της όμορφης Μαρίνας – πρωταγωνιστούν οι Έλλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν και Γιώργος Φούντας.

Το μουσικό ντοκιμαντέρ
*Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, Σάββατο από τις 21.00 ως τις 24.00, ΔΤ
Η Δημόσια Τηλεόραση πραγματοποιεί αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη του ρεμπέτικου, ξεκινώντας με το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Ποντίκα «40 Χρόνια Τραγούδια», το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ο Τσιτσάνης της Θεσσαλονίκης» και τελειώνοντας με το επεισόδιο «Συννεφιασμένη Κυριακή» της σειράς ντοκιμαντέρ «Τραγούδια που έγραψαν ιστορία».

Το πολυσυζητημένο show
*
The Voice, Παρασκευή στις 21.15, ANT1 
Αν δεν το πήρατε χαμπάρι την προηγούμενη Παρασκευή, λόγω… παρατεταμένου γιορτινού κλίματος, έκανε πρεμιέρα το περίφημο The Voice, το μουσικό talent show του ANT1, στο οποίο χρέη κριτών τελούν η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Μιχάλης των Stavento. Προς το παρόν, βρισκόμαστε στη φάση των auditions, αλλά για πολλούς αυτή είναι και η πιο ενδιαφέρουσα: Οι κριτές καλούνται να ακούσουν μόνο τις φωνές των επίδοξων παικτών, έχοντας γυρισμένη την πλάτη, και να κρίνουν μόνο από αυτές αν θα περάσουν στην επόμενη φάση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v