ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗHOBBIES

Οι 7 καλύτερες ιστοσελίδες για να μάθεις ξένες γλώσσες

Επτά sites για να κάνετε μαθήματα και να βρείτε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε ξένες γλώσσες, σε μερικές περιπτώσεις εντελώς δωρεάν.

Οι 7 καλύτερες ιστοσελίδες για να μάθεις ξένες γλώσσες

Ιστοσελίδες που σας διασυνδέουν με δασκάλους στο Skype. Online εργαλεία με high tech ασκήσεις ακόμα και στο smartphone σας. Δεκάδες γλώσσες του κόσμου… χωρίς να βγείτε ποτέ από το σπίτι σας, και σε κάποιες περιπτώσεις, εντελώς δωρεάν. Δείτε επτά ιστοσελίδες, που θα σας βοηθήσουν με διάφορους τρόπους να μάθετε μία ξένη γλώσσα – ή και περισσότερες.

OpenCulture  
Είναι μια καλή «πηγή» για να ξεκινήσετε: Εδώ δεν θα κάνετε μαθήματα, αλλά θα βρείτε μια λίστα με όλες τις online διευθύνσεις δωρεάν μαθημάτων ανά γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

Duolingo 

Εδώ η μάθηση γίνεται διασκέδαση, αφού τα μαθήματα μεταμορφώνονται σε online παιχνίδια, στα οποία καλείστε να μαζέψετε πόντους με σωστές απαντήσεις, να αγωνιστείτε κόντρα στον χρόνο και να ανέβετε επίπεδα.

Rosetta Stone
Εικοσιτέσσερις διαφορετικές γλώσσες μπορείτε να μάθετε μέσω των μαθημάτων της Rosetta Stone, που μπορεί να μην είναι δωρεάν (το κόστος μεταβάλλεται ανάλογα το πακέτο που θα διαλέξετε) αλλά είναι πολύ επαγγελματικό και οργανωμένο – ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε την μέθοδο, πατώντας την επιλογή Start Demo.

Busuu
Εδώ θα βρείτε μαθήματα σε 12 διαφορετικές γλώσσες, και στις κατάλληλες «μίνι δόσεις» ιδανικές ακόμη και για όσους εργάζονται. Ένα δίκτυο εξήντα εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως εγγυάται ότι θα έχετε διορθώσεις και συμβουλές από ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη γλώσσα που μαθαίνετε, ως μητρική. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, 22,5 ώρες με τη μέθοδο του Busuu αντιστοιχούν σε ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο διδασκαλίας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο δωρεάν.

Babbel
Δεκατέσσερις γλώσσες μπορείτε να μάθετε στην Babbel, η οποία σας παρέχει όσα χρειάζεστε για να μιλήσετε, να γράψετε και να κατανοήσετε την γλώσσα, και εσείς σχεδιάζετε την διαδικασία εκμάθησης και την προσαρμόζετε στους δικούς σας ρυθμούς. Διασυνδέεται δε με εφαρμογές για iOS και Android ώστε να μαθαίνετε ακόμα και… on the go. Το κόστος κυμαίνεται στα 5-10€ το μήνα, αναλόγως πακέτου, ενώ ισχύει 20ημερο διάστημα στο οποίο μπορείτε να λάβετε τα χρήματά σας πίσω.

Lang-8
Εδώ δεν θα βρείτε μαθήματα, αλλά… θα διορθωθείτε. Δημιουργείτε λογαριασμό δωρεάν, «καταθέτετε» κείμενα ή ό,τι έχετε μάθει σε κάποια γλώσσα, και λαμβάνετε επίσης δωρεάν διορθώσεις από ανθρώπους που τη μιλούν ως μητρική. Το ίδιο αντίστοιχα κάνετε κι εσείς ως ανταπόδοση, σε όσους μαθαίνουν ελληνικά.

Italki

Στο δίκτυο του italki θα βρείτε πάνω από 1.000 δασκάλους και 2.000 “tutors” για κάθε πιθανή γλώσσα. Με τους πρώτους, μπορείτε να κλείσετε «ιδιωτικά» online μαθήματα, και με τους δεύτερους να αλληλεπιδράσετε για διορθώσεις. Δείτε πώς δουλεύει στο παραπάνω video. Το κόστος καθορίζεται ανά μάθημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY