ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Το trolling συγγενεύει με τον… μακιαβελισμό

Επιστημονική μελέτη συσχετίζει την συμπεριφορά των διαδικτυακών trolls με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον… μακιαβελισμό.

Το trolling συγγενεύει με τον… μακιαβελισμό

Τα διαδικτυακά «trolls» και η συμπεριφορά τους έχουν πολλά κοινά με τον μακιαβελισμό, τον σαδισμό και την ψυχοπάθεια, σύμφωνα με μία από τις μεγαλύτερες επιστημονικές μελέτες σχετικά με το νέο αυτό φαινόμενο.

Οι μελετητές του πανεπιστημίου της Μανιτόμπα στον Καναδά που διεξήγαγαν την έρευνα υποστηρίζουν πως οι σχολιαστές του internet επιδεικνύουν με την στάση τους στοιχεία ναρκισσισμού και ψυχοπαθολογίας, ενώ όσο περισσότερο παραμένουν online, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το πρόβλημα.

Την μεγαλύτερη συσχέτιση οι ερευνητές παρατήρησαν μεταξύ trolling και σαδισμού: «Το cyber-trolling φαίνεται να είναι μια διαδικτυακή εκδήλωση καθημερινού σαδισμού. Και τα trolls και οι σαδιστές αντλούν σαδιστική ευχαρίστηση από την απελπισία των άλλων», αναφέρουν.

Παρ’ όλα, αυτά, η έρευνα έδειξε πως μόνο το 5,6% των συμμετεχόντων στη μελέτη ήταν «υπερήφανα trolls». Οι μελετητές μάλιστα όρισαν το φαινόμενο του online trolling ως «την εξάσκηση συμπεριφοράς με έναν παραπλανητικό, καταστρεπτικό ή διασπαστικό τρόπο σε ένα κοινωνικό σκηνικό του διαδικτύου χωρίς προφανή συντελεστικό σκοπό».

Πηγή: DailyMail

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το πρόβλημα είναι ότι το σεξ είναι μια δύναμη της φύσης, ενώ η λογική δεν είναι."

Ashleigh Brilliant, Βρετανός σκιτσογράφος & γνωμικογράφος

  • 1687 - Μερική καταστροφή του Παρθενώνα από βόμβα των Ενετών που πολιορκούσαν την Ακρόπολη.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2