Αυτές τις σειρές δράσης πρέπει να τις δεις

Ξυλίκια, κατασκοπία, φυλακές, ήρωες κόμιξ και έντονη δράση σε οκτώ σειρές που οφείλεις να ανακαλύψεις και να δεις άμεσα αν είσαι φαν του είδους.
Αυτές τις σειρές δράσης πρέπει να τις δεις

Θα μπορούσαμε να πούμε πως το είδος της «δράσης» δεν έχει ευδοκιμήσει ιδιαίτερα στη μικρή οθόνη. Άγνωστο γιατί, αλλά ο κόσμος φαίνεται να το εκτιμά παραπάνω στην μεγάλη οθόνη.

Τα καλά νέα είναι πως όσοι είναι φαν της έντασης, των πυροβολισμών αλλά και ενός καλού σεναρίου δε θα απογοητευτούν από την μικρή οθόνη.

Ιδού οκτώ σειρές – πρόσφατες αλλά και κλασικές – που έβαλαν τα γυαλιά στις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.  

24 (2001)



Το μακρινό 2001, το κοινό παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα 24 ώρες από τη ζωή του Jack Bauer, ο οποίος δουλεύει για μια κρυφή αμερικανική αντιτρομοκρατική οργάνωση, την CTU. Σχεδόν 20 χρόνια μετά, οι 24ωρες σεζόν της σειράς προσφέρουν την ίδια ακριβώς απόλαυση, σε πραγματικό χρόνο. Αν δεν το είδατε τότε, δείτε το τώρα.

The Punisher (2017) 



Είναι η καλύτερη μεταφορά κόμικ της Marvel; Είναι. Είναι γεμάτη βία και ξύλο; Είναι. Όμως έχει και δυνατό σενάριο και αρκετά καλές ερμηνείες – κυρίως από τους πρωταγωνιστές. Ο «Τιμωρός»… τιμώρησε όλες εκείνες τις μέτριες παραγωγές της εταιρίας για τη μεγάλη οθόνη και του αξίζουν συγχαρητήρια.

Τhe Wire (2002)



Κανονικά θα πρέπει να πλένουμε το στόμα μας με ροδόνερο κάθε φορά που αναφέρουμε την καλύτερη αστυνομική σειρά όλων των εποχών. Το Τhe Wire από το μακρινό 2002 έδειξε για πρώτη φορά στην μικρή οθόνη πώς πρέπει να γυρίζεται μια αστυνομική σειρά και πώς το σενάριο μαζί με τις ερμηνείες μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό πακέτο για να μείνει μια σειρά στην αιωνιότητα.

Arrow (2012) 



Μια από τις λιγότερο συζητημένες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης, με έναν δευτερότριτο χαρακτήρα του σύμπαντος της DC είναι μια από τις κορυφαίες στο είδος με προσεγμένη, αγνή δράση στις σωστές ποσότητες που θα σε κρατήσουν χορτασμένο χωρίς να βαρυστομαχιάσεις.

Prison Break (2005) 



Μια άνιση σειρά στις πέντε σεζόν της, η οποία όμως δε γίνεται να απουσιάζει από αυτή τη λίστα μιας και είχε ίσως την καλύτερη πρώτη σεζόν στην ιστορία των πρώτων σεζόν και αυτό το λέμε πολύ σοβαρά. Το Prison Break έδωσε στο τηλεοπτικό δράμα φυλακής το φρεσκάρισμα που έπρεπε και μας κράτησε κολλημένους για αρκετές ώρες στις οθόνες. Michael, λείπεις!

Daredevil (2015)



Τρίτη κόμικ καταχώρηση στη λίστα, γιατί πολύ απλά τα κόμικ φαίνεται να δουλεύουν καλύτερα στην μικρή οθόνη. Και αυτός ο «διάολος» της Marvel έχει όλα όσα μας κάνουν να αγαπήσουμε μια σειρά δράσης: έναν κακό που δεν φαίνεται γελοίος, καλογραμμένο σενάριο και μπόλικη, καλογυρισμένη κλωτοσπατινάδα.

Band of Brothers (2001)



Η ιστορία της Easy Company, ενός αμερικανικού λόχου αλεξιπτωτιστών πεζικού που πολέμησε κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου μεταφέρθηκε όπως θα περίμενε κανείς από τα χεράκια του Spielberg στην μικρή οθόνη και αποτέλεσε instant tv war classic. Αν υπάρχει αυτός ο όρος. Και αν δεν υπάρχει, τον βγάζουμε τώρα.

Jack Ryan (2018)



Δράση, κατασκοπία και σφιχτοδεμένο σενάριο, σε μια σειρά με πρωταγωνιστή τον διάσημο χαρακτήρα του Τομ Κλάνσι, ενός συγγραφέα ο οποίος παραδόξως δεν κατάφερε ποτέ να μεταφερθεί με αξιοπρέπεια στη μεγάλη οθόνη. Κανένα πρόβλημα όμως, αυτή η σειρά του έκανε τη χάρη παραδίδοντας μαθήματα κινηματογραφικής προσέγγισης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v