Λένε τίποτα οι νέες σειρές του Netflix;

Σαρώνουμε το Top-10 των νέων σειρών του Netflix και ξεχωρίζουμε ποιες παρουσιάζουν ένα κάποιο ενδιαφέρον για τα ματάκια σου και μόνο.
Λένε τίποτα οι νέες σειρές του Netflix;
Νέα σεζόν, νέος μήνας, νέες σειρές βγαίνουν στο Netflix και κάνουν σαματά. Ξεσκαρτάραμε μερικές από τις καλύτερες που φιγουράρουν στις πρώτες του ελληνικού Τοπ-10 και σου τις παρουσιάζουμε.

Squid Game

Κολλημένη στο Νο1 των προτιμήσεων παγκοσμίως, η κορεατική σειρά που «λύγισε» ακόμα και την ίδια τη χώρα παραγωγής της εξαιτίας του τεράστιου όγκου bandwith για την παρακολούθησή της  δικαιολογεί πλήρως τον χαμό που έχει γίνει γύρω από το όνομά της. Το πρώτο προϊόν της Κορέας στο Netflix, αποτελεί ένα αιματοβαμμένο κράμα Battle Royale και Hunger Games για γερά στομάχια, και όπως καταλάβατε εστιάζει σε «αγώνες» μεταξύ ανθρώπων, όπου ο νικητής τα παίρνει όλα και ο χαμένος παίρνει εισιτήριο για τον κάτω κόσμο. «Ήθελα να γράφω μια ιστορία, αλληγορία της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας. Κάτι που να απεικονίζει τον ακραίο ανταγωνισμό της ζωής», δηλώνει ο δημιουργός της Hwang Dong-hyuk. Τα κατάφερε, και τώρα όλος ο πλανήτης μιλάει για αυτόν.



The Chestnut Man

Ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου είναι πάντα καλοδεχούμενο το φθινόπωρο και ο «Καστανάνθρωπος» δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να σε κρατήσει κολλημένο στην οθόνη με τα συνολικά έξι επεισόδιά του. Βασισμένη σε βιβλίο του Søren Sveistrup, ο οποίος μας έδωσε το δανέζικο The Killing και σε σενάριο του ίδιου, η σειρά εκτυλίσσεται σε ένα ήσυχο προάστιο της Κοπεγχάγης, όπου ένα πρωινό μια νεαρή γυναίκα εντοπίζεται βάναυσα δολοφονημένη σε μια παιδική χαρά. Δίπλα της, κάποιος έχει αφήσει ένα μικρό τοτέμ σε σχήμα ανθρώπου, από κάστανα. Δύο ντετέκτιβ θα αναλάβουν την υπόθεση, βγάζοντας τα κάστανα από τη φωτιά (μουχαχα) και αναλύοντας τα στοιχεία θα ανακαλύψουν κάτι που θα τους φέρει προ εκπλήξεως.



Midnight Mass

Η νέα σειρά θρίλερ του μετρ του είδους Mike Flanagan («The Haunting of Hill House» και «The Haunting of Bly Manor», «Doctor Sleep») επικεντρώνεται σε μια απομονωμένη κοινότητα ενός μικρού νησιού, του Crockett Island, το οποίο γίνεται επίκεντρο παράξενων και θαυματουργών φαινομένων αλλά και ζοφερών οιωνών, αμέσως μετά την άφιξη ενός μυστηριώδους ιερέα. Συνεχίζοντας το σερί της ανατριχίλας στη μικρή οθόνη, ο Flanagan, παπαδοπαίδι ο ίδιος, μπλέκει το θρησκευτικό δράμα με τον τρόμο, χτίζοντας επεισόδιο επεισόδιο μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα που έκανε ακόμα και τον Stephen King να «εγκρίνει» τη σειρά. Γιατί ο Stephen King ξέρει κι εμείς τον εμπιστευόμαστε.



He-Man and the Masters of the Universe

Μετά το Masters of the Universe: Revelation, τη sequel σειρά του He-Man που έφερε τόνους νοσταλγίας 80s στην πλατφόρμα, ο αγαπημένος ήρωας επιστρέφει αυτή τη φορά μέσα από μια πιο «παιδική» βερσιόν με την τεχνική του 3D animation και έντονα sci-fi στοιχεία. Η νέα επικεντρώνεται σε έναν νεότερο πρίγκιπα Adam ο οποίος έχει στο πλευρό του τους Master of Technology, Master of Magic, Master of the Wild, και Master of Demolition. Παρά τις αρκετές αλλαγές σε σχέση με το αυθεντικό στόρι, ο Skeletor παραμένει ο κακός της υπόθεσης, αν και αρχικά εμφανίζεται με διαφορετικό όνομα. Spoilers δεν κάνουμε, η σειρά είναι ωραιότατη και τα πιτσιρίκια μαζί με τα μεγάλα πιτσιρίκια είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθούν.



Ganglands

Ας πάμε λίγο Γαλλία τώρα. Η νέα αυτή σειρά αφηγείται έναν εμφύλιο μεταξύ ναρκοσυμμοριών στον οποίο μπλέκουν άθελά τους ένας έμπειρος ληστής και μια νέα και ωραία κακοποιός. Στη Γαλλία το Ganglands είναι γνωστό ως Braqueuers: La Serie, και κάνει χαμούλη, αφού πρόκειται για μια συνέχεια του εγκληματικού κόσμου που ο συγγραφέας της σειράς Julien Leclercq δημιούργησε για πρώτη φορά στην δημοφιλή ταινία Braqueuers του 2015. Αναμνήσεις από το Heat το Michael Mann και το σούπερ βίαιο Gangs of London συνδυάζονται ωραία, και παρά τις αδυναμίες κάποιων χαρακτήρων οι ερμηνείες είναι στιβαρές (βλέμε Sami Bouajila στον πρωταγωνιστικό ρόλο) και σε συνεπαίρνουν στον χωρίς ηθικούς φραγμούς κόσμο της παρανομίας. Tres bien!



Clickbait

Ένας φυσικοθεραπευτής πατέρα δύο παιδιών εξαφανίζεται ξαφνικά και κάποια στιγμή εμφανίζεται ξανά, μέσα από ένα βίντεο που τον δείχνει όμηρο, έχοντας στα χέρια του μια πινακίδα που γράφει: «Κακοποιώ τις γυναίκες. Με 5 εκατομμύρια προβολές, πεθαίνω». Η αδερφή του και η σύζυγός του σπεύδουν να τον βρουν και να τον σώσουν σε οκτώ επεισόδια όπου τα social media και οι βιασμοί βρίσκονται σε επίκεντρο, θυμίζοντας σε αρκετά σημεία Black Mirror. Όχι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, όμως σίγουρα κάτι που θα σε κρατήσει κολλημένο στην τηλεόραση σου, παίζοντας μαζί σου μέχρι την τελική, ανατρεπτική αποκάλυψη. 



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v