Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος

Ως «καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος» ψηφίστηκε η Θεσσαλονίκη σε διεθνή διαγωνισμό των Financial Times, ανάμεσα σε 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους.
Η Θεσσαλονίκη είναι η ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος
Καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη του μέλλοντος για το 2014 σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και τον τρόπο ζωής ψηφίστηκε η Θεσσαλονίκη στον διεθνή διαγωνισμό του περιοδικού των Financial Times, “FDI”.

Το FDI (Foreign Direct Investments) δημοσίευσε στις 15 Φεβρουαρίου τα αποτελέσματα του διαγωνισμού European Cities of the Future 2014, στον οποίο συμμετείχαν 468 περιοχές της Γηραιάς Ηπείρου, εκ των οποίων 46 πόλεις μεσαίου μεγέθους.

Σε αυτή την κατηγορία, δηλαδή της «Mid-Sized city for human capital and lifestyle», η Θεσσαλονίκη σκαρφάλωσε στην κορυφή, με κριτήρια το εργατικό δυναμικό, το επίπεδο της εκπαίδευσης, τον αριθμό των Πανεπιστημίων, τον αριθμό των φοιτητών, την ποιότητα ζωής και τον αριθμό του ιατρικού δυναμικού. Επιπλέον, στα αποτελέσματα συνυπολογίστηκε η παράμετρος του πληθυσμού του αστικού κέντρου και της ευρύτερης περιοχής.

Η διάκριση αυτή θεωρείται σημαντική για την πόλη και αποτελεί ενθαρρυντικό μήνυμα για την δυναμική της οικονομίας της, το εργασιακό περιβάλλον και την φιλικότητα προς τις επιχειρήσεις.

Πηγή: Voria.gr
 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v