TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/5)

Οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, οι πρεμιέρες, τα ποδοσφαιρικά ντέρμπι, οι animation επιλογές για οικογενειακό γέλιο και όλα όσα αξίζει να δείτε στην τηλεόραση αυτή την εβδομάδα.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (4-10/5)
του Γιώργου Κόκουβα

Από Αλέκο Σακελλάριο μέχρι Λαρς Φον Τρίερ και από Μπάτμαν μέχρι Υπέροχο Γκάτσμπυ σε τηλεοπτική πρεμιέρα περιλαμβάνει το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας στην ελληνική τηλεόραση. Δείτε… όσα αξίζει να δείτε.

Οι ταινίες της εβδομάδας

*Απαγωγή, Πέμπτη στις 22.10, STAR
Ο Γουίλ Μοντγκόμερι είναι ένας επαγγελματίας ληστής, πολυμήχανος και ταλαντούχος στο είδος του. Μια αναποδιά όμως θα τον οδηγήσει στη φυλακή. Μετά από 8 χρόνια αποφυλακίζεται και είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του το εγκληματικό παρελθόν του και να προσπαθήσει να χτίσει από την αρχή τη σχέση με την κόρη του, Άλισον. Μπαίνει όμως σε νέες περιπέτειες όταν η κόρη του πέφτει θύμα απαγωγής.

*Gambit, Παρασκευή στις 22.00, ΝΕΡΙΤ
Ο Χάρι είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους διαρρήκτες όλων των εποχών. Ο νέος του στόχος είναι ένα αγαλματίδιο ανεκτίμητης αξίας, το οποίο φυλάσσεται στο σπίτι του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο. Για να καταφέρει να το κλέψει, θα στρατολογήσει μια ευρωασιάτισσα χορεύτρια, την Σούζι Τσανγκ, για να τον βοηθήσει. Όμως, τίποτε δεν θα πάει όπως το είχε σχεδιάσει αρχικά – ταινία του ’66 με τον Μάικλ Κέιν και την Σίρλεϊ ΜακΛέιν.

*Ο Σκοτεινός Ιππότης, Παρασκευή στις 22.10, STAR
Η κορυφαία ταινία που φτιάχτηκε ποτέ με ήρωα τον Μπάτμαν, διά χειρός Κρίστοφερ Νόλαν, μας χάρισε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της δεκαετίας, αυτή του Χιθ Λέτζερ που υποδύθηκε συγκλονιστικά τον Τζόκερ, σε μια περιπέτεια που συνδυάζει δράση και εφέ αιχμής με βαθιά βουτιά σε ηθικά διλήμματα.

*Σρέκ ο Τρίτος, Σάββατο στις 14.00, ΑΝΤ1
Ο Σρεκ επιστρέφει: Όταν ο Βασιλιάς Χάρολντ πεθαίνει, αυτός που πρέπει να τον διαδεχτεί στο θρόνο του Πέρα Πέρα δεν είναι άλλος από τον Σρεκ. Θέλοντας να απαλλαγεί από τη μεγάλη αυτή ευθύνη, ο οικογενειάρχης πλέον Σρεκ στρατολογεί τους πιστούς του συντρόφους, τον Γάιδαρο και τον Γάτο, και μαζί ξεκινούν προς αναζήτηση του σπασίκλα εξαδέλφου Αρτσι. Στόχος τους, να τον πείσουν ότι αυτός είναι πιο κατάλληλος για να φορέσει το βασιλικό στέμμα.

*Μαδαγασκάρη ΙΙ, Σάββατο στις 21.15, ΑΝΤ1
Δεύτερο animation “χτύπημα” της εβδομάδας: O Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος, είναι τέσσερις φίλοι από το ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, που έφτασαν στη Μαδαγασκάρη. Εκεί περνούν καλά, όμως τους πιάνει ξαφνικά νοσταλγία για την πατρίδα τους. Έτσι, με τη βοήθεια των πιγκουΐνων και του βασιλιά των λεμουριών, θα επισκευάσουν ένα αεροπλάνο για να επιστρέψουν, μόνο που στο ταξίδι τους περιμένει ένα μυστήριο που καλούνται να λύσουν.

*Κάθε πρόσωπο έχει ένα όνομα, Σάββατο στις 23.30, ΝΕΡΙΤ
Πώς είναι να συλλαμβάνεσαι σε καιρό πολέμου και να σε περνούν για κατάσκοπο; Πώς είναι να ζεις έξι χρόνια κρυμμένος και ντυμένος σαν κορίτσι, ενώ είσαι αγοράκι; Τι συμβαίνει όταν έχεις ζήσει τόσο αποτρόπαια πράγματα που προσπαθείς να απωθήσεις τις μνήμες σου; Στο ντοκιμαντέρ που βραβεύθηκε σε διεθνή φεστιβάλ, μεταξύ άλλων και στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, η Έλσι, ο Μπέρναρντ, η Νέριτ κι άλλοι επιζώντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αφηγούνται τις ιστορίες τους καθώς ανακαλύπτουν ξανά τους εαυτούς τους σε αρχειακό υλικό που γυρίστηκε στις 28 Απριλίου 1945: την ημέρα που απελευθερώθηκαν τελικά από τα γερμανικά στρατόπεδα.

*Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο, Κυριακή στις 18.00, ΑΝΤ1
Κλασική, όσο και νοσταλγική ταινία του Αλέκου Σακελλάριου από το μακρινό 1955, με την περιπέτεια δύο πλανόδιων που συναντούν μια κοπέλα η οποία κρύβεται από τον πατέρα της και προσπαθεί να βρει τον αγαπημένο της. Με τους Φωτόπουλο, Αυλωνίτη, Καρέζη.

*Vantage Point, Κυριακή στις 21.15, Mega
Δυο μυστικοί πράκτορες βρίσκονται σε αποστολή προστασίας του Προέδρου των ΗΠΑ, στη διάσκεψη κορυφής για τον παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. 'Οταν, όμως, γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου μετά από την άφιξή του στην Ισπανία, ακολουθεί χάος. Η τρομακτική αλήθεια για την απόπειρα θα αποκαλυφθεί μέσα από ένα παζλ μαρτυριών διαφορετικών ανθρώπων - ο καθένας από τη δική του οπτική γωνία μέσα στο πλήθος. Με τους Μάθιου Φοξ, Φόρεστ Γουίτακερ, Σιγκούρνεϊ Γουίβερ.

*Ο Μεγάλος Γκάτσμπυ, Κυριακή στις 22.00, ALPHA
Ο πρώην χρηματιστής και νυν τρόφιμος νευρολογικής κλινικής Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται τις ξένοιαστες ημέρες του στο Λονγκ Άιλαντ του 1922 και τη γνωριμία του με τον γοητευτικό όσο και μυστηριώδη μεγιστάνα Τζέι Γκάτσμπι, σε αυτή την καλογυαλισμένη, φανταχτερή μεταφορά του γνωστού βιβλίου στη μεγάλη οθόνη από τον Μπαζ Λούρμαν, με τους Ντι Κάπριο, Μαγκουάιρ, Μάλιγκαν και Μακόναχι.

*Πριν ο Διάβολος Καταλάβει ότι Πέθανες, Κυριακή στη 1.00, ALPHA
Δύο αδέρφια με οικονομικά προβλήματα αποφασίζουν να ληστέψουν το κοσμηματοπωλείο των γονιών τους. Τα πράγματα όμως πάνε στραβά και μια οικογενειακή τραγωδία που θα συμπαρασύρει όλους τους εμπλεκόμενους ξεσπά. Το κύκνειο άσμα του σπουδαίου σκηνοθέτη Σίντνεϊ Λούμετ είναι ένα δράμα χαρακτήρων με πρωταγωνιστές τους Ίθαν Χοκ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Καλώς Ήλθε το Δολάριο, Κυριακή στις 21.10, STAR
Με αφορμή την άφιξη του 6ου Αμερικανικού Στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, ο ντροπαλός και αξιοπρεπής λογιστής και καθηγητής αγγλικών, Φίλιππος Αγγελούτσος αναγκάζεται, προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό εισόδημά του, να παραδίδει μαθήματα αγγλικών σε δύο κορίτσια, την Τζίνα και τη Λίζα, που δουλεύουν σε ένα μπαρ της Τρούμπας. Ταινία που περιγράφει μια ολόκληρη εποχή, αυτή των πειραιώτικων ‘60s, με τους Κωνσταντίνου, Λινάρδου, Τζανετάκου, Καλουτά κ.α.

*Η Γυναίκα με τα Μαύρα, Κυριακή στις 23.30, STAR
Ένας νεαρός χήρος επισκέπτεται ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι σε ένα χωριό στο πλαίσιο μιας νομικής υποχρέωσής του, αλλά αντιλαμβάνεται ότι η έπαυλη είναι στοιχειωμένη από τη «γυναίκα με τα μαύρα». Κι ακολουθεί η κλασική συνταγή του θρίλερ, που περιγράφηκε ως ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

*Αντίχριστος, Κυριακή στις 0.30, ΝΕΡΙΤ
Ο Λαρς φον Τρίερ προκαλεί, με το άγριο δράμα μεταξύ ενός ανδρόγυνου που πενθεί για το χαμένο τους παιδί. Με αφορμή τον χαμό του, ο Τρίερ στήνει ένα σκοτεινό «παραμύθι» με πρωταγωνιστές το αρσενικό, το θηλυκό και τα αρχέτυπα της φύσης, σε κάτι που περιγράφηκε από μυσογυνικό έως αιρετικό.

Τα αθλητικά ραντεβού της εβδομάδας
*Champions League, Μπαρτσελόνα-Μπάγερν, Τετάρτη στις 21.45, ΝΕΡΙΤ
*Europa League, Σεβίλλη-Φιορεντίνα, Πέμπτη στις 22.05, ΑΝΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v