Χάκερ βγάζουν στη φόρα τα αρχεία του site των άπιστων

Τα προσωπικά στοιχεία χρηστών της AshleyMadison, υπηρεσίας γνωριμιών για παντρεμένους και δεσμευμένους, διέρρευσαν στο διαδίκτυο μετά από επίθεση χάκερ.
Χάκερ βγάζουν στη φόρα τα αρχεία του site των άπιστων
Τα στοιχεία των χρηστών της AshleyMadison, ιστοσελίδας που αναλαμβάνει να βρει συντρόφους σε όσους θέλουν να απατήσουν το άλλο τους μισό, βγήκαν στη φόρα μετά από κυβερνοεπίθεση στις βάσεις δεδομένων της εταιρίας το πρωί της Δευτέρας.

Οι χάκερ ανεβάζουν από το πρωί συνεχώς τα στοιχεία των (ούτε λίγο, ούτε πολύ) 37 εκατομμυρίων χρηστών της υπηρεσίας «παράνομων δεσμών», που έχει ως σλόγκαν τη φράση «Η ζωή είναι μικρή. Κάνε μια παράνομη σχέση».

Υπεύθυνη για την διαρροή των στοιχείων είναι η διαβόητη ομάδα χάκερ «The Impact Team», που κατάφερε να κάμψει το σύστημα ασφαλείας της Avid Life Media, της καναδικής εταιρίας στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα AshleyMadison.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας παραδέχθηκαν πως όντως η διαρροή συνέβη, αλλά υποστηρίζουν πως οι ειδικοί τους δουλεύουν πυρετωδώς για να μπλοκάρουν την δημοσιοποίηση περαιτέρω στοιχείων – και ήδη αρκετά από τα link που του Impact Team προς τα ονόματα των «άπιστων» δεν οδηγούν πουθενά.

Η ομάδα των χάκερ δήλωσε στο μανιφέστο της επίθεσής της πως πρόκειται για απάντηση στους ισχυρισμούς της ALM ότι μπορεί να παράσχει στους χρήστες της υπηρεσία έναντι 19 δολαρίων, με την οποία θα διαγράφονται πλήρως το προφίλ και όλες οι προσωπικές τους πληροφορίες όποτε το επιθυμήσουν. Με την επίθεση και την δημοσίευση στοιχείων, η Impact Team υποστηρίζει πως αποκάλυψε το «μεγάλο ψέμα» της επιχείρησης.

Προς το παρόν, έχει διαρρεύσει μικρό μέρος των στοιχείων της AshleyMadison. Οι χάκερ όμως απαιτούν το πλήρες κλείσιμο όχι μόνο «του Ashley Madison, του νο.1 cheating site για παντρεμένους και δεσμευμένους παγκοσμίως» αλλά και των άλλων ιστοσελίδων της εταιρίας, όπως «του EstablishedMen, ιστοσελίδας διαπόρνευσης (human trafficking) για πλούσιους άνδρες που πληρώνουν για σεξ, του Cougar Life, ιστοσελίδας ραντεβού μεταξύ ώριμων γυναικών και νεαρών ανδρών, του Man Crunch, ιστοσελίδας γνωριμιών για ομοφυλόφιλους, του Swappernet, δικτύου διασύνδεσης για ανταλλαγές συντρόφων, και του The Big and The Beautiful, ιστοσελίδας για γνωριμίες υπέρβαρων ατόμων».

«Το κλείσιμο των ιστοσελίδων θα σας κοστίσει, αλλά η μη συμμόρφωση θα σας στοιχίσει περισσότερα: Θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα αρχεία των πελατών σας, τα προφίλ με τις κρυφές σεξουαλικές τους φαντασιώσεις, γυμνές φωτογραφίες, συνομιλίες και συναλλαγές πιστωτικών καρτών με πραγματικά ονόματα και διευθύνσεις ή email», προειδοποιούν. 

Πηγή 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v