Χανιώτης προκαλεί σε μπουγέλωμα τον Αντώνη Σαμαρά

Χανιώτης που πάσχει από ALS προκαλεί μέσω video σε μπουγέλωμα τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο του πασίγνωστου Ice Bucket Challenge.
Χανιώτης προκαλεί σε μπουγέλωμα τον Αντώνη Σαμαρά
Έφτασε και η σειρά του έλληνα πρωθυπουργού να απαντήσει στην πρόκληση για συμμετοχή στο κίνημα Ice Bucket Challenge, του γνωστού… μπουγελώματος για φιλανθρωπικό σκοπό που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Τον Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε ο 52χρονος Μάρκος Σημαντηράκης, κάτοικος Χανίων, ο οποίος διαγνώστηκε με την ασθένεια ALS πριν από έξι χρόνια και πλέον ζει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μιας και το κίνημα του #icebucketchallenge έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την συγκεκριμένη ασθένεια, ο 52χρονος έδωσε την ιδέα στην οικογένειά του να οργανώσει ένα ομαδικό μπουγέλωμα στα Χανιά για να στείλει το δικό του μήνυμα.

Σύμφωνα με τους κανόνες του κινήματος, κάθε μπουγέλωμα καταγράφεται σε video, στο οποίο οι συμμετέχοντες προκαλούν με τη σειρά τους κάποιους άλλους να συνεχίσουν την προσπάθεια. Έτσι, η κόρη του Μάρκου Σημαντηράκη, διαβάζοντας το μήνυμα του πατέρα της μπροστά στην κάμερα, δήλωσε: «Προσκαλώ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ελπίζοντας να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του».

Πέρα από τον πρωθυπουργό της χώρας, το ίδιο μήνυμα προκαλεί σε μπουγέλωμα τον δημοσιογράφο Νίκο Μάνεση και τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, γερμανίδα πολιτικός προκάλεσε με τη σειρά της τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Μένει να δούμε αν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα.

Δείτε παρακάτω το video με το χανιώτικο Ice Bucket Challenge:

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v