ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Οι θεολόγοι ενάντια στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος που επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από τα θρησκευτικά ζητά από του Υπουργείο Παιδείας η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.

Οι θεολόγοι ενάντια στην απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας που επιτρέπει την απαλλαγή μαθητών από τα θρησκευτικά ζητά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων. Με επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο, η Ένωση ζητά να κυκλοφορήσει νέα εγκύκλιος, η οποία να απαλλάσσει μόνο τους αλλόθρησκους μαθητές.

Η επίμαχη εγκύκλιος ορίζει ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων ενημερώνουν τους γονείς - κηδεμόνες και τους μαθητές μεταξύ άλλων και για «τη δυνατότητα απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών για τους μαθητές που είναι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι ή επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης και γι’ αυτό δεν επιθυμούν να το παρακολουθήσουν, σύμφωνα με τη υπ΄ αριθμ. πρωτ. 133099/Γ2/19-09-2013 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα "Ρύθμιση μαθητικών θεμάτων"».

Μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων αναφέρει στην επιστολή της τα εξής:

"Δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους το Υπουργείο σας, στην εγκύκλιό του προς τα σχολεία, δεν ξεκαθαρίζει άμεσα, με σαφήνεια, οριστικά και αμετάκλητα το θέμα, αλλά το αφήνει σε μια αοριστία που οδηγεί στην πλάνη και στην παρερμηνεία και τελικά, μερικές φορές, στην παραβίαση από τους διευθυντές των σχολείων ή από κάθε ενδιαφερόμενο, της προαναφερόμενης αμετάκλητης απόφασης του Εφετείου Χανίων, με συνέπεια τη χορήγηση απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών σε ορθόδοξους μαθητές, πράξη παράνομη που ελέγχεται πειθαρχικά και ποινικά.

"Θεωρούμε ότι η έκδοση εγκυκλίων -οι οποίες, μάλιστα, μπορεί να προκαλούνται από συστάσεις ή παρεμβάσεις Ανεξάρτητων Αρχών – αντίθετων προς το Σύνταγμα, προς το Νόμο και προς τις αποφάσεις των δικαστηρίων, από πλευράς νομικής αποτελούν πράξεις ανυπόστατες.

"Για όλους τους παραπάνω λόγους: Ζητούμε

"Α) Την άμεση και έγκαιρη, προ της ενάρξεως των μαθημάτων, απόσυρση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 136241/Γ2/29-08-2014 εγκυκλίου ως προς το σκέλος της ενημέρωσης των γονέων – κηδεμόνων και των μαθητών από τους Διευθυντές και τους Συλλόγους διδασκόντων των σχολείων για το ζήτημα των απαλλαγών.

"Β) Την αποστολή νέας σχετικής εγκυκλίου προς τα σχολεία, στην οποία θα επιλύεται το ζήτημα των απαλλαγών επί τη βάσει της Αποφάσεως 115/2012 του Διοικητικού Εφετείου Χανίων, σύμφωνα με το πρότυπο που η Ένωση μας σας υποβάλλει".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v