TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/9-6/10)

Οι πρεμιέρες νέων σειρών, οι επιστροφές των live εκπομπών και οι καλύτερες ταινίες που θα δούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (30/9-6/10)
του Γιώργου Κόκουβα

Κάθε εβδομάδα, ένας τηλεοπτικός σταθμός βγάζει στον αέρα τις φετινές του εκπομπές. Τις προηγούμενες εβδομάδες ο ΣΚΑΪ και το STAR είχαν την τιμητική τους αντίστοιχα. Αυτή την εβδομάδα, είναι η σειρά του ALPHA. Οι καθημερινές live εκπομπές του σταθμού επιστρέφουν στα πόστα τους – μάλιστα το έδαφος είχε προετοιμαστεί με έξυπνα τρέιλερ που μπορείτε να δείτε εδώ - και μένει να δούμε πώς θα τα πάνε. Κατά τα άλλα, από τα τηλεοπτικά «κελεπούρια» της εβδομάδας έχουμε και λέμε:

*Μπρούσκο, καθημερινά στις 19.00, ΑΝΤ1
Η πρώτη νέα σειρά της σεζόν έκανε πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο την Κυριακή, και πλέον παίρνει θέση στο καθημερινό απογευματινό πρόγραμμα. Η σειρά με το κρητικό ταμπεραμέντο και την γνωστή σαπουνοπερίστικη γραφή της σεναριογράφου Βάνας Δημητρίου διαθέτει σαν όπλα της τους πρωταγωνιστές της, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Αποστόλης Τότσικας, η Εβελίνα Παπούλια, ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Αντώνης Καρυστινός και η Τζόϋς Ευείδη. Κρατάμε μικρό καλάθι, αλλά μια δοκιμή από μπρούσκο θα την κάνουμε.

*Πρεμιέρες στον ALPHA
Όπως είπαμε, όλες οι εκπομπές του ALPHA κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα – πλην του «Πάμε Πακέτο» της Βίκυς Χατζηβασιλείου και του «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη που αναμένονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, από Δευτέρα και κάθε μέρα θα βλέπουμε ξανά την παρέα της Ελένης Μενεγάκη (Ελένη, στις 13.00) και των «Δέστε τους» στις 16.00 (Μουτσινάς, Ηλιάκη, Καινούριου και Δάσκαλος). Τα σαββατοκύριακα επιστρέφει το «Μες στην καλή χαρά» με νέα άφιξη την Κατερίνα Καραβάτου μετά την αποχώρηση της Ναταλίας Γερμανού, καθώς και το «Αννίτα SOS» με την Αννίτα Πάνια (στις 17.00). Επίσης, επιστρέφει με νέα επεισόδια το μαγειρικό reality «Κάτι Ψήνεται» (καθημερινά στις 20.00) και το καλτ scripted reality Οικογενειακές Ιστορίες (καθημερινά στις 17.30. Με νέες εκπομπές επανέρχονται και πάλι στις οθόνες μας τα «60’ Ελλάδα» με τα οδοιπορικά του Νίκου Μάνεση (Τετάρτη μεσάνυχτα) και «Αυτοψία» με τον Αντώνη Σρόιτερ (Πέμπτη στις 23.45).

*Αλκμααρ - ΠΑΟΚ, Πέμπτη στις 20.00, ANT1
Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προσπάθεια στο Europa League απέναντι στην Αλκμάαρ – προηγείται pre game show στις 19.45 και το «Europa League Live» τα μεσάνυχτα.

*Καρχαριομάχος, Κυριακή στις 13.30, ΑΝΤ1 
Ώρα για την… ώρα του παιδιού: Σε αυτό το απολαυστικό animation, ο Όσκαρ, ένα μικρό ψαράκι, μπλέκεται σε μπελάδες όταν θεωρείται βασικός ύποπτος για την δολοφονία ενός καρχαρία. Η μαφία της θάλασσας και ο… έρωτας περιπλέκουν τα πράγματα. Η ταινία θα προβληθεί στην μεταγλωττισμένη της μορφή.

*Θωρ, Κυριακή στις 21.15, ΑΝΤ1
Ο ήρωας της Marvel, βασισμένος στις σκανδιναβικές δοξασίες, μεταφέρεται στην μεγάλη οθόνη (και, στην περίπτωσή μας, στην μικρή) για να μας κρατήσει το ενδιαφέρον με πολλή δράση και ειδικά εφέ. Ο πανίσχυρος αλλά αλαζονικός μαχητής Θωρ προσπαθεί να αποδείξει την αξία του στον πατέρα του, Οντίν, αλλά ο τελευταίος τον εξορίζει στη Γη, όπου αναγκάζεται να επιβιώσει ζώντας μαζί με τους ανθρώπους. Πρωταγωνιστούν οι Άντονι Χόπκινς, Νάταλι Πόρτμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ και Κρις Χέμσγουορθ – σκηνοθετεί ο Κένεθ Μπράνα.

*Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα, Κυριακή στις 21.10, STAR 
Μία εβδομάδα μετά τα νέα για την πιθανή πώληση του παλιού νεοκλασικού της Πλάκας, όπου γυρίστηκε η ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Μάρω Κοντού, το STAR την εντάσσει στο πρόγραμμά του, για να θυμηθούμε την ιστορία έρωτα και γαμήλιου πανικού μεταξύ του Αντωνάκη-«παίρνω-το-καπελάκι-μου-και-φεύγω» και της Ελενίτσας-κυρίας Κοκοβίκου. Λάμπουν στους β’ ρόλους και η Δέσπω Διαμαντίδου (γειτόνισσα Μπεμπέκα) και η Κατερίνα Γώγου (Παγώνα).

*Η αρχόντισσα και ο Αλήτης, Τετάρτη στις 21.45, Alpha 
Η «ελληνική γωνιά» της εβδομάδας συνεχίζεται με μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, αυτή στην οποία η μία υποδύεται το πλουσιοκόριτσο που μεταμφιέζεται σε Πίπη, το σκάει από το σπίτι της και συναντά τον φτωχό πλην τίμιο αλήτη της, με φόντο τα κερκυραϊκά καντούνια.

*Η τελετή, Κυριακή στις 23.30, STAR 
Ώρα για θρίλερ: Ο νεαρός Μάικλ Κόβακ φτάνει στο Βατικανό για να παρακολουθήσει σεμινάρια εξορκισμού. Εκεί γνωρίζει τον Πατέρα Λούκας, που έχει τελέσει δεκάδες από αυτούς, με μάλλον εκκεντρικές μεθόδους. Ο Μίκαελ Χάφστρομ σκηνοθετεί και ο Άντονι Χόπκινς πρωταγωνιστεί σε μία από τις πιο αξιοπρεπείς κινηματογραφικές παραλλαγές του γνωστού μοτίβου του «Εξορκιστή».

*Seven Ages of Rock, Κυριακή στις 2.00, ΣΚΑΪ 
Ντοκιμαντέρ του BBC που ερευνά σε βάθος το είδος της μουσικής το οποίο μετατράπηκε σε σύνθημα της σύγχρονης κουλτούρας και καθόρισε κάθε γενιά από τα ‘60s και έπειτα. Σε αυτό το επεισόδιο, με τίτλο «Birth of rock», θα παρακολουθήσουμε την πρώτη γενιά της ροκ, αυτές της βρετανικής σχολής που έφερε στην επιφάνεια τους Rolling Stones και τους The Who. Συμμετέχουν επίσης και οι Bob Dylan, Yardbirds και Kinks.

*To Sir with Love, Κυριακή στις 2.15, Mega 
Ο Σίντνεϊ Πουατιέ –σε μια αξιοσημείωτη ερμηνεία- είναι ένας μαύρος καθηγητής που αναλαμβάνει την εκπαίδευση λευκών μαθητών από την κακόφημη περιοχή του ανατολικού Λονδίνου. Οι μαθητές του προσπαθούν να τον συντρίψουν, αλλά εκείνος αποδέχεται την πρόκληση, με αποτέλεσμα μια χαρακτηριστική ταινία του είδους «εκπαιδευτικός vs μαθητές» που ασχολείται με τα θέματα του ρατσισμού και των κοινωνικών διαφορών.

*Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη, καθημερινά στις 0.15, ANT1 
Η αγαπημένη επανάληψη της εβδομάδας δεν είναι άλλη από αυτή των Ρήγα-Αποστόλου, που σκαρώνουν δεκάδες γυναικείους χαρακτήρες και τους «στριμώχνουν» σε μια πρωτοποριακή γυναικεία φυλακή. Προκλητική και για κάποιους ενοχλητική, λόγω των συχνών… φωνών και ύβρεων, σειρά, οι «Στάβλοι» για τους φαν της ατάκας και του μαύρου χιούμορ θα είναι μία από τις ένοχες μεταμεσονύκτιες απολαύσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v