TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/5-2/6)

Τα ντοκιμαντέρ, οι ταινίες, οι εκπομπές και τα προγράμματα που αξίζουν το πάτημα του κουμπιού στο τηλεκοντρόλ σας αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (27/5-2/6)
του Γιώργου Κόκουβα

Πλούσια σε ενδιαφέρον τηλεοπτικό πρόγραμμα, για να λέμε την αλήθεια, δεν μπορείς να την πεις αυτή την εβδομάδα. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν, το ήδη λειψό πρόγραμμα των σταθμών αρχίζει να «μπάζει» ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα το καλύτερο που έχει να δει κανείς καθημερινά να είναι η επανάληψη του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και του «Είσαι το ταίρι μου». Παρ’ όλα αυτά, καταφέραμε και ξετρυπώσαμε μερικές αξιόλογες επιλογές, που στέκονται πάνω από τον μέσο όρο και σας παρουσιάζουμε τα ντοκιμαντέρ, τις ταινίες και τις εκπομπές που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

*Πρωτοσέλιδα Ιστορίας, Τρίτη στις 20.00, ET1 
Η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ κλείνει τον φετινό της κύκλο με την «Δολοφονία του Πολκ», του αμερικανού δημοσιογράφου, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον Μάιο του 1948 να επιπλέει στον Θερμαϊκό κοντά στον Λευκό Πύργο. Ο Πολκ θα έπαιρνε συνέντευξη από τον αρχηγό του Δημοκρατικού Στρατού, και ύποπτοι για τον φόνο κρίνονται δύο στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μέχρι σήμερα, όμως, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, και γι’ αυτήν μιλούν σήμερα ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθηγητές, ιστορικοί και άλλοι ειδικοί.

*American History X – Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας, Τετάρτη στις 22.00, STAR 
Το συγκλονιστικό αντιρατσιστικό δράμα εξιστορεί την περιπέτεια ενός αμερικανού νέου που ασπάζεται την θεωρία του νεοναζισμού, συλλαμβάνεται, μετανοεί, αλλά όταν αποφυλακίζεται βρίσκει τον μικρό του αδελφό να έχει εξελιχθεί σε έναν μικρό… Χίτλερ. Συγκλονιστικός στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Έντουαρτ Νόρτον.

*Η Πόλη των Ανθρώπων, Τετάρτη στις 23.40, Mega 
Τα παιδιά της «Πόλης του Θεού» μεγαλώνουν κι εμείς παρακολουθούμε την επικίνδυνη ζωή τους στις φτωχογειτονιές του Ρίο ντε Τζανέιρο με φόντο το εμπόριο ναρκωτικών. Παραγωγός της ταινίας είναι ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης του «Επίμονου Κηπουρού», Φερνάντο Μεϊρέλες. Στην σκηνοθεσία, ο Πάολο Μορέλι.

*Η Γέφυρα του ποταμού Κβάι, Πέμπτη στις 23.40, Mega 
Έξι Όσκαρ έλαβε η υπερπαραγωγή του 1957, δείγμα της απήχησης που είχε η δουλειά του βρετανού σκηνοθέτη Ντέιβιντ Λιν. Πρόκειται για εξαιρετική πολεμική περιπέτεια, με φόντο την Άπω Ανατολή κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου συγκρούονται δύο στρατιωτικοί που αντιπροσωπεύουν διαφορετικές κουλτούρες. Τα Όσκαρ που έλαβε η ταινία είναι αυτά της καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, φωτογραφίας, μουσικής και αντρικού ρόλου.

*Κάν’το Όπως ο Μπέκαμ, Σάββατο στις 21.00, STAR 
Η κόρη δύο Ινδών αποφασίζει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, αλλά η αυστηρά παραδοσιακή οικογένειά της δεν θέλει ούτε να το σκέφτεται. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο σημαντικότερος αγώνας του πρωταθλήματος συμπίπτει με τον γάμο της αδελφής της. Την παράσταση κλέβει το πρωταγωνιστικό δίδυμο – η Παρμίντερ Νάγκρα και η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Κίρα Νάιτλι, σε μια ευχάριστη για σαββατόβραδο ταινία.

*Ποδηλατοδράσεις, Σάββατο στις 11.30, ΣΚΑΪ 
Οι «Ποδηλατοδράσεις» του ΣΚΑΪ έχουν ως σκοπό τους να αναδείξουν την ποδηλατική κουλτούρα ανά την Ελλάδα, στηρίζοντας δράσεις και φιλικές προς το περιβάλλον ενέργειες. Αν είστε φίλοι του ποδηλάτου, συντονιστείτε το Σάββατο το πρωί στους δέκτες σας με συνεπιβάτη την Αφροδίτη Σημίτη.

*Γεύσεις στη Φύση, Κυριακή στις 14.00, ΣΚΑΪ 
Ο σεφ Βαγγέλης Δρίσκας παρουσιάζει μια εναλλακτική εκπομπή μαγειρικής, σε μια κουζίνα στημένη στην καρδιά ενός κήπου. Στο μενού, συνταγές με καθημερινά υλικά και νέες γνώσεις για τεχνικές της μαγειρικής τέχνης


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v