Ελληνικά reality που ευτυχώς ξεχάσαμε

Θυμηθήκαμε κάποια από τα reality της ελληνικής τηλεόρασης που είχαμε ευτυχώς ξεχάσει με την ελπίδα να μην μας ξαναβρεί τέτοιο κακό.
Ελληνικά reality που ευτυχώς ξεχάσαμε

Θυμηθήκαμε τα χειρότερα reality της ελληνικής τηλεόρασης, με την ελπίδα να μην μας ξαναβρεί τέτοιο κακό.

Δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει αλλά φέτος, η ελληνική τηλεόραση γέμισε με reality, χωρίς φυσικά κανείς να το ζητήσει. Μάλιστα, εκτός από εκείνα που σου ξυπνάνε μέσα σου τον σεφ, το φωτομοντέλο, τον τραγουδοποιό και τον ναυαγό, είχαμε remakes σε Big Brother και Φάρμα, ενώ μας βρήκαν ξώφαλτσα και τα Bachelor, Battle of the Couples βασανίζοντας περαιτέρω τα ματάκια μας.

Με αίσθημα ευθύνης, θυμηθήκαμε κάποια από τα χειρότερα ελληνικά reality, με την ελπίδα να μην ζήσουμε κάποιο αχρείαστο remake τους.

Ο Υποψήφιος (2004)

Προβλήθηκε στη συχνότητα του Alpha κι είχε σα βασικό του πρόσωπο τον Πέτρο Κωστόπουλο που είχε πάρει την ιδέα από το The Apprentice με τον Ντόναλντ Τραμπ να ψάχνει το επόμενο διευθυντικό του στέλεχος στην ΙΜΑΚΟ για να του δώσει μποναμά 200.000 ευρώ. Όπως καταλαβαίνεις σε κάθε προβολή τερμάτιζε το cringe-όμετρο.

Από τα χειρότερα πράγματα που έχουμε δει στην τηλεόραση, την εποχή των παχιών αγελάδων με τους συμμετέχοντες να περνούν από τραγελαφικές δοκιμασίες για να αποδείξουν πόσο εντρεπρενέρ είναι. Δεν υπάρχουν ευτυχώς ντοκουμέντα του reality στο YouTube.

Gym Show (2002)



Aπονεννοημένη επιλογή reality που βγήκε στον αέρα του Star, με γυμνασμένους παίκτες που πήγαιναν στα γυμναστήρια, προκειμένου να… γυμναστούν. Συνήθως περνούσαν τον χρόνο τους κουτσομπολεύοντας ο ένας τον άλλο όσο οι 48 περίπου τηλεθεατές που το παρακολουθούσαν περίμεναν να δουν ποιος θα κάτσει κάτω από τη μπάρα καλύτερα. Οι συμμετέχοντες έχουν τουλάχιστον να λένε ότι παίζανε μαζί με τον Χρήστο Χολίδη, πριν γίνει διάσημος τραγουδιστής κι αποχωριστεί την καλτ χρυσόξανθη κόμη του.

Big Mother (2005)



Αφού μας τάραξε στα Big Brother ο Ant1 μετά την κολοσσιαία επιτυχία του 1ου κύκλου, κάποια στιγμή είπε να εξελίξει το περιεχόμενο του κι αξιοποίησε την «εξαιρετική» ιδέα που έριξε κάποιος στο τραπέζι για το Big Mother. Οι παίκτες που μάλλον βγάζανε σπυράκια στο άκουσμα της λέξης απογαλακτισμός μπαίνανε στο σπίτι του Big Brother μαζί με τις μανάδες τους. Η θέαση του συγκεκριμένου reality ήταν πιο άβολη κι από διαγωνισμό τηλεοπτικών καλλιστείων από την ομάδα του Φίλιππου Καμπούρη.

Μission (2003)



Άλλο ένα ακατανόητο reality από τη συχνότητα του Ant1, το οποίο μάζευε διάφορους παίκτες συνήθως από την ελληνική επαρχία με σκοπό να αναδείξει τον επόμενο action man, μέσα από μια σειρά τραγελαφικών αποστολών. Βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες του ΜακΓκάϊβερ και τις βιντεοταινίες του Κρις Σφέτα, το θυμόμαστε κυρίως λόγω ενός από τους πιο θρυλικούς τσαμπουκάδες που είχαμε δει στην ελληνική τηλεόραση, που μπορείς να δεις στο βίντεο. Παρουσιαστής ήταν φυσικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

 Dream Show Τhe Theatre (2004)



Στον δρόμο που είχαν χαράξει τα μουσικά reality ο Αlpha έκανε μια προσαρμογή στο θέατρο η οποία είχε προσελκύσει wannabe Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Κέιτ Γουίνσλετ από όλη τη χώρα. Στα live βλέπαμε δυστυχώς θεατρικά αποσπάσματα παιγμένα χειρότερα κι από σκετς σχολικών ομάδων, ενώ ανάμεσα στους κριτές βρίσκονταν ο Ηλίας Ψινάκης, για λόγο που κανείς ποτέ δεν κατάλαβε. Ο Ανδρέας Γεωργίου ωστόσο που κέρδισε το παιχνίδι κάνει μεγάλη καριέρα μέχρι σήμερα, τρελαίνοντας τα μηχανάκια της AGB σε αντίθεση με το Dream Show The Theatre μέσα από σειρές όπως το Τατουάζ κι οι 8 λέξεις.

Aγρότης Μόνος Ψάχνει (2009)



Πολύ πριν έρθει ο Μπάτσελορ και σε κάνει να αισθανθείς άβολα για τα πρότυπα των διαπροσωπικών σχέσεων που διαιωνίζει η τηλεόραση, υπήρχε ένα reality με τίτλο βγαλμένο από τις χρυσές στιγμής της ελληνικής ερωτικής βιντεοκασέτας.

Μέσα από βουκολικά πλάνα της αθάνατης ελληνικής επαρχίας γίναμε μάρτυρες ενός τηλεοπτικού ultra cringe νυφοπάζαρου, που θυμίζει ανθυπομέτριες ταινίες του παλιού κινηματογράφου, που ο πρωταγωνιστής ήθελε να βρει μια γυναίκα από σπίτι για να σταματήσει πια να του μαγειρεύει η μάνα του.

Real Housewives of Athens (2011)



Μετά το Μανχάταν, το Μπέβερλι Χιλς, το Νιού Τζέρσεϊ και την Ουάσινγκτον, οι "Real Housewives" έκαναν στάση στην Αθήνα. Μετά την προβολή των επεισοδίων αναφωνήσαμε ότι το τηλεοπτικό αυτό τρένο θα έπρεπε να συνέχιζε το ταξίδι του, χωρίς καμία στάση στη χώρα μας, ούτε καν στο Λιανοκλάδι για σουβλάκια.

Τον καιρό που η οικονομική κρίση έδειχνε τα δόντια της σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, από τους δέκτες μας περνούσε αχρείαστη, χλιδή, γκλίτερ, ψηλοτάκουνα και δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, που ποτέ κανείς δεν ζήτησε να δει.

Τhe Wall (2003)



Καμία σχέση με τους Pink Floyd, το The Wall είναι ένα ακόμη reality που θέλουμε να ξεχάσουμε. Το 2003 κάθε ιδέα για reality ήταν δυστυχώς μια καλή ιδέα με αποτέλεσμα συχνά πυκνά να θέλουμε να μεταναστεύσουμε σε άλλο τηλεοπτικό πλανήτη. Εδώ οι παίκτες αγωνίζονται για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ανέσεις της βίλας που βρίσκεται στο ένα μέρος του πλατό, διαφορετικά θα καταλήξουν ταπεινοί και καταφρονεμένοι, στο άλλο που θα πουν το ψωμί, ψωμάκι.

Όλοι θα το θυμόμαστε για το κλάμα της Ρούλας Βροχοπούλου για τα κουτάλια που τα έφαγε ο Κουταλιανός και για το Γωγουλίνι πριν κάνει καριέρα στο τραγούδι που βρίσκονταν ανάμεσα στις παίκτριες.

Power of Love (2018)



Το Power of Love είναι δίχως άλλο η πιο πρόσφατη «αξέχαστη» προσθήκη στον μακρύ κατάλογο των χειρότερων reality στην ιστορία της ελληνικής TV. Αναζητώντας τον έρωτα, διάφοροι παίκτες και παίκτριες με μέτρια καριέρα στο Ίνσταγκραμ ξεκατινιάζονται σε ζωντανή μετάδοση με στόχο μια θέση στην καρδούλα του ελληνικού κοινού.

Μάς έχει χαρίσει κάποιους από τους πιο τραγελαφικούς διαλόγους που έχουμε δει ποτέ στην οθόνη μας. Όσο αναζητάς κάποιο νόημα πίσω από την ύπαρξή του, οι φιλονικίες, τα πισώπλατα μαχαιρώματα κι οι πιο Lame ατάκες για πέσιμο που ούτε ο Στάθης Ψάλτης στα Καμάκια θα καταδεχόταν να πει, συνεχίζουν να πυροβολούν τα νευροφυτικά μας κύτταρα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v