Τι θέλουν οι άντρες από μια γυναίκα;

Τι πραγματικά ζητούν οι άντρες από μια γυναίκα; Όσα χρειάζεται να ξέρετε για να λύσετε τον γόρδιο δεσμό της ανδρικής επιθυμίας.
Τι θέλουν οι άντρες από μια γυναίκα;
«Μα τι στο καλό θέλει από μένα;». Πρόκειται για την μόνιμη απορία στις γυναικείες – α λα Sex and the City – συζητήσεις. Η απάντηση δεν είναι ιδιαίτερα απλή. Για την ακρίβεια μπορεί να εξελιχθεί σε έναν λαβύρινθο δίχως έξοδο.

Δεν λέμε ότι μπορούμε να σας βγάλουμε με επιτυχία από τον λαβύρινθο αυτό, όμως μπορούμε να διευκολύνουμε αρκετά την… περιήγησή σας στην άβυσσο του ανδρικού μυαλού. Ξεχάστε συμβουλές τύπου «παίξ' το γκόμενα», «μη σηκώνεις τηλέφωνα», «κάν΄τον να ζηλέψει» και «δέκα tips για να τον ανάψετε στο κρεβάτι».

Οι παρακάτω συμβουλές είναι δοκιμασμένες και… προσγειωμένες. Το κυριότερο όμως, απλές.

Χιούμορ
Ναι, αυτό ακριβώς που ζητάτε από έναν άνδρα το ζητά και εκείνος από εσάς. Η αίσθηση του (καλού) χιούμορ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταφέρετε να τον γοητέψετε, αλλά και να τον φέρετε με τα νερά σας. Επίσης, το χαμόγελό σας, η αισιοδοξία σας και γενικότερα η θετική σκέψη είναι μερικά από τα «συν» που θα σας δώσουν έξτρα πόντους στην προτίμησή του.

Αυτοπεποίθηση
Μπορεί να έχετε τις αναλογίες της Σκάρλετ Γιόχανσον, όμως αυτό που πραγματικά εκτιμούν οι άντρες σε μια γυναίκα δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση. Γυναίκες με αυτοπεποίθηση, ακόμα και αν δεν έχουν τις αναλογίες μοντέλου είναι συνήθως πολύ πιο αρεστές στο αντίθετο φύλο. Αφήστε λοιπόν απ’ έξω οποιεσδήποτε ανασφάλειες έχετε, αποκτήστε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και έχετε κατά νου το εξής: άλλο αυτοπεποίθηση, άλλο υπεροψία. Η πρώτη θα σας ανοίξει… δρόμους, ενώ η δεύτερη θα σας κάνει (τουλάχιστον) μισητή.

Ανεξαρτησία
Είναι γεγονός… επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι άντρες προτιμούν τις ανεξάρτητες γυναίκες. Εκείνες που δεν έχουν την ανάγκη «πατερίτσας» για να κάνουν πράγματα στην ζωή τους, που δεν χρειάζονται οικονομική ενίσχυση από κανέναν για να κάνουν τα πράγματα που θέλουν, που έχουν ικανότητες και μπορούν να αναλαμβάνουν υποχρεώσεις και να τις φέρνουν εις πέρας μόνες τους. Σημειώστε επίσης ότι η ανεξαρτησία συνήθως συμβάλλει και στην ικανότητα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν σε μια σχέση. Όσο πιο ανεξάρτητη είστε, τόσο πιο αποτελεσματικά θα τα αντιμετωπίσετε.

Θηλυκότητα
Είναι, το λιγότερο, προφανές ότι αυτό που θέλουν οι άντρες από μια γυναίκα είναι να τους υπενθυμίζει ότι είναι το «ωραίο» φύλο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φοράτε μίνι μέχρι τον αφαλό και δωδεκάποντα τακούνια σε κάθε σας έξοδο. Κάτι τέτοιο πιθανώς να τους κάνει να σας κατατάξουν σε… άλλη κατηγορία. Η θηλυκότητα δεν αφορά μόνο τον τρόπο που ντύνεστε ή φτιάχνετε τα μαλλιά σας, αλλά «βγαίνει» από τον τρόπο με τον οποίο κινείστε, μιλάτε, συμπεριφέρεστε τρώτε κτλ.

Κατανόηση
Πόσες φορές σας έχουν πει οι άντρες «Μα, δεν με καταλαβαίνεις!»; Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, τότε οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η κατανόηση βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα «προτερήματα» μιας γυναίκας που ζητούν οι άντρες. Προσοχή όμως, κατανόηση δεν σημαίνει να κάνετε το κορόϊδο σε κάθε του παραξενιά εφ’ όσον ξέρετε ότι έχει άδικο, ούτε να δέχεστε ασυζητητί τον κάθε παραλογισμό. Με τον όρο κατανόηση εννοούμε να μην γκρινιάζετε με κάθε ασήμαντη αφορμή, να στέκεστε δίπλα του όταν χρειάζεται, να σέβεστε τα πιστεύω του και να μην κριτικάρετε οτιδήποτε κάνει.

Ηρεμία
Το άλφα και το ωμέγα για μια υγιή σχέση, αλλά και γενικότερα μια υγιή ζωή. Οι κρίσεις ζήλιας, η νευρικότητα και η γκρίνια το μόνο που θα κάνουν είναι να τον απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από εσάς. Αντίθετα, μια ήπια προσέγγιση των προβλημάτων που τυχόν εμφανιστούν και η αποφυγή ακροτήτων (π.χ. τηλεφωνήματα κάθε μισή ώρα για να δείτε τι κάνει) θα σας προσθέσουν έξτρα «πόντους» στην συνείδησή του.

Υποστήριξη
Είναι ευρέως γνωστό και σίγουρα θα το ξέρετε και εσείς: οι άντρες έχουν την τάση να συμπεριφέρονται σαν μικρά παιδιά αρκετές φορές και θέλουν από τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους να τους στηρίζει, ιδιαίτερα σε μακροχρόνιες σχέσεις. Την φύση αυτής της στήριξης θα την ορίσουν οι καταστάσεις της καθημερινότητάς του. Μπορεί για παράδειγμα να χρειαστεί την υποστήριξή ή τη γνώμη σας πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη δουλειά ή να θέλει από εσάς την κατάλληλη κουβέντα την κατάλληλη στιγμή η οποία θα του αναπτερώσει το ηθικό. Αν νιώσει ότι πιστεύετε σε αυτόν και τον στηρίζετε στα δύσκολα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον κερδίσετε.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v