ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Σημάδια ότι σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Μήπως αυτός που ευθύνεται για την χαμένη ευτυχία σου (πού πήγε άραγε;) είναι ο ίδιος σου ο εαυτός;


του Θοδωρή Διάκου

Ξέρεις τι δεν θέλεις, αλλά ξέρεις τι θέλεις;
Ανησυχείς, προσπαθείς να γλυτώσεις από αρνητικές καταστάσεις και αρνητικά άτομα, αλλά ξέρεις στην πραγματικότητα τι είναι αυτό που κυνηγάς; Αν περνάς την ζωή σου εστιάζοντας μόνο στα αρνητικά, και όχι στους στόχους σου, σαμποτάρεις την ευτυχία σου.

Ποιον προσπαθείς να εντυπωσιάσεις;
Γιατί σπαταλάς ενέργεια και πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να κάνεις καλή εντύπωση σε άτομα που δεν ενδιαφέρονται για εσένα, και που – στην καλύτερη – απλά θα σε χρησιμοποιήσουν, αντί να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που σε αγαπούν και σε δέχονται όπως είσαι;

Γιατί είσαι στρουθοκάμηλος;
Στρουθοκαμηλισμός, ο: η τάση να αποφεύγεις όλες τις αντιπαραθέσεις και όλες τις άβολες στιγμές αλήθειας, παραμένοντας σε άρνηση για το τι συμβαίνει γύρω σου. Γιατί να μην τα αντιμετωπίσεις όλα πρόσωπο με πρόσωπο;

Γιατί λες τόσο συχνά πόσο καλά είσαι;
Αν ένιωθες όντως καλά, δεν θα είχες τόση ανάγκη να το επαναλαμβάνεις, για να το ακούς κατά κύριο λόγο εσύ. Νιώσε καλά, κάνε αυτά που σου φέρνουν ευτυχία, και δεν θα χρειαστεί να επιβεβαιώσεις κανέναν, σου το υποσχόμαστε.

Γιατί φοβάσαι τα αισθήματά σου;
Τα αισθήματα, γενικά, είναι καλό πράγμα. Αλλιώς θα ήμασταν όλοι μηχανές. Μην φοβάσαι να εκφράζεις αυτά που νιώθεις, και να τα εκφράζεις όπως σου έρχεται. Μην σε νοιάζει αν θα είσαι ο περίεργος της παρέας, επειδή οι περίεργοι της παρέας συνήθως είναι και οι πιο ενδιαφέροντες.

Κυνηγάς αυτά που θες, ή αυτά που σου είπαν ότι θες;
Υπάρχουν οι δικές σου επιθυμίες. Και μετά υπάρχουν και αυτά που κάποιος άλλος—οι γονείς, το σχολείο, το σύστημα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό—αποφάσισε ότι θες να κάνεις. Εσύ, αλήθεια, τι απ’ τα δύο κυνηγάς;

Σε νοιάζουν, στ’ αλήθεια, όλα αυτά;
Είναι καλό να είσαι ευαίσθητος. Κοινωνικά ευαίσθητος, συναισθηματικά ευαίσθητος, ευαίσθητος με κάθε πιθανή έννοια. Η ευαισθησία φέρνει πρόοδο. Η υπερβολική ευαισθησία, όμως, θα σου φέρει μόνο ένα πράγμα: χαμένο χρόνο. Υπάρχουν πράγματα χειροπιαστά, μπροστά σου, που απαιτούν την προσοχή σου. Εσύ τι κάνεις για αυτά;ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Παιδεία είναι αυτό που επιβιώνει όταν όλα όσα έχουν μαθευτεί ξεχνιούνται."

B.F. Skinner, 1904-1990, Αμερικανός ψυχολόγος

 • 1726 - Ιδρύεται το Ανώτατο Μυστικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
  1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Ώστιν η κυβέρνηση της νεοσυσταθείσας πολιτείας του Τέξας. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τέξας παραχωρεί επίσημα την εξουσία της στην κυβέρνηση της πολιτείας του Τέξας μετά την προσάρτηση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
  1878 - Ο Τόμας Έντισον λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον φωνογράφο.
  1884 - Περισσότεροι από 60 ανεμοστρόβιλοι χτυπούν τις Νότιες Ηνωμένες Πολιτείες.
  1915 - Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: αρχίζει η πρώτη ναυτική επίθεση στα Δαρδανέλλια όταν μία ισχυρή αγγλο-γαλλική δύναμη βομβαρδίζει το οθωμανικό πυροβολικό κατά μήκος της ακτής της Καλλίπολης.
  1936 - Υπογράφεται το Σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα μεταξύ των κόμματος των φιλελεύθερων και των κομμουνιστών του Παλαϊκού Μετώπο.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: σχεδόν 250 ιαπωνικά πολεμικά αεροπλάνα επιτίθενται στο Ντάργουιν, στη βόρεια Αυστραλία.
  1942 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Φραγκλίνος Ρούζβελτ υπογράφει το εκτελεστικό διάταγμα 9066, επιτρέποντας στους Αμερικανούς στρατιωτικούς να μεταφέρουν Ιάπωνες Αμερικανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  1945 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη της Ίβο Τζίμα. Περίπου 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάζονται στην Ίβο Τζίμα.
  1959 – Το Ηνωμένο Βασίλειο χορηγεί στην Κύπρο ανεξαρτησία, η οποία θα ανακηρυχθεί επισήμως στις 16 Αυγούστου του 1960.
  1976 - Ο Τζέραλντ Φορντ ανακαλεί το εκτελεστικό διάταγμα 9066 που οδήγησε στη μετεγκατάσταση των Ιαπώνων Αμερικών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

© 2002-2020 MEDIA2DAY