Δολοφονίες καλλιτεχνών που μας συγκλόνισαν

Ανασύραμε τα γεγονότα από τις πιο ανατριχιαστικές δολοφονίες καλλιτεχνών που συνέβησαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Δολοφονίες καλλιτεχνών που μας συγκλόνισαν
Οι καλλιτέχνες συνηθίζουν να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους σε κάθε τους βήμα. Πέρα από τις πρεμιέρες, φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις τους συχνά πυκνά έχουν διάφορους παπαράτσι που τρέχουν ξοπίσω τους για να απαθανατίσουν ένα σπάνιο καρέ. Η ζωή τους φαντάζει εντυπωσιακή με τη δόξα και τη φήμη όμως κάποιοι από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες είχαν τραγικό τέλος.  Υπήρξαν μάλιστα αγαπημένοι καλλιτέχνες που βρέθηκαν δολοφονημένοι σοκάροντας τους fans τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Νίκος Σεργιανόπουλος (4 Ιουνίου 2008)



Ήταν 4 Ιουνίου του 2008 όταν σχεδόν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την είδηση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου. Ο πασίγνωστος ηθοποιός βρέθηκε κατακρεουργημένος με 21 μαχαιριές στο διάμέρισμά του στο Παγκράτι, σοκάροντας το πανελλήνιο και τους χιλιάδες fans. Η ιατροδικαστική έκθεση του Φ. Κουτσάφτη αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το πτώμα βρέθηκε γυμνό επί του δαπέδου σε ύπτια θέση και κάμψη των γονάτων. Η πρόσθια επιφάνεια του σώματος φέρει μεγάλη ποσότητα ξηρού αίματος και μικρών αιμοπηγμάτων». Οι αρχές εντόπισαν τον δράστη 5 μέρες μετά τη στυγερή δολοφονία, αφού ταυτοποίησαν τα δακτυλικά, παλαμικά και πελματικά αποτυπώματα του. Όπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για τον 30χρονο Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι.

Κώστας Ταχτσής (27 Αυγούστου 1988)



Ο Κώστας Ταχτσής κατάφερε όσο έζησε να βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ελληνική λογοτεχνία. Πάνε περίπου 34 χρόνια ωστόσο από τη μέρα που βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό.

Ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατό του σε στραγγαλισμό με τα χέρια. Ο στραγγαλισμός, όπως διαπιστώθηκε μετά τη νεκροτομή, είχε διαπραχθεί πριν από δύο 24ωρα. Το θύμα δεν είχε προβάλει αντίσταση καθώς, όπως έδειξε η τοξικολογική εξέταση, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Ακόμη και σήμερα η δολοφονία του Ταχτσή παραμένει ανεξιχνίαστη, με την περίπτωση της να έχει καταχωρηθεί σαν μία από τις πιο ανατριχιαστικές στην χώρα μας.

Μάρβιν Γκέι (1 Απριλίου 1984)



Την 1η Απριλίου 1984 ο χρόνος σταμάτησε για τον Μάρβιν Γκέι. Η φωνή της soul σίγησε καθώς ο σπουδαίος μουσικός βρέθηκε δολοφονημένος από τα χέρια του πατέρα του. Ο Μάρβιν Γκέι είχε ανέκαθεν προβληματική σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν, εκτός από ιερωμένος και crossdresser, προκαλώντας συχνά πυκνά προβλήματα στη γειτονιά. Με αφορμή ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο ο πατέρας του Γκέι σκότωσε εξ επαφής τον γιο του βυθίζοντας στο πένθος την παγκόσμια μουσική κοινότητα και τους αναρίθμητους φανς του Μάρβιν, που έχασαν το είδωλο τους.

Notorious B.I.G (9 Μαρτίου 1997)



Ο Christopher George Latore Wallace, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα The Notorious B.I.G., ήταν Αμερικανός ράπερ από τη Νέα Υόρκη. Πριν καν κλείσει τα 24 του χρόνια ο Notorious B.I.G. κατάφερε να σφραγίσει το hip hop κίνημα μέσα από τις ρίμες που έφτυνε στα τραγούδια του που αγαπήθηκαν όσο λίγα από τη σκηνή. Στις 9 Μαρτίου του 1997, ο Notorious B.I.G. πυροβολήθηκε στο Λος Άντζελες. Μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά απεβίωσε λίγη ώρα αργότερα. Το οξύμωρο είναι πως λίγες μέρες μετά τον θάνατό του, στις 25 Μαρτίου κυκλοφόρησε το δεύτερο διπλό άλμπουμ του «Life after Death».

Tupac (13 Σεπτεμβρίου 1996)



Ο Tupac ήταν ένας υπερταλαντούχος ράπερ ο οποίος πολύ γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή των πιο δημοφιλών του είδους ξεκινώντας από μικρός μια τεράστια καριέρα. Στα 25 του χρόνια πρόλαβε να κερδίσει βραβεία, χρήματα, καταξίωση, ωστόσο το νήμα της ζωής του κόπηκε πρόωρα καθώς βρέθηκε δολοφονημένος εν μέσω πυροβολισμών στις 13 Σεπτεμβρίου 1996 στο Λας Βέγκας.

Σε ένα φανάρι ένα αυτοκίνητο πλεύρισε αυτό του Tupac με τους αγνώστους να ανοίγουν πυρ. Ο ράπερ δέχτηκε 5 σφαίρες και κατέληξε μία εβδομάδα μετά στο νοσοκομείο από εσωτερική αιμορραγία. Πολλοί απέδωσαν την δολοφονία σε πόλεμο μεταξύ συμμοριών και γκέτο, με τα οποία ο Tupac είχε μπλεξίματα από μικρός ωστόσο οι θεωρίες συνομωσίας οργιάζουν ακόμη και σήμερα 26 χρόνια μετά με έναν πυρήνα fans του καλλιτέχνη να υποστηρίζουν ακόμη πως ο Tupac είναι ζωντανός.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v