ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Tag Athens: Μάθετε την ιστορία των αθηναϊκών κτιρίων

Η νέα πρωτοβουλία των Atenistas φιλοδοξεί να μας συστήσει σημαντικά κτίρια της πόλης, τοποθετώντας ενημερωτικά ταμπελάκια ανά την Αθήνα.

Tag Athens: Μάθετε την ιστορία των αθηναϊκών κτιρίων

Τα κτίρια της Αθήνας που προσπερνάμε καθημερινά, αγνοώντας την ιστορία και την αρχιτεκτονική τους αξία, προσπαθεί να αναδείξει η νέα πρωτοβουλία των Atenistas, “Tag Athens”, τοποθετώντας πληροφοριακές πινακίδες σε κομβικά αρχιτεκτονήματα της πόλης.

«Τι είναι η Αθήνα; Η πόλη των γκρίζων αδιάφορων πολυκατοικιών όπως πιστεύουν πολλοί ή κάτι παραπάνω, ένα άθροισμα από ψηφίδες που της δίνουν τον μοναδικό της χαρακτήρα, με πρωταγωνιστικό στοιχείο το ιδιαίτερο αυτό σκηνικό γεμάτο κτίρια αιώνων που δυστυχώς στέκουν παραμελημένα;», γράφουν οι Atenistas στην ανακοίνωσή τους.

Σημαντικά αρχιτεκτονήματα, που αντανακλούν περιόδους της αθηναϊκής ιστορίας, από την γνωστή αρχαιότητα μέχρι τις τελευταίες δύο εκατονταετίες και την προσπάθεια δημιουργίας της νέας πρωτεύουσας. Οθωμανικά, νεοκλασσικά, αρτ ντεκό, μπάουχαουζ, μοντερνιστικά κ.α. αρχιτεκτονικά κινήματα που φιλοξενεί η πόλη. Στόχος είναι να αποκτήσουν όλα τους το δικό τους «tag» με το… βιογραφικό τους.

«Έτσι, ξεκινάμε με δύο σημαντικούς αθηναϊκούς δρόμους, τις οδούς Αθηνάς και Αιόλου τοποθετώντας ενημερωτικά ταμπελάκια σε σημαντικά –πέρα απ’ τα πολύ γνωστά- κτίρια», αναφέρει η ομάδα. Τα συνοδευτικά κείμενα είναι δίγλωσσα (ελληνικά-αγγλικά) και στο αριστερό τους μέρος έχουν και QR κωδικό για εύκολη προσβαση σε online περιεχόμενο. Μπορεί ο αναγνώστης της πινακίδας σκανάροντας τον κωδικό να μπει π.χ. στην σελίδα συνολικά της οδού Αθηνάς και να μάθει περισσότερα για τον δρόμο και τα υπόλοιπα σημαντικά κτίρια.

Μάθετε περισσότερα για τη δράση εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v