Μια υπέροχη ταινία μικρού μήκους κατά του ρατσισμού

Μαθητές από την Κάλυμνο γύρισαν μια συγκινητική μικρού μήκους ταινία για την ιστορία ενός πρόσφυγα που έφτασε στο νησί έχοντας χάσει το μικρό του αδερφάκι.
Μια υπέροχη ταινία μικρού μήκους κατά του ρατσισμού
Ο Μοχάμετ είναι ένας έφηβος από τη Συρία, που ξεκίνησε με την οικογένειά του το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, το οποίο τον έφερε στην Κάλυμνο, έχοντας χάσει στη διαδρομή το μικρό του αδερφάκι. Στο νησί, πλέον, ο μικρός Σύριος προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία της Καλύμνου και στην σχολική κοινότητα, όπου βρήκε απροσδόκητους συμπαραστάτες.

Πρόκειται για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Καλύμνου, που μετέτρεψαν την ιστορία του σε ταινία μικρού μήκους. «Η ταινία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που κατάφεραν να κάνουν με την αγάπη τους, τον πόνο αλληλεγγύη και σε όλους τους μαθητές μας που μεταμόρφωσαν την τέχνη σε άγγιγμα ψυχής», αναφέρουν οι δημιουργοί της, που της έδωσαν τον τίτλο «Ψηφίδες Ονείρων» και θα συμμετάσχουν με αυτή στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Μικρού Μήκους Ταινιών.

Η ταινία, πέρα από το προσφυγικό ζήτημα, αγγίζει και άλλα θέματα που απασχολούν τους νέους, από τις παραδόσεις του τόπου και τον σχολικό εκφοβισμό μέχρι την αλληλεγγύη και την φιλία.

Δείτε ολόκληρη την ταινία «Ψηφίδες Ονείρων» παρακάτω:
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v