Πού θα μάθω αγγλικά δωρεάν;

Είτε μόνος σου online, είτε στα δωρεάν μαθήματα που προσφέρουν οι δήμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχουμε όλες τις διευθύνσεις για να μάθεις αγγλικά.
Πού θα μάθω αγγλικά δωρεάν;

Στις σελίδες του Βρετανικού Συμβουλίου

Το εν Αθήναις British Council προσφέρει δωρεάν άπειρες σελίδες υλικού (ασκήσεις, παιχνίδια, βίντεο, γραμματική, λεξιλόγιο και πάει λέγοντας) τόσο στον υπολογιστή σας όσο και μέσω εφαρμογών για κινητά iOS, Android και Windows Phone. Εδώ θα βρείτε επιλογές ειδικά σχεδιασμένες για αρχάριους, αλλά και προχωρημένους –αν δεν είστε βέβαιοι για το επίπεδό σας, κάντε το δωρεάν τεστ εδώ. Εξαιρετικά διασκεδαστικά για αρχάριους είναι αυτά εδώ τα βίντεο με την τέλεια βρετανική προφορά των πρωταγωνιστών τους –έχουν και τους διαλόγους σε μορφή κειμένου κάτω από το καθένα, και ασκήσεις κατανόησης πολλαπλής επιλογής.

Στο Duolingo

Μακράν η διασκεδαστικότερη, πιο εύχρηστη και πιο εθιστική εφαρμογή εκμάθησης ξένων γλωσσών, ξεκινά από το μηδέν −ή από το επίπεδό σου, αν ξέρεις ήδη λίγα αγγλικά, αφού πρώτα κάνεις το τεστ «τοποθέτησης». Είναι εντελώς δωρεάν, θα σου ζητήσει μόνο ένα mail κι έναν κωδικό για εγγραφή –ή μπορείς να κάνεις εγγραφή μέσω του Facebook. Έχει, σε κάθε ενότητα, απλές προτάσεις, παιχνίδια με λέξεις και ηχητικές ασκήσεις που σου ζητείται να μεταφράσεις ή να γράψεις ό,τι ακούς κάθε φορά. Για κάθε ενότητα που ολοκληρώνεις, μαζεύεις πόντους που μπορείς να εξαργυρώσεις σε διάφορες «τσαχπινιές» (τύπου, να ντύσεις την κουκουβάγια-μασκότ σου με επίσημο κοστούμι) κι έτσι η διαδικασία μοιάζει πολύ σαν παιχνίδι.

Αν θες και να δοκιμάσεις live όσα έμαθες, ή να κάνεις γενικώς εξάσκηση μιλώντας, έχει και ομάδες που συναντιούνται κάθε δυο-τρεις εβδομάδες στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, κι αυτό είναι επίσης δωρεάν.

Στον Δήμο Πετρούπολης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών της Πετρούπολης δέχεται αιτήσεις μέχρι και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, για δωρεάν μαθήματα αγγλικών σε ενήλικες, αλλά και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μαθήματα για τα παιδιά θα πραγματοποιούνται σε φροντιστήρια της πόλης, που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα, ενώ αυτά των ενηλίκων θα γίνονται απογευματινές ώρες σε σχολικό χώρο. Αιτήσεις γίνονται δεκτές στη Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης, στην οδό Κρήτης 2, στον 2ο όροφο, από τη Δευτέρα 22/10 έως και την Πέμπτη 25/10, από τις 9.30 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ. Δείτε εδώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στο Agglika Now

Αν είσαι τύπος που την θέλεις την θεωρία σου, για να μην «βουτήξεις» κατ’ ευθείαν στα βαθιά με βίντεο και ασκήσεις, σε αυτήν εδώ την διεύθυνση θα βρεις αναλυτικά την αγγλική γραμματική στα ελληνικά. Έχει επίσης και ασκήσεις με κείμενα, listening (ηχητικές), σωστό-λάθος και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, ιδανικά για αρχαρίους.

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Θεσσαλονίκης προσφέρει, μεταξύ άλλων γλωσσών, και δωρεάν μαθήματα αγγλικών. Τα τμήματα ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου, αλλά αν δεν είσαι εντελώς αρχάριος πιθανότατα προλαβαίνεις ακόμα να γραφτείς σε κάποιο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ και στα τηλέφωνα 231331-8662 και 231331-8663.

Στον Δήμο Ηλιούπολης

Αιτήσεις για τα δωρεάν μαθήματα αγγλικών (αλλά και γαλλικών, ισπανικών, ιταλικών και νορβηγικών) δέχεται μέχρι και την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ο Δήμος Ηλιούπολης, στο ισόγειο του Δημαρχείου. Περισσότερες πληροφορίες και απαραίτητα δικαιολογητικά εδώ και στα τηλέφωνα 210 9970134 και 9970156.

Στον Δήμο Χαλανδρίου

…Έχουν ξεκινήσει μαθήματα αγγλικών για αρχάριους και προχωρημένους, καθώς και αραβικών, ισπανικών, ρωσικών, ιταλικών και γαλλικών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο 7 της οδού Παπάγου, και ξεκίνησαν την 1η Οκτωβρίου. Πληροφορίες εδώ.

Σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη

Σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα αγγλικών που πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη πρωί από τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Πληροφορίες εδώ και στα τηλέφωνα 213 2019911 και 213 2019916.

Στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού

Κι εδώ σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου, ξεκινούν τα μαθήματα του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, που απευθύνονται σε ενήλικες και εφήβους. Πληροφορίες εδώ και στο τηλέφωνο 213 2037815.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v