Τι αλλάζει το Μνημόνιο σε γάλα, ψωμί και εκπτώσεις

Σημαντικές είναι οι αλλαγές σε γάλα, ψωμί και εκπτώσεις που προβλέπει το νέο μνημόνιο. Δείτε τι αλλάζει.
Τι αλλάζει το Μνημόνιο σε γάλα, ψωμί και εκπτώσεις

Στη σημερινή συνάντηση/διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι διατάξεις για το γάλα, το ψωμί και τις εκπτώσεις και συμφωνήθηκαν αλλαγές οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες.


Οι αλλαγές αυτές αφορούν τους τίτλους «αρτοποιείο», «αρτοποιός» και «φούρνος», τους οποίους θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν όχι μόνο όσοι παράγουν ψωμί με την χρήση πρώτων υλών αλλά και εκείνοι που θα διαθέτουν και απλά συστήματα ψησίματος του προϊόντος.


Επίσης, καταργείται το επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και διατηρείται το σημερινό καθεστώς των τακτικών και των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, ενώ δίνεται και η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν προσφορές όλο τον χρόνο.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πρόθεση των δανειστών είναι η πλήρης απελευθέρωσή της.


Τέλος, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η Κυβέρνηση προτείνει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος, πρόταση που γίνεται δεκτή από τους δανειστές.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v