99χρονη πήρε το πτυχίο της μετά από 75 χρόνια

Η αμερικανίδα Τζέσι Γουάιτ δεν είχε, το 1939, τα 5 δολάρια που έπρεπε να καταβάλει για την έκδοση του πτυχίου της. Αποφοίτησε φέτος, στα 99 της χρόνια.
99χρονη πήρε το πτυχίο της μετά από 75 χρόνια
Χρειάστηκε 75 χρόνια και… 5 δολάρια για να πάρει στα χέρια της το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Μέιν. Κάπως έτσι, η Τζέσι Γουάιτ έγινε η πρώτη φοιτήτρια που αποφοίτησε στα… 99 της από το δημοφιλές πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Η παράξενη ιστορία της κ. Γουάιτ έχει ως εξής: Το μακρινό 1939, όταν τελείωνε τις σπουδές της στο τμήμα στενογραφίας και βιβλιοθηκονομίας, κλήθηκε να καταβάλει πέντε δολάρια για την έκδοση του πτυχίου, τα οποία δεν διέθετε. Κάπως έτσι, το πτυχίο της δεν εκδόθηκε ποτέ. Εκείνη, όμως, ακόμα και χωρίς πτυχίο, αλλά και με σοβαρά προβλήματα υγείας, κατάφερε να βρει δουλειά.

«Στις πρώτες δουλειές που πήγα μού έλεγαν ότι δεν έχω εμπειρία. Εγώ τους έλεγα ότι αν δεν μου δώσετε μια ευκαιρία να δουλέψω, πώς θα αποκτήσω εμπειρία; Τελικά κάποιος μου έδωσε την ευκαιρία και ξεκίνησα» δήλωσε στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Εβδομήντα πέντε χρόνια πέρασαν από τότε, και το θέμα του πτυχίου της θα είχε πιθανότατα ξεχαστεί, αν μια φίλη της δεν αποφάσιζε πριν από λίγες μέρες να πληρώσει το ποσό που απαιτούνταν για την έκδοσή του, οργανώνοντας παράλληλα μια συγκινητική τελετή αποφοίτησης.

Εμφανώς συγκινημένη, η κ. Γουάιτ δήλωσε χαρούμενη που επιτέλους αποφοίτησε. Όσο για το μήνυμά της στον κόσμο; «Μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε. Λένε ότι αν σταματήσεις, γερνάς και εγώ δεν έχω σκοπό να σταματήσω».


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v