Όλα όσα δεν ήξερες ότι συμβαίνουν στην Αθήνα

Ποιος είπε ότι η Αθήνα είναι μόνο μπαρ και εστιατόρια; Ιδού μερικά σούπερ ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ήξερες ότι συμβαίνουν δίπλα σου.
Όλα όσα δεν ήξερες ότι συμβαίνουν στην Αθήνα

Ανταλλαγές βιβλίων

Το Book Crossing είναι μια παγκόσμια κοινότητα αναγνωστών, οι οποίοι «απελευθερώνουν» τα βιβλία που έχουν διαβάσει σε δημόσιους χώρους, με την ελπίδα να τα βρει ο επόμενος τυχερός αναγνώστης. Για όσους θέλουν λιγότερο σασπένς στη ζωή τους, υπάρχουν και οι επίσημες ζώνες BookCrossing (στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, το Θέατρο των Αλλαγών στην Ομόνοια, το καφέ Βανίλια-Κανέλα στους Αμπελόκηπους, το Homesick στην πλατεία Εξαρχείων, και το θέατρο Coronet στο Παγκράτι) όπου μπορείτε να αφήσετε και να πάρετε βιβλία. Το πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον όμως είναι το κυνήγι βιβλίων που έχουν απελευθερωθεί σε τυχαία σημεία της πόλης, με οδηγό τα hints που αφήνει στο site όποιος τα απελευθερώνει.

Δωρεάν μαθήματα τουρκικών

Σε ένα από τα αγαπημένα μας ανατολίτικα μεζεδοπωλεία της πόλης, το Λέι Λιμ Λέι, το οποίο για δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη, 18.00-20.00) μεταμορφώνεται σε κανονιότατο φροντιστήριο με πίνακα και θρανία και μας μυεί σε μια από τις ωραιότερες γλώσσες της ευρύτερης γειτονιάς μας. Λεπτομέρειες έχουμε εμείς εδώ και εκείνοι στη σελίδα τους στο Facebook

Ενοικίαση ποδηλάτων με 1€ την ώρα

Τα ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ είναι ακριβώς αυτό που χρόνια τώρα ονειρευόμαστε και συζητάμε ότι θα γίνει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας: Δημόσια ποδήλατα, τα οποία μπορείτε να νοικιάσετε με 1€ την ώρα (απαιτείται μια πρώτη εγγραφή, είτε στο Κέντρο Επισκεπτών, είτε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου) για να βολτάρετε είτε μέσα στο υπέροχο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είτε στη μεγάλη παραλιακή διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Τάνγκο υπό το φως του φεγγαριού

Κάθε Δευτέρα στις 22.30 το βράδυ πλάι στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, χαμηλά στον πεζόδρομο της Ερμού (λίγο πριν τη διασταύρωση με την Πειραιώς) θα δείτε ζευγάρια, γνωστούς και αγνώστους, να χορεύουν τάνγκο κάτω από τα αστέρια. Είναι η μιλόνγκα δρόμου, είναι κεφάτη, σούπερ ρομαντική και πάντα δωρεάν. 

Σινεφίλ προβολές με λίγα

Στα 2,50€ κυμαίνονται συνήθως τα εισιτήρια για τις προβολές του Cinemarian στο Κουκάκι (Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, τηλ.: 211 400 2640). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, ανεξάρτητες ταινίες μικρού μήκους και ταινίες δημιουργών όπως ο Μπέργκμαν, ο Βιτόριο Ντε Σίκα, ο Γκοντάρ και πάει λέγοντας. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Ξεναγήσεις παντού!

Οι κοσμαγάπητες δωρεάν ξεναγήσεις του Δήμου Αθηναίων επανήλθαν δριμύτερες για φέτος το φθινόπωρο, υπάρχουν όμως και ένα σωρό ακόμα ξεναγήσεις που υπόσχονται να σας μυήσουν στα μυστικά της πόλης χωρίς να σας κοστίσουν ακριβά. Στις πιο ενδιαφέρουσες συγκαταλέγονται οι (πρωινές και βραδινές) ξεναγήσεις της Actionplus. Λεπτομέρειες και περισσότερες προτάσεις έχουμε εδώ: Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v