Το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου: Κοιμηθείτε γυμνοί

Νέα έρευνα λέει ότι το 57% των ανθρώπων που κοιμούνται γυμνοί είναι απόλυτα ευτυχισμένοι στον γάμο τους, σε αντίθεση με όσους φορούν πιτζάμες ή εσώρουχα.
Το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου: Κοιμηθείτε γυμνοί
Το μυστικό του ευτυχισμένου γάμου βρίσκεται στο κρεβάτι σας –αλλά όχι ακριβώς με τον τρόπο που φαντάζεστε. Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα παντρεμένα ζευγάρια που δεν φορούν τίποτα όταν κοιμούνται είναι πιο ευτυχισμένα με τους συντρόφους τους.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 1.004 Βρετανούς, και διαπίστωσε ότι όσοι κοιμούνταν γυμνοί δήλωσαν ευτυχισμένοι στη σχέση τους σε ποσοστό 57%. Τα υπόλοιπα ποσοστά ήταν σημαντικά χαμηλότερα: Το 48% όσων κοιμούνται με τις πιτζάμες δηλώνει ευτυχισμένο με τον/την σύντροφό του, όπως και το 43% όσων φορούν νυχτικό και το 38% εκείνων που φορούν φόρμες.

Τα ευρήματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε για την Cotton USA, είναι μάλλον καλά νέα για πολύ κόσμο, καθότι όπως φαίνεται τέσσερις στους δέκα συμμετέχοντες στην έρευνα κοιμούνται γυμνοί. Το ποσοστό, μάλιστα, των ανθρώπων άνω των 55 ετών που δεν φορούν τίποτα στο κρεβάτι ανεβαίνει στο 45%.

Σύμφωνα με την Stephanie Thiers-Ratcliffe, εκπρόσωπο της Cotton USA, «υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την επιτυχία μιας σχέσης. Ένας παράγοντας, όμως, που συχνά παραβλέπουμε είναι το περιβάλλον της κρεβατοκάμαρας. Η επαφή του γυμνού δέρματος με τα σεντόνια «ενθαρρύνει» τη διαφάνεια και την οικειότητα μεταξύ του ζευγαριού και τελικά αυξάνει τα επίπεδα ευτυχίας τους».

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η συμπεριφορά του/της συντρόφου μας στην κρεβατοκάμαρα επηρεάζει και αυτή την ευτυχία μας στη σχέση. Το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενοχλούνται αν ο σύντροφός τους τρώει στο κρεβάτι, το 59% δεν αντέχει τα άπλυτα στο πάτωμα και το 23% μισεί την συνήθεια του/της συντρόφου του να φοράει κάλτσες στο κρεβάτι.

Πηγή: Daily Mail
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v