Διαπομπεύτηκε για το AIDS και αυτοκτόνησε

Τέλος στη ζωή της έβαλε μία από τις εκδιδόμενες οροθετικές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων είχαν δημοσιοποιηθεί το 2012 με τη σύμφωνη γνώμη του τότε υπουργού Υγείας.
Διαπομπεύτηκε για το AIDS και αυτοκτόνησε
Την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS επέλεξε μία από τις εκδιδόμενες οροθετικές γυναίκες, τα στοιχεία των οποίων είχαν δημοσιοποιηθεί με έγκριση του υπουργείου Υγείας πριν δύο χρόνια, για να δώσει τέλος στη ζωή της.

Η γιατρός και μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στις διωκόμενες οροθετικές, Χρύσα Μπότση, ανήρτησε την είδηση της αυτοκτονίας στον διαδικτυακό τόπο “Το Μωβ” με τον τίτλο «Άλλη μια διαπομπευμένη οροθετική λιγότερη», αναφερόμενη στην απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να δώσει στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες των γυναικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση διάδοσης του HIV στην Αθήνα.

«Η Κατερίνα δραπέτευσε. Όσες φυλακές έζησε, όσους παραδείσους κι αν αναζήτησε στα ναρκωτικά, ποτέ δεν έφτασαν», αναφέρει η κ. Μπότση στην ανάρτησή της. «Η επιχείρηση δίωξης των οροθετικών χρηστριών πριν τις εκλογές του 2012 μάζεψε μαζί με τις άλλες κοπέλες και την Κατερίνα», προσθέτει.

Διαβάστε την συνέχεια της επιστολής της γιατρού που παρακολουθούσε την συγκεγκιμένη γυναίκα στο iatronet.gr


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v