SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

99χρονη πήρε το πτυχίο της μετά από 75 χρόνια

Η αμερικανίδα Τζέσι Γουάιτ δεν είχε, το 1939, τα 5 δολάρια που έπρεπε να καταβάλει για την έκδοση του πτυχίου της. Αποφοίτησε φέτος, στα 99 της χρόνια.

99χρονη πήρε το πτυχίο της μετά από 75 χρόνια

Χρειάστηκε 75 χρόνια και… 5 δολάρια για να πάρει στα χέρια της το πτυχίο της από το Πανεπιστήμιο του Μέιν. Κάπως έτσι, η Τζέσι Γουάιτ έγινε η πρώτη φοιτήτρια που αποφοίτησε στα… 99 της από το δημοφιλές πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Η παράξενη ιστορία της κ. Γουάιτ έχει ως εξής: Το μακρινό 1939, όταν τελείωνε τις σπουδές της στο τμήμα στενογραφίας και βιβλιοθηκονομίας, κλήθηκε να καταβάλει πέντε δολάρια για την έκδοση του πτυχίου, τα οποία δεν διέθετε. Κάπως έτσι, το πτυχίο της δεν εκδόθηκε ποτέ. Εκείνη, όμως, ακόμα και χωρίς πτυχίο, αλλά και με σοβαρά προβλήματα υγείας, κατάφερε να βρει δουλειά.

«Στις πρώτες δουλειές που πήγα μού έλεγαν ότι δεν έχω εμπειρία. Εγώ τους έλεγα ότι αν δεν μου δώσετε μια ευκαιρία να δουλέψω, πώς θα αποκτήσω εμπειρία; Τελικά κάποιος μου έδωσε την ευκαιρία και ξεκίνησα» δήλωσε στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Εβδομήντα πέντε χρόνια πέρασαν από τότε, και το θέμα του πτυχίου της θα είχε πιθανότατα ξεχαστεί, αν μια φίλη της δεν αποφάσιζε πριν από λίγες μέρες να πληρώσει το ποσό που απαιτούνταν για την έκδοσή του, οργανώνοντας παράλληλα μια συγκινητική τελετή αποφοίτησης.

Εμφανώς συγκινημένη, η κ. Γουάιτ δήλωσε χαρούμενη που επιτέλους αποφοίτησε. Όσο για το μήνυμά της στον κόσμο; «Μην σταματήσετε ποτέ να μαθαίνετε. Λένε ότι αν σταματήσεις, γερνάς και εγώ δεν έχω σκοπό να σταματήσω».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2