Τι μπορείς να μάθεις σε έναν μήνα;

Το ήξερες εσύ ότι μπορείς να μάθεις να γράφεις κώδικα σε μόλις έναν μήνα; Ή οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα;

Ένας μήνας δεν είναι πολύς καιρός. Να, ας πούμε, εμείς εδώ στο γραφείο, δεν καταλάβαμε για πότε έφυγε ο Αύγουστος. Είναι, όμως, αρκετός καιρός για να μάθεις κάτι καινούριο. Να ανακαλύψεις (και να καλλιεργήσεις) ένα κρυμμένο σου ταλέντο. Και ταυτόχρονα να διατηρείς το μυαλό σου υγιές και δυνατό.

Ω ναι, το “γηράσκω αεί διδασκόμενος” όχι μόνο πρέπει να το ακολουθούμε σαν κανόνα, αλλά σε πολλές περιπτώσεις μας σώζει και την ζωή. Ας δούμε λοιπόν… τρόπους για να σώσουμε την ζωή μας.

Μαγειρική
Σταμάτα να παραγγέλνεις από έξω. Σταμάτα να τρως μόνο τοστ. Το να μαγειρεύεις είναι τέλειο για να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα οικονομικά σου, και για να τρως πιο υγιεινά. Και μέσα σε έναν μήνα πειραματισμού στην κουζίνα, θα έχεις γίνει εξπέρ… στα βασικά τουλάχιστον.

Γράψιμο κώδικα
Βασικές γνώσεις HTML όλοι έχουμε μαζέψει λίγο-πολύ στην ιντερνετική ζωή μας. Για παράδειγμα, τα τιμημένα χρόνια του MySpace, δεν γινόταν να μην ξέρεις, επειδή αλλιώς θα κατέρρεε το προφίλ σου. Αλλά το να μάθεις να φτιάχνεις όντως ιστοσελίδες είναι πιο δύσκολη δουλειά… όχι όμως αρκετά δύσκολη για να μην μάθεις τα βασικά σε έναν μήνα, κάτι που μάλιστα θα δείχνει εξαιρετικό στο βιογραφικό σου.

Κολύμβηση
Δεν γνωρίζουν όλοι κολύμβηση, ακόμα και στην Ελλάδα. Ειδικοί πιστεύουν ότι μέσα σε οκτώ μισάωρα μαθήματα, ακόμα και ο πιο… βουνίσιος άνθρωπος μπορεί να μάθει να αισθάνεται άνετα μέσα στο νερό και να κολυμπάει ελεύθερο με δεξιοτεχνία.

Πρώτες βοήθειες
Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σου χρειαστούν. Κι επειδή είναι τέλειο πράγμα για να το ξέρεις. Μπορεί να σώσεις εσύ καμιά ζωή.

Photoshop
Προφανώς, δεν θα γίνεις εξπέρ. Αλλά σίγουρα θα τα πηγαίνεις καλύτερα από τον μέσο όρο. Εκτός του ότι το photo editing είναι αρκετά hot στα βιογραφικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για πιο σημαντικά πράγματα, όπως να δείχνεις 10/10 σε κάθε σου selfie, ή να φτιάξεις το meme page που πάντα ονειρευόσουν.

Διάρρηξη κλειδαριάς
Αν χρησιμοποιήσεις αυτό το ταλέντο για να κλέψεις πράγματα, θα καλέσουμε την αστυνομία. Αν, πάλι, θες να αποκτήσεις ένα πιθανώς άχρηστο ταλέντο (μέχρι να χάσεις το κλειδί από το λουκέτο που έβαλες στην αποθήκη), σε ενημερώνουμε με χαρά ότι ένας μήνας αρκεί για να μάθεις να σπας απλές κλειδαριές.

Ζωγραφική
Ναι, το ξέρουμε, είναι ένα ταλέντο που πρέπει να βγαίνει από μέσα σου. Αλλά δεν είναι μόνο το ταλέντο· η ζωγραφική έχει να κάνει με την τεχνική που θα χρησιμοποιήσεις (ειδικά σε πιο μοντέρνες μορφές ζωγραφικής), και οι περισσότερες τεχνικές, με λίγη καθημερινή εξάσκηση, θα σου φαίνονται παιχνιδάκι σε έναν μήνα.

Τεχνικές αυτοάμυνας
Όχι, δεν θα πάρεις μαύρη ζώνη. Αλλά θα ξέρεις πολύ ικανοποιητικά να προστατεύσεις τον εαυτό σου σε περίπτωση ανάγκης, και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Μια ξένη γλώσσα
Θα εκπλαγείς με το πόσα πολλά μπορείς να μάθεις σε έναν μόλις μήνα μαθημάτων για μία καινούρια γλώσσα. Αν πείσεις τον εαυτό σου να μελετάει καθημερινά, μπορείς να βρεις δωρεάν μαθήματα σε πολλά sites.

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v