TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (19-25/8)

Οι ταινίες, οι ξένες σειρές και οι καλτ επαναλήψεις της τηλεοπτικής εβδομάδας που επιβεβαιώνει πόσο φτωχή είναι η τηλεόραση τον Αύγουστο (και όχι μόνο).
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (19-25/8)
του Γιώργου Κόκουβα

Επαναλήψεις, επαναλήψεις, επαναλήψεις. Ο Αύγουστος της ελληνικής τηλεόρασης μοιάζει με την μέρα της μαρμότας. Πέρα από κάποιες καλτ σειρές που ξεφυτρώνουν στο prime time σαν τα μανιτάρια, το μόνο ενδιαφέρον που μπορούμε πια να δούμε είναι οι ξένες ταινίες και οι νέες ξένες σειρές. Από αυτές που προβάλλονται την εβδομάδα που διανύουμε, επιλέγουμε τις καλύτερες, σε περίπτωση που τα βράδια μας βρουν κλεισμένους στο σπίτι, αγκαλιά με το air condition.

*Miami Vice, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Ο Μάικλ Μαν μεταφέρει στον κινηματογράφο την ομώνυμη τηλεοπτική αστυνομική επιτυχία των ‘80s και δίνει νέα πνοή στους χαρακτήρες, με «όργανα» τον Τζέιμι Φοξ και τον Κόλιν Φάρελ.

*The Blind Side, Πέμπτη στις 22.00, STAR 
Η Σάντρα Μπούλοκ κλέβει την παράσταση σε αυτό το αντιρατσιστικό δράμα που τιμήθηκε με Όσκαρ Α’ Γυναικείας Ερμηνείας προ τριετίας. Πρόκειται για την ιστορία ενός μαύρου άστεγου έφηβου, που βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της οικογένειας Τουόχι, η οποία τον βοηθά να εξελιχθεί σε αστέρι του baseball.

*Step up, Σάββατο στις 21.00, STAR 
Οι φίλοι των χορευτικών μιούζικαλ έχουν κάθε λόγο να ανοίξουν την τηλεόραση το σαββατόβραδο, καθώς προβάλλεται το γνωστό μιούζικαλ, με την ιστορία ενός «άτακτου» νεαρού, ο οποίος έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί σε πρώτο χορευτή, στο πλευρό μιας νεαρής παρτενέρ.

*Batman returns, Σάββατο στις 23.15, STAR 
Ο Τιμ Μπάρτον, στην δεύτερη απόπειρά του να εξελίξει τον κινηματογραφικό μύθο του Μπάτμαν (Μάικλ Κίτον), τον φέρνει αντιμέτωπο με τον δαιμόνιο Πιγκουίνο (Ντάνι ντε Βίτο) και την αιώνια «frenemy» του, Κατγούμαν (Μισέλ Φάιφερ). Η ταινία έγινε η τρίτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 1992, ενώ χαρακτηρίζεται από το γνωστό «γκροτέσκο» ύφος του Μπάρτον.

*48 ώρες, Σάββατο στις 13.30, ANT1 
Πρόκειται για την ταινία του 1982 που ανέδειξε και καθιέρωσε τους Νικ Νόλτε και Έντι Μέρφι. Πρόκειται για αστυνομική περιπέτεια με βασικούς ήρωες δύο ετερόκλητους χαρακτήρες, έναν μικροαπατεώνα σε άδεια από την φυλακή και έναν πεισματάρη μπάτσο τον οποίο αναλαμβάνει να βοηθήσει σε μια υπόθεση.

*Το απόλυτο παιχνίδι, Κυριακή στις 21.15, ANT1 
Να και η Bollywood δόση της εβδομάδας για τους φαν του είδους: Ο Σέκαρ είναι ένας φιλήσυχος ινδός οικογενειάρχης, που πρέπει να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο video game για την εταιρία στην οποία εργάζεται. Σκαρφίζεται λοιπόν έναν ιδιαίτερο υπερήρωα, και η περιπέτεια ξεκινά.

*Ο Νονός ΙΙ, Κυριακή στις 0.20, ANT1 
Μετά το πρώτο μέρος της τριλογίας, ο ΑΝΤ1 προβάλλει αυτή την Κυριακή και το δεύτερο, αυτό που οι κριτικοί ευλογούν ως το καλύτερο και ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης. Ο Κόπολα σκηνοθετεί την συνέχεια της ιστορίας μαφιόζικης βίας και οικογενειακής διαδοχής της φαμίλιας των Κορλεόνε και ο Αλ Πατσίνο δείχνει το πιο σκοτεινό του πρόσωπο πλάι στους Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντάιαν Κίτον και Ρόμπερτ ντε Νίρο.

*Drop Dead Diva, από την Πέμπτη και κάθε βράδυ στις 23.40, Mega 
Μια νέα ξένη σειρά κάνει πρεμιέρα στο Mega: Η πανέμορφη Ντεμπ χάνει τη ζωή της σε τροχαίο και μεταφέρεται στον παράδεισο, όπου την ενημερώνουν ότι βρίσκεται στο σημείο μηδέν: δεν έχει κάνει ούτε καλές πράξεις, ούτε όμως και κακές κι έτσι δεν έχει αποφασιστεί αν θα πάει στον παράδεισο ή στην κόλαση. Μετά από μια σειρά παρεξηγήσεων, η Ντεμπ επιστρέφει στη γη, με μια σημαντική διαφορά... Επιστρέφει στο σώμα μιας προσφάτως πεθαμένης υπέρβαρης δικηγόρου, της Τζέιν. Αυστηρά για τα κορίτσια της παρέας.

*Χτυποκάρδια στο Seferly Hills, καθημερινά στις 22.15, ΑΝΤ1 
Να και μια επιλογή για «λίγους», που εκτιμούν τις τηλεοπτικές καλτ καφρίλες. Ο ANT1 μας προθερμαίνει για την επιστροφή του Μάρκου Σεφερλή στα τηλεοπτικά πράγματα τον χειμώνα, προβάλλοντας σε prime time το κωμικό του πόνημα «Χτυποκάρδια στο Seferly Hills» - αν και θα προτιμούσαμε το «Προσοχή Μαρκοπέδιο».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v