Πως είναι σήμερα είδωλα των 80s;

Ψάξαμε και βρήκαμε πως είναι και τι κάνουν σήμερα τα είδωλα που μεγάλωσαν την τιμημένη γενιά των 80s στη χώρα μας.
Πως είναι σήμερα είδωλα των 80s;

Αν κάποια στιγμή έχεις περήφανα τραγουδήσει την επική διασκευή των Ημισκουμπρίων στο χιτ του Σταμάτη Γαρδέλη «Εγώ δεν θέλω μεροκάματο, θέλω χιλιάρα μηχανή και θάνατο» τότε μάλλον είσαι και του λόγου σου γνήσιο τέκνο των 80s. Μιλάμε για μια πολυαγαπημένη εποχή που η διασκέδαση, τα μπουζούκια, οι βιντεοταινίες, τα λαμέ και τα απαίσια κουρέματα ζούσαν μέρες και νύχτες δόξας. Τότε που λες, μεσουράνησαν διάφοροι Έλληνες ηθοποιοί, τραγουδιστές και λοιποί καλλιτέχνες γράφοντας το όνομά τους στη χρυσοποίκιλτη κι έξτρα  παγιετομένη βίβλο της εποχής. Αφού βουτήξαμε στη νοσταλγία, ψάξαμε πως είναι και τι κάνουν τα είδωλα των 80s και μοιραζόμαστε μαζί σου όσα βρήκαμε στον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ.

Καίτη Φίνου



Η Καίτη Φίνου υπήρξε μία από τις πιο ερωτεύσιμες ηθοποιούς της δεκαετίας του 1980. Στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη έγινε η πιο λατρεμένη Κούλα της χώρας. Αγαπήθηκε όσο λίγες κι έγινε αφίσα σε άπειρα εφηβικά δωμάτια μιας και απολάμβανε τον τίτλο της βασίλισσας των βιντεοταινιών. Πλέον ασχολείται με το θέατρο, παίζοντας σε κάποιες επιλεγμένες παραστάσεις, ενώ είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media (o λογαριασμός της στο Instagram έχει περισσότερους από 47 χιλιάδες ακολούθους).

Σταμάτης Γαρδέλης



Η ατάκα «με θύμασαι ρε π@@@@η» που ξεστόμισε ο Γαρδέλης στα Τσακάλια του Δαλιανίδη έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην κινηματογραφική βίβλο της χώρας εκτοξεύοντας τη δημοφιλία του αγαπημένου ηθοποιού. Ο Γαρδέλης πρωταγωνίστησε σε μνημειώδεις ταινίες της εποχής κι ήταν το αντίβαρο απέναντι στον Στάθη Ψάλτη και τον Πάνο Μιχαλόπουλο που ήταν επίσης stars της δεκαετίας. Ο Σταμάτης Γαρδέλης συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο, ενώ πέρυσι συμμετείχε στη Φάρμα, χαρίζοντάς μας έναν επικό διάλογο με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά και μια τουλάχιστον άβολη κι απονενοημένη συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά.

Πάνος Μιχαλόπουλος



Ο Πάνος Μιχαλόπουλος ήταν ένας από τους πλέον καβατζότεκνους ηθοποιούς της γενιάς του, κρατώντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως το «Βασικά Καλησπέρα σας», «Τα Τσακάλια» και η «Στροφή». Έπειτα ο Πάνος Μιχαλόπουλος ακολούθησε μια μεγάλη τηλεοπτική καριέρα η οποία κράτησε μέχρι τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. Έκτοτε αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, κι ακολουθεί αγροτική ζωή στην Επαρχία.

Σωτήρης Τζεβελέκος



Ο Σωτήρης –Ροκάκιας την ημέρα, το βράδυ καμαριέρα- Τζεβελέκος υπήρξε μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές φιγούρες των 80s. Ήταν πολύ δημοφιλής ωστόσο χάθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας, αγοράζοντας με χρήματα από τις οικονομίες του ένα ταξί το οποίο για χρόνια οδηγούσε κι ο ίδιος. Μνημειώδες έχει μείνει το γκεστ σε επεισόδιο των Εγκλημάτων.

Βίνα Ασίκη



Πέρασαν 40 χρόνια σχεδόν από όταν η Βίνα Ασίκη ήταν το απόλυτο sex symbol των 80s, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα της σε όλα σχεδόν τα συνεργεία της χώρας, που περήφανα έδειχναν τις αφίσες της. Η Βίνα Ασίκη αποσύρθηκε από την υποκριτική και τον κινηματογράφο κι επένδυσε στην μεγάλη της αγάπη, που ήταν ο χορός. Πλέον ασχολείται μαζί τον σύζυγό της με το βραβευμένο παιδικό χοροθέατρο Άμυνα, το οποίο έχουν ιδρύσει στα Άνω Λιόσια υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής.

Ισμήνη Καλέση



Ένα ακόμη sex symbol της εποχής η Ισμήνη Καλέση, προκαλούσε πανικό σε κάθε εμφάνισή της στα τιμημένα 80s. Μετά από την μεγάλη επιτυχία της στον κινηματογράφο, η Ισμήνη καλέση ασχολήθηκε πολύ με το θέατρο, ενώ έγραψε και παιδικά βιβλία. Σήμερα ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με τις 27 γάτες της, τις οποίες υπεραγαπά.

Στιβ Ντούζος



Ο αγαπημένος μας Μπίλιας, έκανε το Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα τη μεγαλύτερη κάλτ εποποιία των 80s. Mάλιστα συμμετείχε στο ανθυπομέτριο remake που προβλήθηκε στη χώρα μας το 2011. Ο Στιβ Ντούζος έζησε έκτοτε μια ταραχώδη ζωή με αποκορύφωμα τη φυλάκισή του για επτά μήνες σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών το 2000. Είχε σοβαρές περιπέτειες με την υγεία του (4 εμφράγματα), ωστόσο παραμένει bad-ass και χαμογελαστός κάθε φορά που μιλά για τα χρόνια της νιότης του.

Μιχάλης Μόσιος



Ο Ταμτάκος της καρδιάς μας αφού μεγαλούργησε σε βιντεοταινίες όπως «Χαμός στο Αιγάλεω Σίτι», «Ο γυφτοροκάς», «Ταμτάκο, προχώρα, ξεβρώμισε τη χώρα» και «Ταμτάκος, ο Μαραντόνα της Αγίας Βαρβάρας» ασχολήθηκε κυρίως με την επιθεώρηση, όπου ερμηνεύει συνήθως τον ρόλο που τον καθιέρωσε. Δυστυχώς όπως έχει εξομολογηθεί κι ο ίδιος ο ηθοποιός ">ποτέ δεν είχε προτάσεις να υποδυθεί έναν άλλο χαρακτήρα πέραν του Ταμτάκου.

Παναγιώτης Σουπιάδης



Ο Παναγιώτης Σουπιάδης ήταν η ψηλόλιγνη φιγούρα που εύκολα ανακηρύχθηκε σταρ της βιντεοκασέτας συμμετέχοντας σε αθεράπευτα κακές ταινίες σαν «Λόρδαν ο Βάρβαρος», « Ο Ράμπο, ο κοντός κι η τάπα», «Κορίτσια για τσίμπημα», «Ο Παπασούζας φαντομάς» και στα «Σαγόνια της Εφορίας». Πλέον ζει στην επαρχία και συγκεκριμένα στον Αμπελώνα Λάρισας, αποτραβηγμένος από τα φώτα της δημοσιότητας



 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v