Τέλειες σειρές για να... κολλήσεις

Αν έχεις κολλήσει στο σπίτι, όπως ο περισσότερος κόσμος, ίσως να βρέθηκες ξαφνικά με πολύ ελεύθερο χρόνο. Αυτές οι σειρές θα σου τον ρουφήξουν.
Τέλειες σειρές για να... κολλήσεις
Η καραντίνα μας άφησε ξαφνικά με πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ’ ό,τι είχαμε συνηθίσει να διαχειριζόμαστε. Κι αφού είναι να είμαστε κλεισμένοι μέσα και οι δυνατότητές μας είναι περιορισμένες, ήρθε η ώρα να επιστρατεύσουμε το μεγαλύτερο όπλο σκοτώματος χρόνου.

Σειρές! Ετοιμάσου να καείς.

The Righteous Gemstones (HBO)

Σάτιρα που τσακίζει κόκαλα σέρβιρε φέτος ο βασιλιάς της καλωδιακής. Με τον πάντα υπέροχο Danny McBride στην παραγωγή (αν έχεις δει και λατρέψει Eastbound and Down, ξέρεις) και τον θεό John Goodman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτή η σειρά κοιτάει μέσα απ’ την κλειδαρότρυπα σε ένα από τα πιο επικερδή, πιο αμερικάνικα επαγγέλματα όλων των εποχών: Αυτό του τηλεοπτικού ιεροκήρυκα.

Crazy ex girlfriend (CW, Netflix)

Τέλειωσε πέρσι, και πλέον μπορείς μέσα στην καραντίνα να δεις ολόκληρη την ιστορία της Ρεμπέκα, μιας νευρωτικής δικηγόρου από την Νέα Υόρκη που αποφάσισε να ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής της στην άλλη άκρη της χώρας. Σημείωσε όλα τα πράγματα που είναι η σειρά: Σπαρταριστή κωμωδία, σάτιρα, ρεαλιστικότατη απεικόνιση ψυχικών νόσων, απενοχοποιημένη συζήτηση γύρω από κάθε θέμα ταμπού... α, και εξαιρετικό μιούζικαλ.

Better call Saul (Netflix)

Αν λάτρεψες το Breaking Bad, τότε δεν γίνεται να μην λατρέψεις κι αυτή την σειρά, που δείχνει πώς ο Saul Goodman έφτασε εκεί που είναι. Με την συγκλονιστική ερμηνεία του Bob Odenkirk, πολλοί μιλούν για μία από τις λίγες περιπτώσεις που ένα spin-off κατάφερε ίσως και να ξεπεράσει την αρχική του σειρά. Η κωμωδία του είναι κατάμαυρη, ενώ η αγωνία κορυφώνεται σε κάθε επεισόδιο.

Hunters (Amazon)

Και έφτασε η εποχή να δούμε και τον Al Pacino σε σειρά, ποιος θα το περίμενε. Και ποιος θα περίμενε, ειδικά, να τον δούμε σε μια τόσο στυλιζαρισμένα ακραία σειρά, με τις υπερβίαιες εικόνες να διαδέχονται η μία την άλλη απανωτά. Δεν είναι και πολλά που χρειάζεται να ξέρεις για να διασκεδάσεις με το Hunters, αρκεί να ξέρεις ότι το πράγμα που κυνηγούν είναι Ναζί. Και μετά τους σκοτώνουν, με φαντασμαγορικούς τρόπους.

Ozark (Netflix)

Έφτασε η τρίτη σεζόν αυτής της μικρής σειράς που στην αρχή όλοι αγνοήσανε, γιατί τους φάνηκε κακή κόπια του Breaking Bad. Έλα όμως που το Ozark είναι ένα τηλεοπτικό τέρας με εντελώς δική του ταυτότητα, και η ιστορία του αντρόγυνου που πήγε να αρχίσει δουλειές με την μαφία των βάλτων του Αμερικανικού νότου έχει φτάσει σε τρελά επίπεδα αγωνίας. Βλέπεται σαν νεράκι.

The Good Place (Netflix)

Επίσης πριν από λίγο καιρό μάς αποχαιρέτησε, και θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Όχι μόνο επειδή ήταν μια ξεκαρδιστική σειρά, όχι επειδή κι εμείς δεν θυμόμαστε από πότε είχαμε να δούμε τόσο δεμένο καστ, αλλά κυρίως επειδή είναι σπάνιο μία σειρά να έχει τόσο ξεκάθαρο όραμα από το πρώτο επεισόδιο και να καταφέρνει να θέσει τόσο βαθιά υπαρξιακά ερωτήματα, χωρίς να χάνει ούτε μια στιγμή το κέφι της. Θα μας λείψεις, Good Place.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v