Περίεργες σειρές animation που δεν ήξερες και αξίζουν

Εντάξει, είδες το Rick and Morty, σε χάλασε η τελευταία σεζόν και ψάχνεις κάτι "πιο". Σου έχουμε επτά "πιο" προτάσεις.
Περίεργες σειρές animation που δεν ήξερες και αξίζουν
Πριν μερικά χρόνια όλοι οι φίλοι σου και η μάνα τους είχαν δει Rick and Morty και ξαφνικά έμοιαζε το πιο επαναστατικό πράγμα που συνέβη ποτέ στο ενήλικο animation. Και, εντάξει, είναι μια τιμιότατη σειρά που έπεσε δυστυχώς θύμα του δικού της αλαλούμ και μάλλον ποτέ ξανά δεν πρόκειται να μας ικανοποιήσει στον ίδιο βαθμό - κι ας έπονται άλλα 90 επεισόδια.

Αυτό, όμως, δεν είναι ένα κείμενο για το Rick and Morty. Είναι ένα κείμενο για εσένα που το είδες και τώρα θες να δεις μερικά ακόμα παράξενα animation που να σε κάνουν να γελάσεις, να ξεχαστείς ή ακόμα και να σκεφτείς.

Animaniacs

Τα θυμάσαι. Μάλλον τα έβλεπες ως παιδί, και αν τώρα είσαι ένας ενήλικας με πολύ παράξενο χιούμορ, μάλλον σε επηρέασαν περισσότερο από οτιδήποτε έβγαλε ποτέ η Ντίσνεϊ. Και γι' αυτό τα βάζουμε πρώτα, για να σου θυμίσουμε να τα τσεκάρεις και ως μεγάλος πλέον, για να καταλάβεις όλα τα ακραία πολιτικά αλλά και ακατάλληλα αστεία που κρύβονταν πίσω από τα το παιδικό. Που, αλήθεια, τα Animaniacs δεν ήταν ποτέ παιδικό, αυτά τα σκετς ΔΕΝ απευθύνονται σε νηφάλιους ανθρώπους.

Tuca & Bertie

Το Netflix είπε "όχι", αλλά το [adult swim] είπε "Έλα εδώ", και κάπως έτσι η σειρά που παίρνει όλη την μίζερη φιλοσοφία του Bojack Horseman και την πατάει κάτω γελώντας μανιακά θα αποκτήσει και δεύτερη σεζόν. Κι αυτό θα συμβεί επειδή μερικοί δυσλειτουργικοί ενήλικες προτιμούν να ταυτιστούν με δύο υστερικά και ξεκαρδιστικά πουλιά, παρά με ένα αλκοολικό, ναρκισσιστικό άλογο.

Tigtone

Εξαιρετικά χάρντκορ επιλογή, μόνο για ανθρώπους που έχουν καεί με Dungeons & Dragons. Το Tigtone είναι μια μαγική περιπέτεια με σπαθιά, ξόρκια, τέρατα και φυλαχτά, με χιούμορ σκόπιμα όσο πιο καμένο και καθόλου-φιλικό-προς-τον-χρήστη γίνεται. Το animation, επίσης, είναι πανέμορφο.

Xavier: Renegade Angel

Είναι αυτή η πιο παράξενη σειρά animation που φτιάχτηκε ποτέ; Μάλλον ναι. Ο Xavier είναι ένα πλάσμα που περιπλανιέται στον κόσμο, προσπαθώντας να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω του, με καταστροφικά αποτελέσματα. Το εννοούμε αυτό, τουλάχιστον δύο φορές σε ολόκληρη την σειρά προκαλεί την καταστροφή του σύμπαντος. Το θέμα είναι ότι μέσα στο σουρεάλ κείμενο και το ακόμα πιο άβολο σχέδιο, αυτή η σειρά περιέχει την μεγαλύτερη αναλογία αστείων ανά λεπτό που έχουμε δει.

Animals

Άκλαυτο πήγε όταν το έκοψε το ΗΒΟ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το δεις. Κάθε επεισόδιο είναι μια διαφορετική ιστορία για τις διάφορες "φυλές" Νεοϋορκέζων, δοσμένη μέσα από ζώα. Είναι γελοίο, τραγελαφικό και θα σου ανοίξει τα μάτια για πολλές ανθρώπινες συμπεριφορές που μάλλον θα έπρεπε να ξανασκεφτείς. Θα κλάψεις, επίσης.

Celebrity Deathmatch

Αν το θυμάσαι, σ' αγαπάμε. Το Celebrity Deathmatch είναι από τα πιο περίεργα πράγματα που έχει βγάλει ποτέ το MTV, και παρά το γεγονός ότι πολλά αστεία μπορεί να είναι ξεπερασμένα, δεν υπάρχει καμιά άλλη σειρά εκεί έξω που να περιέχει claymation εκδοχές διασήμων να διαμελίζουν η μία την άλλη, οπότε παίζει σταθερά στο background τα βράδια που δεν μπορούμε να κοιμηθούμε.

The Shivering Truth

Μπορεί να είναι φιλοσοφία, μπορεί να είναι και ένας απλός εφιάλτης. Το σίγουρο είναι πως μέσα σε δέκα λεπτά, το κάθε επεισόδιο θα σε κάνει να νιώσεις έκπληξη, αηδία, τρόμο, ιλαρότητα και στο τέλος ίσως και μια αίσθηση ότι θες να πάρεις τηλέφωνο τους φίλους σου και να τους πεις ότι τους αγαπάς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v