ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

8 λόγοι να σβήσεις το Facebook

Μήπως θα ήσουν καλύτερα χωρίς Facebook στη ζωή σου; Σίγουρα, έχει τα καλά του. Αλλά έχει και πολλά αρνητικά – όπως αυτά που συγκεντρώσαμε παρακάτω.

8 λόγοι να σβήσεις το Facebook

Συγκεντρώνει πολλά προσωπικά σας στοιχεία
Και ενώ υποτίθεται ότι τα σέβεται, το πρόσφατο σκάνδαλο με την παροχή προσωπικών πληροφοριών σε εταιρία που είχε σχέση με την διαδικασία της ψηφοφορίας για το Brexit, αποδεικνύει ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα.

Δημιουργεί εθισμό
Έχετε πιάσει τον εαυτό σας να σκρολάρει ξανά και ξανά στο newsfeed, έχοντας δει τα πάντα, και να ξεκινά απ’ την αρχή, μηχανικά, χωρίς να έχει κάτι καινούριο να δει; Ή μήπως να παθαίνει ψύχωση με τα like και να τσεκάρει notifications μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν κοιμηθείτε – ορισμένες φορές και μέσα στον ύπνο; Αυτό συμβαίνει επειδή τα social media μπορούν να γίνουν εξάρτηση.

Δημιουργεί αίσθημα κατωτερότητας
Ένα από τα συνήθη «σύνδρομα», όταν ασχολείστε συνεχώς με το Facebook, είναι να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους χρήστες, να νιώσετε κατώτεροι επειδή έχετε λιγότερους φίλους/likes από άλλους και να βλέπετε με άσχημο μάτι την κοινωνικότητα των άλλων που ταγκάρονται σε εξόδους και ταξίδια ή τα «ιλουστρασιόν» ποστ των διασημοτήτων, νομίζοντας πως η δική σας ζωή είναι πιο μίζερη.

Σας κάνει να ξεχάσετε την δική σας κοινωνικότητα
Προτιμάτε να είστε με τις ώρες στο Facebook και το Messenger και παραμελείτε την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, που είναι σαφώς πιο ουσιαστική.

Σας σπαμάρει με διαφημίσεις
Κακά τα ψέματα, πλέον το newsfeed έχει γεμίσει όχι μόνο με διαφημίσεις, αλλά και με sponsored posts, στα οποία καταφεύγουν οι επαγγελματικές σελίδες επί πληρωμή.

Δεν είναι πλέον «δωρεάν»
Το Facebook είναι και θα είναι για πάντα δωρεάν, υπόσχεται η πρώτη σελίδα εγγραφής του Facebook. Αλλά αν έχετε σελίδα ή επιχείρηση και θέλετε να χτίσετε κοινότητα γύρω από αυτή, πρέπει πλέον για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα να καταφύγετε στη λύση που αναφέραμε προηγουμένως, δηλαδή τα sponsored posts επί πληρωμή, διαφορετικά τις δημοσιεύσεις σας θα τις δουν ελάχιστοι.

Σας καθυστερεί
Δεν είναι μυστικό: Από τότε που «κυριάρχησε» το Facebook, τρώει πολλές εργατοώρες από κάθε εργαζόμενο και ενώ έχετε θέσει ένα στόχο να τελειώσετε μια συγκεκριμένη δουλειά την τάδε ώρα, πάντα το «χάζι» στα προφίλ και στα μηνύματα σας πάει πίσω.

Σας αφήνει εκτεθειμένους σε οποιονδήποτε
Ειδικά τα παιδιά σας, που δεν έχουν την πλήρη κριτική ικανότητα για να καταλάβουν πότε κινδυνεύουν ή πότε ένας χρήστης που τους προσθέτει στους φίλους του θέλει κάτι άλλο από αυτά.

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Όταν πρόκειται για λεφτά, όλοι έχουν την ίδια θρησκεία."

Βολταίρος, 1694-1778, Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.
  1908- Κυκλοφορεί στην αγορά το μοντέλο Τ της Φορντ γνωστό και ως Tin Lizzie.
  1927- Ιδρύεται αυτόνομος οργανισμός διοίκησης του Λιμένα Πειραιώς, ο γνωστός ΟΛΠ.
  1948- Ίδρυση της αυτοκινητοβιομηχανίας Χόντα, στην Ιαπωνία.

© 2002-2018 MEDIA2DAY