TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3/6-9/6)

Οι νέες ξένες σειρές, τα ντοκιμαντέρ, το παλιό καλό ελληνικό σινεμά και άλλα ενδιαφέροντα προγράμματα που ξεχωρίζουν στην τηλεοπτική εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (3/6-9/6)
του Γιώργου Κόκουβα

Νέες ξένες σειρές που θα μας κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι, παλιός καλός ελληνικός και… νέος αλλά ωραίος αμερικάνικος κινηματογράφος, εκπομπές και ενδιαφέροντα ταξιδιωτικά ντοκιμαντέρ είναι μερικοί από τους λόγους να ανοίξουμε αυτή την εβδομάδα την τηλεόρασή μας. Δείτε τα best of του τηλεοπτικού προγράμματος για τις προσεχείς ημέρες.

*Justified, καθημερινά στις 23.40, MEGA 
Νέα ξένη σειρά διεκδικεί τα καλοκαιρινά μας βράδια στο σπίτι: Ένας σκληρός προστάτης του νόμου παίρνει μετάθεση στην φτωχική πόλη από όπου κατάγεται και εφαρμόζει το νόμο (και κάτι παραπάνω) στα μέρη του. Η σειρά οδεύει ήδη προς τον πέμπτο κύκλο της στην Αμερική και οι κριτικοί την έχουν αγκαλιάσει με θετικά σχόλια για την σκηνοθεσία και το υποκριτικό ταλέντο των πρωταγωνιστών. Το Mega ξεκινά με την πρώτη σεζόν, την οποία θα προβάλλει καθημερινά (από Τρίτη ως Παρασκευή) στις 23.40. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι χάνουμε τις εξαιρετικές κινηματογραφικές ζώνες που είχε θεσπίσει το κανάλι κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, με διαμαντάκια του κλασικού σινεμά.

*Ριμέικ, Τρίτη στις 21.00, ΕΤ1 
Η εκπομπή Ριμέικ μελετά αυτή την εβδομάδα την δεκαετία του ’80 μέσα από τις γνώμες νέων συγγραφέων που έγραψαν γι’ αυτή. Μιλούν στην κάμερα οι Χρήστος Χωμενίδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αύγουστος Κορτώ και ο ιστορικός Παναγής Παναγιωτόπουλος.

*Πρωτοσέλιδα Ιστορίας (Τρίτη στις 20.00, ΝΕΤ) και Αληθινά Σενάρια (Πέμπτη στις 23.00, ΕΤ3) 
Οι δύο εκπομπές για την Ιστορία της ΕΡΤ καταπιάνονται αυτή την εβδομάδα με τα εξής θέματα: Από την μία τα Πρωτοσέλιδα Ιστορίας μελετούν την «Οργάνωση Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα» μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ελλάδα ενώ τα Αληθινά Σενάρια ρίχνουν φως στην δολοφονία του Βασιλιά Γεώργιου Α’ που συνέβη πριν ακριβώς έναν αιώνα, τον Μάρτιο του ’13 στην Θεσσαλονίκη.

*Τζένη Τζένη, Τετάρτη στις 21.00, ALPHA 
Κλασική ελληνική κωμωδία με στοιχεία πολιτικής σάτιρας και την Τζένη Καρέζη σε μία από τις πιο «φρέσκες» στιγμές της περιλαμβάνει η «ελληνική Τετάρτη» του ALPHA. Η κόρη ενός κομματάρχη αναγκάζεται για χάρη του πατέρα της να πραγματοποιήσει εικονική σχέση με τον πολιτικό τους αντίπαλο, και ακολουθούν μια σειρά από ευτράπελα αλλά και ρομαντικά «επεισόδια» σε νησιωτικό φόντο.

*Ο Γυρισμός του Οδυσσέα, Πέμπτη στις 22.05, ΝΕΤ 
Η ΝΕΤ ξεκινά την προβολή νέας σειράς, με θεματική που εξερευνά την ελληνική μυθολογία μέσα από την ομηρική αφήγηση και εξιστορεί τον γυρισμό του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Πρόκειται για παραγωγή της GMT με σκηνοθέτη τον Stephane Giusti – επιφυλασσόμαστε για το τι καινούριο μπορεί να φέρει στον χώρο της «μυθολογικής τηλεόρασης» η σειρά, αλλά της δίνουμε μια ευκαιρία, παρακολουθώντας το πρώτο επεισόδιο το βράδυ της Πέμπτης.

*Google and the World Brain, Πέμπτη στις 23.00, ΕΤ1 
Το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Ben Lewis είναι μια ταινία για την ιστορία του πιο φιλόδοξου σχεδίου της Google, την υπηρεσία Google Books και των ανθρώπων που προσπαθούν να το εμποδίσουν. Το Google Books είναι ένα πρωτοφανές πρόγραμμα, που σκοπό έχει να αποτυπώσει ηλεκτρονικά όλα τα βιβλία υλοποιώντας έτσι το όνειρο της ανθρωπότητας για μια παγκόσμια βιβλιοθήκη, η οποία σταμάτησε σε ένα δικαστήριο της Νέας Υόρκης το 2011, μετά από μια διεθνή εκστρατεία.

*Πάμε Μουντιάλ, Παρασκευή στις 21.45, MEGA
Η Εθνική Ελλάδος μπαίνει ξανά στον δρόμο προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αντιμετωπίζοντας την Λιθουανία εκτός έδρας στα προκριματικά της διοργάνωσης. Σε περιγραφή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου.

*Πώς φαίνεται ο κόσμος μέσα από ένα τρένο, καθημερινά στις 12.00 το μεσημέρι, ΕΤ3 
Από την Ινδία και την Ταϊλάνδη ως την Ελβετία και την Τουρκία, αυτό το ντοκιμαντέρ σε συνέχειες που εξασφάλισε η ΕΡΤ κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στην ΕΤ3 και μας ταξιδεύει στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη μέσα από το ιδανικό μέσο για να ανακαλύψει κανείς μια χώρα και τους ανθρώπους της, το τρένο.

*Ραντεβού για σινεμά, Κυριακή στις 17.00, MEGA 
Ο Ορέστης Ανδρεαδάκης επιστρέφει με μια έκτακτη ημίωρη εκπομπή για το σινεμά, στην οποία θα μας παρουσιάσει τις δωρεάν εκδηλώσεις του φετινού Athens Open Air Film Festival, το οποίο θα πραγματοποιεί θερινές προβολές και εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας όλο το καλοκαίρι. Επίσης, θα προβληθεί και αποκλειστική συνέντευξη με τους πρωταγωνιστές της πολυαναμενόμενης (και γυρισμένης στην Ελλάδα) ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα», Ethan Hawke και Julie Delpie.

*Ocean’s 11, Κυριακή στις 21.00, ALPHA 
Ο Ocean συγκεντρώνει τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας, που τυγχάνει να είναι το πιο ζηλευτό καστ του Hollywood της περασμένης δεκαετίας. Οι George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts, Andy Garcia κ.α. έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν το μεγαλύτερο καζίνο του Las Vegas και ταυτόχρονα να σπάσουν τα κινηματογραφικά ταμεία – και τα καταφέρνουν(;) και τα δύο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v