Σούπερ σειρές με κατασκόπους για τον πράκτορα μέσα σου

Σασπένς, δολοπλοκίες, κρατικά μυστικά… Σκέφτεσαι καλύτερο τρόπο να περάσεις τα βράδια του λοκντάουν σου από μερικές κατασκοπικές σειρές;
Σούπερ σειρές με κατασκόπους για τον πράκτορα μέσα σου
Τι έχει περισσότερο σασπένς από μια αστυνομική σειρά; Μα φυσικά, μια σειρά με κατασκόπους. Ειδικά αν έχεις τριφτεί με μερικά βιβλία του Τζον Λε Καρέ κι έχεις συνηθίσει το αρχικό χάωμα δεν-καταλαβαίνω-ποιος-είναι-με-ποιον-και-τι-συζητάνε, οι κατασκοπικές σειρές έχουν πολλά να σου δώσουν.

Αν δεν ξέρεις από ποια να πρωτοξεκινήσεις, είμαστε εδώ για να σου λύσουμε το δίλημμα.

Το Little Drummer Girl είναι μια απολαυστική μίνι σειρά 6 επεισοδίων, βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ και σκηνοθετημένη από τον Chan-wook Park (ναι, του Oldboy και του Handmaiden). Αφηγείται την ιστορία μιας βρετανίδας ηθοποιού που στρατολογείται από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ για να εισχωρήσει σε μια παλαιστινιακή οργάνωση που δολοφονεί υψηλά ιστάμενους Ισραηλινούς στα 70s. Πρωταγωνιστούν οι Alexander Skarsgård, Michael Shannon και Florence Pugh, σε ένα ερμηνευτικό ρεσιτάλ που περνά από το δεν-συμπαθώ-κανέναν-τους στο όλοι-δίκιο-έχουν, σαν κλασικός Λε Καρέ.

Η Τεχεράνη είναι μια από τις σειρές που έκαναν χαμό πέρυσι στο Apple TV. Ελληνο-ισραηλινή συμπαραγωγή, γυρισμένη στην Αθήνα, αφηγείται την ιστορία νεαρής πλην φιλόδοξης πράκτορα της Μοσάντ, που αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή στην γενέτειρά της, την Τεχεράνη του Ιράν. Εννιά 45λεπτα επεισόδια που βλέπονται μονορούφι, ό,τι πρέπει για τους μαραθώνιους του Σαββατοκύριακου.

Το Homeland πιθανότατα το ξέρεις, μεταξύ άλλων και επειδή στα εννιά χρόνια που έπαιζε σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες και τα Emmy. Ναι, είναι εκατό σαιζόν (8 για να ακριβολογούμε, 96 επεισόδια σύνολο) αλλά αν δεν θέλεις να αφιερώσεις τόσο χρόνο μην ανησυχείς: Οι δύο πρώτες είναι οι καλύτερες, μετά η ιστορία αλλάζει, κάποιοι χαρακτήρες παραμένουν και κάθε κύκλος αφιερώνεται σε μια συγκεκριμένη, περίπου αυτοτελή, υπόθεση. Πρωταγωνίστριά μας είναι μια πράκτορας της CIA που πάσχει από διπολική διαταραχή. Αν μας ρωτάς, εμείς πιστεύουμε πως αν ξεκινήσεις θα κολλήσεις και τελικά θα τις δεις όλες (η 8η έρχεται στο Netflix τους επόμενους μήνες, οι προηγούμενες 7 είναι ήδη εκεί και σε περιμένουν).

Το Killing Eve δε μοιάζει με καμία άλλη κατασκοπική σειρά που έχεις δει. Δημιουργία της Phoebe Waller-Bridge, του φοβερού και τρομερού Fleabag, αφηγείται σε τρεις σαιζόν την ιστορία μιας χαμηλόβαθμης πράκτορα της MI6 η οποία εμπλέκεται στην αναζήτηση μιας επικίνδυνης δολοφόνου. Οι δύο πρωταγωνίστριες αναπτύσσουν ψύχωση η μια για την άλλη, καθώς οι ζωές τους μπλέκονται όσο το απολαυστικό κυνήγι γάτας-ποντικιού μεταξύ τους εξελίσσεται. Είκοσι έξι 45λεπτα επεισόδια, ώσπου να τελειώσει το λοκντάουν θα τα έχεις ξεπετάξει.

Το The Spy, που έκανε χαμό το 2019 στο Netflix, είναι η αληθινή ιστορία του Έλι Κοέν, τον οποίο υποδύεται ο πάντα απολαυστικός Σάσα Μπάρον Κοέν. Ο πρωταγωνιστής μας είναι Εβραίος κατάσκοπος, που διεισδύει ως Άραβας στα υψηλά κλιμάκια της Δαμασκού λίγο πριν τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, παίζοντας –σύμφωνα με τους ιστορικούς– καταλυτικό ρόλο στη νίκη του Ισραήλ στον πόλεμο εκείνο. Εξαιρετικά κινηματογραφικό, με απολαυστικούς χαρακτήρες και ανατροπή πάνω στην ανατροπή, το The Spy βλέπεται μονορούφι… έξι ωρίτσες είναι άλλωστε όλο κι όλο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v