10 σημάδια ότι θέλει να χωρίσετε

Μήπως η σχέση σας πλησιάζει στο τέλος της και δεν το γνωρίζετε; Ιδού δέκα σημάδια που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν.
10 σημάδια ότι θέλει να χωρίσετε
Δεν θέλουμε να είμαστε οι αγγελιοφόροι των κακών μαντάτων, αλλά οφείλουμε να πούμε την πικρή αλήθεια: Κάθε σχέση σε αυτό τον πλανήτη περιλαμβάνει το ρίσκο του χωρισμού. Για την ακρίβεια, η πιθανότητα μια σχέση να τελειώσει κάποια στιγμή αγγίζει… την βεβαιότητα – διαφορετικά όλοι θα είχαμε μία και μόνο σχέση σε ολόκληρη τη ζωή μας.

Το σημαντικό όμως είναι να ανιχνεύεις πότε έχει έρθει η στιγμή που το τέλος πλησιάζει και που το ως εκείνη την ώρα άλλο σου μισό θέλει να ξαναγίνει ένα αυτόνομο… ολόκληρο. Παρακάτω, συγκεντρώνουμε δέκα σημάδια που δείχνουν ότι ο/η σύντροφός σου σκέφτεται τον χωρισμό ή ότι τουλάχιστον θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά για το μέλλον της σχέσης σου.

*Δεν χτυπάει το τηλέφωνο
Κι αφού σε πνίγει το παράπονο που δεν καλεί τόσο συχνά όσο συνήθιζε, ρίχνεις τα μούτρα σου και παίρνεις εσύ τηλέφωνο. Μόνο και μόνο για να αφήσεις... αναπάντητες κλήσεις παντού. Η έλλειψη θέλησης για επικοινωνία εκ μέρους του/της θα πρέπει να σε προϊδεάσει ότι έχει μειωθεί και η θέλησή του για όλο το υπόλοιπο πακέτο.

*Δεν κάνει σχέδια μαζί σου
Κι αυτό γιατί συνειδητά ή μη, δεν βλέπει κοινό μέλλον μαζί σου. Έτσι, θα αποφύγει εντέχνως την συζήτηση για το τι θα κάνετε το καλοκαίρι και θα σπεύσει να πει πως «είναι πολύ νωρίς» για να σχεδιάσετε χριστουγεννιάτικο ταξίδι ή να φανταστείτε πώς θα είστε σε δέκα χρόνια από τώρα και πώς θα βαφτίσετε το πρώτο σας παιδί.

*Βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες
Θέλεις να βγείτε μαζί το σαββατόβραδο, αλλά έχει εκείνο το σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού που δεν αναβάλλεται. Θέλεις να δείτε μαζί μια ταινία, αλλά δεν έχει σήμα το κινητό, δεν σε ακούει καλά, θα τα πείτε άλλη ώρα, γεια. Οι δικαιολογίες του/της γίνονται ιδιαίτερα περίτεχνες, αλλά ένα έμπειρο «μάτι» αντιλαμβάνεται πως είναι πέρα για πέρα ψεύτικες, απλώς γιατί αυθόρμητα θεωρεί πιεστικό οτιδήποτε κανονίζετε μαζί.

*Οι καβγάδες έγιναν ο κανόνας
Μάλιστα, ξεκινούν με την παραμικρή αφορμή, αφού πλέον μοιάζει οτιδήποτε κάνεις να είναι λάθος ή εκνευριστικό. Το ίδιο πράγμα δηλαδή που στις «καλές μέρες» της σχέσης σας έμοιαζε χαριτωμένο και γλυκό.

*Ξέρει πού πονάς, και το χρησιμοποιεί
Στους καβγάδες σας, που όπως είπαμε έχουν γίνει ο κανόνας, χρησιμοποιεί «χημικά όπλα». Ξέρει τι είναι αυτό που θα σε πληγώσει, γι’ αυτό και το αναφέρει, κάνοντας σαφές πως τα απλά καβγαδάκια είναι πια παρελθόν – εδώ υπάρχει πλέον πόλεμος.

*Έχει ένα μυστικό, και δυο και τρία
Η μυστικοπάθεια, ιδίως αν δεν ήταν γνώρισμα του/της συντρόφου σου ως τώρα, σου αποκαλύπτει πως τα πράγματα έχουν αλλάξει: Κλείνεται στο μπάνιο για να στείλει ένα μήνυμα, δεν απαντά τις κλήσεις μπροστά σου, δεν μοιράζεται μαζί σου σημαντικά πράγματα και αντιλαμβάνεσαι ότι σου λέει όλο και συχνότερα ψέματα.

*Τι απέγινε το σεξ;
Είναι λογικό μετά από ένα διάστημα «θερμού» κλίματος σε κάθε σχέση, τα πράγματα να ρουτινιάζουν, ακόμη και στο κρεβάτι. Όταν όμως η αποχή γίνεται έντονη, τόσο ώστε να νιώθεις πως δεν σε ποθεί πια, και πως ό,τι γίνεται είναι διεκπεραιωτικό, τότε σωματικά, αποτυπώνει αυτό που θέλει να σου πει και λεκτικά: Τέλμα εν όψει.

*Δεν λέει πια «σ’ αγαπώ»
Από ένα σημείο και μετά σε κάθε σχέση, το «σ’ αγαπώ» λέγεται αυτόματα, μηχανικά και εύκολα. Αυτό κάνει ακόμη πιο ύποπτο το γεγονός ότι σταματά να το λέει ξαφνικά: Δεν είστε πια στην αρχή της σχέσης ώστε να περιμένει να το νιώσει. Αντίθετα, νιώθει ότι είστε πιο κοντά στο τέλος της, και έχει αρχίσει να μην το νιώθει.

*Έχει αλλάξει η στάση της παρέας του/της απέναντί σου
Αν μιλήσεις με τους φίλους του/της, θα καταλάβεις εύκολα τι νιώθει εκείνος/η. Κι αυτό γιατί με την παρέα τα μοιράζεται όλα, και οι φίλοι γνωρίζουν επακριβώς όσα εσύ απλώς υποψιάζεσαι. Αν τους έχει εκμυστηρευθεί πως δεν αντέχει πια και πως η σχέση έχει γίνει αφόρητη, τότε οι φίλοι/ες του/της θα σε κοιτάζουν καχύποπτα, με βλέμμα οίκτου ή ξαφνικής αντιπάθειας, απόλυτος καθρέφτης των όσων τους μεταφέρονται για εσένα και την σχέση σας.

*Το λέει το ένστικτό σου
Αν το ένστικτό σου λέει πως κάτι δεν πάει καλά, κάτι παράξενο συμβαίνει, κάτι δεν είναι όπως πριν, κάτι έχει «σπάσει» σε αυτή τη σχέση και πως η χημεία με το άλλο σου μισό έχει γίνει περισσότερο περίεργη, ψυχοφθόρα και δυσάρεστη παρά όμορφη και ειδυλλιακή, οι πιθανότητες να κάνει λάθος είναι λίγες.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v