ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Θερμιδομετρητής για… Instagram από την Google

Το πρωτοποριακό της project «Im2calories» παρουσίασε η Google, το οποίο θα υπολογίζει τις θερμίδες του φαγητού μας από μια φωτογραφία του.

Θερμιδομετρητής για… Instagram από την Google

Πρωτοποριακή τεχνολογία που αναγνωρίζει το φαγητό σε φωτογραφίες και υπολογίζει τις θερμίδες του λανσάρει η Google. Και το όνομα αυτής: Im2Calories.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία της Google, οι φωτογραφίες του φαγητού σας δεν θα αποτελούν μόνο το επόμενο ποστ σας στο Facebook ή το Instagram, αλλά και ένα πολύ γρήγορο τρόπο να ελέγχετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε.

Σύμφωνα με τον ερευνητή της εταιρίας, Kevin P. Murphy, η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της υπηρεσίας θα αναλύει τα πίξελ κάθε φωτογραφίας και θα εφαρμόζει προχωρημένους αλγόριθμους για να υπολογίζει την ποσότητα και τις θερμίδες του… #food_porn μας.

Όσο για την ακρίβεια της υπηρεσίας, «εντάξει, μπορεί να πέφτουμε έξω περίπου 20% στον αριθμό των θερμίδων, αλλά δεν έχει σημασία – θα βρίσκουμε με επιτυχία τον μέσο όρο θερμίδων σε βάθος εβδομάδας ή μήνα ή έτους», δήλωσε ο Murphy κατά την παρουσίαση του Im2Calories.

Προς το παρόν, η Google έχει κάνει κινήσεις για την κατοχύρωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας της υπηρεσίας, και δουλεύει εντατικά στην τελειοποίηση των αλγόριθμων για να μπορέσει να την αξιοποιήσει σε μια σειρά διαφορετικών της «μηχανών» και υπηρεσιών.

Πηγή: Guardian 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v