Έρχεται η «Αττική οδός» για ποδηλάτες!

Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους του ποδηλάτου, καθώς σχεδιάζεται νέος ειδικός ποδηλατόδρομος μήκους 62,5 χιλιομέτρων. Δείτε από πού θα περνά.
Έρχεται η «Αττική οδός» για ποδηλάτες!
Ένας δρόμος για ποδηλάτες και πεζούς μήκους 62,5 χιλιομέτρων βρίσκεται στα σκαριά από το ΕΜΠ για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής, έργο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των αυξανόμενων φίλων του ποδηλάτου στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα Νέα, πρόκειται για την «Αττική οδό του ποδηλάτου», η οποία θα διασχίζει την Αττική περνώντας από 15 δήμους, από τους Αγίους Αναργύρους ως το Λαύριο, με δυνατότητα επέκτασης ως το Σούνιο.

Ο σχεδιασμός έχει ανατεθεί στο Εργαστήριο Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και έχει ως στόχο να εξυπηρετεί τις καθημερινές μετακινήσεις των ποδηλατών, μέσω της σύνδεσής του με τα μικρότερα τοπικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων κάθε δήμου. Θα αποτελεί επίσης ευκαιρία για βόλτα στη φύση και τα ιστορικά σημεία κάθε περιοχής.

Αυτή την περίοδο το έργο βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης και αναμονής της γνώμης κάθε δήμου ξεχωριστά. Οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού τονίζουν πως δεν θα δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού το έργο θα κινείται πάνω στον άξονα της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Άγιοι Ανάργυροι-Λαύριο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος ποδηλατόδρομος θα είναι πλάτους 3,5 μέτρων αντί για δύο όπως προέβλεπαν οι παλιοί σχεδιασμοί του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής 2021.

Πηγή: Τα Νέα 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v