TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/6)

Οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, οι εκπομπές για τα παιδιά και όλα τα best of της τηλεοπτικής εβδομάδας, για τις βραδιές που θα μείνετε… στον καναπέ σας.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (10-16/6)
του Γιώργου Κόκουβα

Παλιό και σύγχρονο ελληνικό σινεμά. Εκπομπές για παιδιά και αθλητικά ντέρμπι για τους μεγάλους. Ντοκιμαντέρ και αφιερώματα στην Ελλάδα. Υπάρχουν λίγοι, αλλά καλοί λόγοι να ανοίξετε την τηλεόρασή σας αυτή την εβδομάδα, και τους έχουμε συγκεντρώσει όλους στην παρακάτω λίστα.

*Χώρα Προέλευσης, Τρίτη στις 22.00, ΕΤ1 
Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Σύλλας Τζουμέρκας καταφθάνει στην βραδινή ζώνη της ΕΡΤ με την ταινία που απέσπασε 5 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας του 2010. Στα χνάρια του Γιώργου Λάνθιμου και στο ύφος που μας έχει συνηθίσει το «Greek Wave», η Χώρα Προέλευσης παρουσιάζει την ιστορίας μιας οικογένειας και μιας ολόκληρης χώρας σε ελεύθερη πτώση. Η γενιά του ’50, της μεταπολίτευσης και της τελευταίας εικοσαετίας συγκρούονται μέσα στην ίδια οικογένεια.

*Ο Ηλίας του 16ου, Τετάρτη στις 21.00 στον Alpha 
Παλιός καλός ελληνικός κινηματογράφος, με τον Κώστα Χατζηχρήστο στον ρόλο του «χωροφύλακα» που κρατά τσίλιες στη γειτονιά και μπλέκει στην εξιχνίαση μιας διάρρηξης με ένα σωρό ευτράπελα τα οποία άφησαν ιστορία στην ελληνική κωμωδία. Μαζί του, ο Θανάσης Βέγγος.

*Οι αθλητικές διοργανώσεις

-Τελικός BasketLeague, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, Τετάρτη στις 21.00, ET1 
Οι αιώνιοι αντίπαλοι έρχονται αντιμέτωποι στη σειρά παιχνιδιών του μεγάλου τελικού του φετινού πρωταθλήματος – δείτε την Τετάρτη τον τρίτο και την Κυριακή τον τέταρτο αγώνα της τελικής φάσης των play-off.
-FIFA Confedarations Cup, από τις 15/6 ως τις 30/6 στην ΕΡΤ 
Η ΕΡΤ παρουσιάζει τον «προπομπό» του Μουντιάλ από την Βραζιλία και για δύο εβδομάδες καλεί τους πιστούς της στρογγυλής θεάς στις επάλξεις.

*60’ Ελλάδα, Τετάρτη στις 0.15 στον Alpha 
Η εκπομπή του Νίκου Μάνεση συνεχίζει να μας ταξιδεύει στις ακριτικές περιοχές και τα απομονωμένα νησιά της χώρας, σε ένα οδοιπορικό γεμάτο όμορφες εικόνες αλλά και δυσάρεστες αλήθειες για την εγκατάλειψή τους.

*Αστικό Τοπίο, Πέμπτη στις 20.00, ΕΤ1 
Η εκπομπή αρχιτεκτονικής της ΕΡΤ αυτή την εβδομάδα πραγματοποιεί αφιέρωμα στο ιδιαίτερο κτίριο του Εθνικού Ωδείου, και αρχιτέκτονες και ειδικοί μιλούν για τα μυστικά του.

*Ο γύρος του κόσμου σε 80 βιβλία, Σάββατο στις 18.00, ΕΤ1 
Παιδική εκπομπή φιλαναγνωσίας, με παρουσίαση ιστοριών από βιβλία τα οποία ταξιδεύουν την φαντασία των παιδιών στις τέσσερις γωνιές του κόσμου – ό,τι πρέπει για ένα απόγευμα με τα παιδιά σας, για να τους εμφυσήσετε την αγάπη για τα βιβλία και (γιατί όχι;) τα ταξίδια.

*Θανάση πάρε το όπλο σου, Σάββατο στις 20.30, ΕΤ1 
Ο Θανάσης είναι ένας αεικίνητος και καλοσυνάτος ιδιοκτήτης φορτηγού, ο οποίος ταλανίζεται από την έγνοια του χρέους του αλλά και της ανύπαντρης αδελφής του. Ο Θανάσης Βέγγος κλασικά… τρέχει και δεν φτάνει μέσα σε σουρεαλιστικά «πεδία μάχης» που προκαλούν γέλιο αλλά και συγκίνηση. Μαζί του, η Κατερίνα Γώγου.

*Έρωτας και τίποτα άλλο, Σάββατο στις 23.00, ΕΤ3 
Ο Woody Allen μας παρουσιάζει έναν κωμικό συγγραφέα από την Νέα Υόρκη που στοχεύει στην κορυφή αλλά σπάει τα μούτρα του, με το γνωστό ιδιαίτερο χιούμορ του αμερικανού σκηνοθέτη.

*School of Rock, Κυριακή στις 13.30, ΑΝΤ1 
Ένας ροκ σταρ… παίρνει πόδι από την μπάντα του, και καταλήγει να διδάσκει το μάθημα της Μουσικής στους πιτσιρικάδες ενός σχολείου, για να μάθει στα παιδιά του συντηρητικού σχολείου… τους Stones, την Joplin και όλα τα ιερά τέρατα της μουσικής Ιστορίας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v