Πώς απαντούν οι Anonymous στο χτύπημα των τρομοκρατών

Κυβερνοπόλεμο στο Ισλαμικό Κράτος κήρυξαν οι Anonymous, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.
Πώς απαντούν οι Anonymous στο χτύπημα των τρομοκρατών

Η γνωστή ομάδα χάκερ-ακτιβιστών δήλωσε με video που διέρρευσε στο διαδίκτυο πως θα κυνηγήσει κάθε υποστηρικτή των τζιχαντιστών που εμφανίζεται online. Η αποστολή τους, σύμφωνα με το νέο τους μήνυμα, είναι να «ξεριζώσουν» την τρομοκρατική προπαγάνδα και τα δίκτυα στρατολόγησης από το ίντερνετ. Ο εκπρόσωπος των Anonymous μάλιστα, φορώντας τη γνωστή μάσκα του Guy Fawkes, υποσχέθηκε την «εξαπόλυση της μεγαλύτερης επιχείρησης που έγινε ποτέ» ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Προειδοποίησε μάλιστα τους τρομοκράτες να περιμένουν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις. «Να ξέρετε ότι θα σας βρούμε και δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε», ανέφερε στα γαλλικά ο εκπρόσωπος των Anonymous, ενώ στην οθόνη φιγούραρε το σύνθημα «Είμαστε οι Anonymous. Ενώνουμε την ανθρωπότητα… Να μας περιμένετε».

Η ομάδα των χάκερ, μάλιστα, είχε ξανασταθεί στο πλευρό των γάλλων στην περίπτωση του χτυπήματος στα γραφεία του Charlie Hebdo, βοηθώντας στο «ξεσκέπασμα» 149 ιστοσελίδων που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος. Εντόπισαν επίσης 101.000 λογαριασμούς Twitter και 5.900 προπαγανδιστικά video στο διαδίκτυο.

«Μην γελιέστε. Οι Anonymous βρίσκονται σε πόλεμο με τους Daesh (σ.σ. προσβλητικός όρος για τους τζιχαντιστές). Δεν θα σταματήσουμε να αντιτασσόμαστε στο Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, είμαστε καλύτεροι χάκερ», ανέφεραν με tweet οι Anonymous στις 15 Νοεμβρίου. Δείτε παρακάτω το video-μήνυμά τους στους τζιχαντιστές του IS.



Πηγή: RT.com

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v