TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (17-23/6/13)

Οι νέες ξένες σειρές, οι μεταμεσονύκτιες ζώνες του καλοκαιριού, η διαδικτυακή ΕΡΤ και ό,τι ενδιαφέρον απέμεινε στις οθόνες μας μετά το λουκέτο.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (17-23/6/13)
του Γιώργου Κόκουβα

Όπως θα έχετε καταλάβει, η συγκεκριμένη στήλη έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία σε ορισμένες σειρές ιστορικών ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικών ζωνών της ΕΡΤ. Αυτά, όπως επίσης θα έχετε καταλάβει, μας άφησαν χρόνους, μαζί με το σήμα της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης που σταμάτησε να εκπέμπει.

Κι αυτό μας αφήνει με αρκετή… σκαρταδούρα. Από το πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών αυτής της εβδομάδας, ξεχωρίζουμε ελάχιστες ταινίες, λίγες ελληνικές εκπομπές και σας συστήνουμε τις νέες μεταμεσονύκτιες ζώνες που ετοίμασαν οι σταθμοί για τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

*Οι μεταμεσονύκτιες σειρές

-
True Blood, Τετάρτη-Παρασκευή, 1.00, ANT1 
Στον μυστηριώδη κόσμο του «True Bloοd», άνθρωποι και βαμπίρ συνεχίζουν να συνυπάρχουν και προσπαθούν να συνέλθουν από τις εμπειρίες που έζησαν στους δύο πρώτους κύκλους της δημοφιλούς… δρακουλιάρικης σειράς που επιστρέφει με την τρίτη σεζόν στον ANT1.

-Vampire Diaries, καθημερινά στις 1.15, STAR 
Η βαμπιρομανία συνεχίζεται και στο STAR, που επέλεξε για την ίδια ζώνη να προβάλλει την σειρά με τις αιματηρές περιπέτειες δύο αδελφών και βρικολάκων, ξεκινώντας από την πρώτη εκ των τεσσάρων σεζόν της σειράς.

-Cashmere Mafia, Τετάρτη-Παρασκευή, 1.00, Mega 
Το Mega επέλεξε μια λιγότερο… αιμοσταγή σειρά για την μεταμεσονύκτια ζώνη του: Το Cashmere Mafia φέρει την υπογραφή των παραγωγών του Sex and the City και ακολουθεί τις ζωές μιας παρέας επιτυχημένων γυναικών που προσπαθούν να ισορροπήσουν καριέρα και οικογένεια – πρωταγωνιστούν οι Λούσι Λιου, Μιράντα Ότο, Φράνσις Ο’Κόνορο και Μπόνι Σόμερβιλ.

*Avenida Brazil, καθημερινά στις 20.00, ALPHA 
Η απάντηση του ALPHA στις τουρκικές σειρές των άλλων καναλιών έρχεται από την Βραζιλία και δεν είναι άλλη από τη σειρά που, όπως αναφέρεται στο διαφημιστικό της spot, καθήλωσε στην χώρα της ακόμη και την πρωθυπουργό της χώρας. Η σειρά συνδυάζει τα φυσικά τοπία της Λατινικής Αμερικής και τις δραματικές αρετές μιας καλογυρισμένης σαπουνόπερας – ήτοι φτώχια και πλούτος, εκδίκηση, σεξ και όλα τα κλασικά συστατικά μιας συνταγής στην οποία (για να μην είμαστε κακοπροαίρετοι) θα δώσουμε μια ευκαιρία θέασης για να δούμε περί τίνος πρόκειται.

*Chef στον αέρα, καθημερινά στις 17.50, ΣΚΑΪ
Εκεί που όλοι οι υπόλοιποι μάγειρες σταματούν – πριν μία εβδομάδα έπεσε η αυλαία και για την Νταϊάν Κόχιλα στον Alpha – η Ελένη Ψυχούλη συνεχίζει, με καλεσμένους τους καλύτερους σεφ καθημερινά στην κουζίνα της, που αποτελεί την πιο ευχάριστη ίσως εκπομπή μαγειρικής στην ελληνική τηλεόραση.

*Η Νεράιδα και το Παλικάρι, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Η… ένοχη απόλαυση της εβδομάδας δεν είναι άλλη από την ελληνική ταινία της Τετάρτης στην καθιερωμένη «στήλη» του Alpha. Αυτή την εβδομάδα, η Αλίκη και ο Δημήτρης μας θυμίζουν καλτ στιγμές ελληνικού αισθηματικού δράματος που στην ουσία είναι κωμωδία, όπως οι Φουρτουνάκηδες, οι Βροντάκηδες, οι μαντινάδες και το πιο προχωρημένο φλερτ έβερ: «Από πότε οι νεράιδες βγαίνουν και χορεύουν στη στεριά»; «Από τότε που τριγυρνάνε στο λιμάνι όμορφα παλικάρια».

*Ναι σε όλα, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Ο Τζιμ Κάρεϊ πρωταγωνιστεί σε αυτή την δροσερή κομεντί που «παίζει» με την δύναμη της θέλησης, αλλά η πραγματική αποκάλυψη είναι η γλυκύτατη (και πρωτοεμφανιζόμενη τότε) Zooey Deschanel.

*Κάψε το Σενάριο, Παρασκευή, 22.30, Mega
Από τα ελάχιστα ελληνικά προγράμματα που στέκονται ακόμη όρθια, το Κάψε το Σενάριο συνεχίζει να χαρίζει γέλιο στο νεανικό κοινό τις Παρασκευές – αν σας αρέσει το stand up comedy, θα το λατρέψετε. Αν όχι, προσπεράστε.

*Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ, Κυριακή, 0.00, Mega 
Κλείνουμε την εβδομάδα με δυνατό θρίλερ, από αυτό που περιλαμβάνει παραισθήσεις, σπασμούς, ιερείς, εξορκισμούς, δαίμονες και την Λόρα Λίνει και τον Τον Γουίλκινσον στο τιμόνι του καστ.

*Η ΕΡΤ εκπέμπει ακόμη
Μην ξεχνάτε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ εκπέμπουν ακόμη διαδικτυακά από την Αγία Παρασκευή – τουλάχιστον μέχρι να έχουμε νεότερες εξελίξεις. Δείτε πώς μπορείτε να παρακολουθήσετε online το πρόγραμμά τους εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v