Επιτρεπτές πλέον οι αγορές από το εξωτερικό με κάρτες

Σύμφωνα με διευκρίνιση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, επιτρέπεται πλέον να κάνουμε αγορές με τις κάρτες μας ακόμη και για προϊόντα από το εξωτερικό. Δείτε τους νέους όρους.
Επιτρεπτές πλέον οι αγορές από το εξωτερικό με κάρτες
Σε διευκρίνιση και αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προχώρησαν οι ιθύνοντες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ώστε να δοθεί ανάσα σε επιχειρήσεις και πολίτες που δεν είχαν ως τώρα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις κάρτες τους παρά για αγορές εντός Ελλάδας.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τις χρεωστικές κάρτες για αναλήψεις (στο γνωστό όριο των 60€ ημερησίως) από το εξωτερικό, ενώ μπορούμε να χρησιμοποιούμε χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, όχι μόνο για αγορές στο εξωτερικό με φυσική παρουσία του κατόχου, αλλά και για αγορές από το εξωτερικό online.

Συγκεκριμένα, μπορούμε πια να κάνουμε αγορές από το εξωτερικό, σύμφωνα με το ατομικό όριο που ισχύει με βάση την τραπεζική μας σύμβαση και σύμφωνα με το συνολικό χρηματικό όριο που διαφέρει από τράπεζα σε τράπεζα: Στις συστημικές (Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) το ημερήσιο όριο διαμορφώνεται στα 300.000€ ανά τράπεζα, ενώ στην Attica bank διαμορφώνεται στα 90.000€.

Οι αγορές με κάρτες στο internet αφορούν: Αεροπορικά εισιτήρια, πληρωμές ξενοδοχείων, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών, πληρωμές σε apps και ψηφιακές υπηρεσίες μουσικού περιεχομένου, συνδρομές σε επαγγελματικούς συλλόγους, πληρωμή υπηρεσιών εκπαιδευτικού περιεχομένου (δίδακτρα, εστίες, συνδρομές) και πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

Δείτε αναλυτικά πρακτικές ερωταπαντήσεις για όσα πρέπει να ξέρετε για τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με κάρτες, πληρωμές, τραπεζικές συναλλαγές και εξαγωγές εδώ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v